onsdag den 6. juli 2011

Stokroser, krisebær og andre glæder

Jeg har glædet mig helt vildt til at se mine stokroser springe ud - og ikke mindst til at se, hvilke skønne farver, de ville åbenbare. Jeg gik og drømte om det, allerede da jeg såede frøene sidste forår, og nu sker det endelig. De første 4 er sprunget ud - i hver sin fine farve. Og mindst ti andre er på vej. Hvem ved, måske i ti helt andre farver. Hvor er det altså bare fantastisk. Hele ventetiden værd :-)Og jeg har mere at glæde mig over. Sidste år nåede jeg ikke at smage kirsebærene på det lille ny træ. Der var også kun et par stykker - og fuglene var lidt for hurtige i vendingen. Men i dag har jeg plukket en stor dejlig håndfuld søde røde bær :-)


Og så er der også snart ved at være stikkelsbær for første gang. Det havde jeg faktisk ikke forventet, for den lille nyplantede busk blev kørt over af rendegraveren, da der skulle kloakeres sidste sommer. Den knækkede helt nede ved roden, og hang kun lige sammen i en tynd strimmel bark. Den fik lov til at blive liggende, hvor den var faldet, til jeg fik tid til at få den fjernet. Men den var tilsyneladende ikke klar til at dø, så jeg blev ved med at udskyde opgravningen. Og nu ligger den så med masser af fine bær. Det synes jeg er lidt vildt - og nu får den selvfølgelig lov til at blive :-)


Det næste jeg vil glæde mig til er disse to: Mine purpursolhat, som jeg såede sidste forår, og heller ikke har set endnu. Og så denne gule rose. Den blomstrede, da jeg købte den sidste sommer, så jeg ved, hvor yndig den er - det gør bare, at jeg om muligt glæder mig endnu mere. Det kan sikkert ikke vare mange dage, og der kommer selvfølgelig masser ar billeder, når det sker. Jeg tror, at selv de mest gul-forskrækkede må overgive sig (jeg var selv en af dem) - men nu får vi se :-)


Det er jo ikke tosset med så meget at glæde sig til og glæde sig over. Hvor er det dog fantastisk at have fået en have :-)

15 kommentarer:

 1. Det er da helt utroligt, så meget du har i din skønne have :)

  Sejt gået af stikkelsbærbusken...

  Kan godt forstå at du er glad for stokroserne, de er ualmindeligt søde og romantiske og passer da perfekt til dit hus.

  SvarSlet
 2. Hej Signe

  Stokroser er bare så flotte. Vi har også selv sået nogle, men de blev bare sart gule allesammen. Havde ellers håbet på en farveskala.
  Så nu har vi hamstret frø fra nogle, der har smukke farver.
  God dag.

  - Ungersvenden

  SvarSlet
 3. Tak søde Frk. Anemone :-)

  Jeg bliver også helt overvældet over alle de skønne blomster, jeg har fået indført på matriklen. For 1½ år siden var her stort set ikke andet end græsplæne, og sidste år så det heller ikke ud af så meget, fordi mange af stauderne og de to-årige kun kom med blade. Men nu begynder det at ligne noget - tænk, hvordan det kan komme til at se ud om et par år :-)

  Jeg var heller ikkei tvivl om, at huset var som skabt til stokroser :-)

  SvarSlet
 4. Hej Ungersvenden

  Det var da lidt ærgeligt, de kun var gule. Held og lykke med hamstrede :-)

  SvarSlet
 5. Så vakre dine stokkroser er! Jeg synes det er så fint hos dere i Danmark, med alle stokkroserne mot husveggene! Her i Norge ser vi ikke så mye til dem.. Jeg har kjøpt frø, men må vel vente med å så dem til neste år?

  Visst er det deilig når det blomstrer i haven. Det er bare å nyte det for fullt:o)

  Knus, Helene

  SvarSlet
 6. Hej Helene

  Nu er jeg absolut ikke stokrose-ekspert, men jeg tror da bare, jeg ville så dem med det samme, så de kan nå at danne en lille bladroset inden vinteren - så vil jeg tro, at de blomstrer næste år.

  Hvis du ikke er så meget for at tage chancer, kunne du jo nøjes med at gøre det med nogle af frøene og gemme resten til foråret. Det er da et forsøg værd :-)

  Knus Signe

  SvarSlet
 7. Ja, sikke meget du og vi alle har at glæde os over i vores haver - det ene lille mirakel efter det andet - naturen er fantastisk. Jeg tror på at noget af al den glæde vi oplever i haven, den tager vi med os ud i andre situationer i hverdagen. Andre må da kunne se og mærke at vi er lidt "glade i låget".
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 8. Hej Berit
  Jeg er sikker på, at det både kan ses og mærkes :-)
  Og dejligt, vi kan dele noget af alt den glæde her på bloggene - jeg har aldrig oplevet andet end positive kommentarer mellem havebloggere, hvilket jo egentlig er ret fantastisk, når man tænker over det :-)

  SvarSlet
 9. Jeps, det er nemlig bare så skønt med en have :-). Som du nok har bemærket kender jeg også til overraskelsens/forventningens glæde. Det er slet ikke så dumt :-)

  Bedste sommerhilsner
  Birgitte

  SvarSlet
 10. Hej igen, ja jeg har læst din historie om huset og haven og jeg er meget imponeret over alt det, du har fået frem. Det er rigtigt sjovt og inspirerende at følge med i og du giver da os andre en del blod på tanden.

  SvarSlet
 11. At have have er da bare det fedeste :0) Det er en glæde der burde være alle forundt.

  Hvor er de smukke dine stokroser.....mine er også lige begyndt at folde deres pergament fine blade ud..... det er lidt lige som juleaften da man var barn, når man går med forventningens glæde og sommerfugle i maven over noget man ved snart kommer :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 12. Hej signe,
  Stokroserne er vel nok smukke. Lige blomster til din have med de fine træhus.
  Mange hilsner
  Anne

  SvarSlet
 13. Hej Signe, Det er nogle skønne stokroser du har fået dig. Jeg har 2 stks, men de er dobbelte. Egentlig synes jeg de enkelte er de smukkeste med de meget fine blade som solen kan skinne igennem. Du har fået mange smukke planter i din have på kort tid. Det bliver bare bedre og bedre efterhånden som det vokser til.

  SvarSlet
 14. En have er en velsignelse, megaflotte stokroser

  SvarSlet
 15. Kære Signe

  Flotte billeder og dejligt du deler din glæde med os andre. Jeg er også ny på have området og ja du har ret...det er fantastisk endelig at have fået en have :-)

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...