lørdag den 30. juli 2011

Et gult hjørne og et rundt bed

Måske skal man kende mig godt for at vide, hvad det er, der virkelig skiller sig ud, på dette billede:


Jeg kan afsløre, at det ikke er småplanterne, der roder på bordet, for det er helt normalt her. Det er heller ikke trillebøren eller riven, for de stå ofte tilfældigt rundt omkring. Man kunne måske fristes til at tro, at det var det forholdsvis nyklippede græs, og det ville være et godt bud, men her på det sidste har jeg faktisk formået at holde det nede med håndskubberen alene (pudser lige glorien). Nej det helt vilde er, at jeg har fået mig et gult hjørne. GULT. Jeg tror faktisk, at det til dato er det mest vovede, jeg har kastet mig ud i, i havesammenhæng. Som jeg også har skrevet her på bloggen, så har jeg noget blandede følelser, når det gælder gule blomster, men jeg skrev også, at jeg overvejede at lave et lille gult bed, hvor jeg kunne gå og øve mig.

Det er måske nok en tilsnigelse at kalde det et bed, for jeg har kun lige fjernet græstørven der, hvor planterne skulle være. Så kunne jeg nemlig hurtigt ændre det tilbage igen, hvis jeg fortrød. Men hvis chok-behandlingen virker, kaster jeg mig måske ud i et rigtig gult solskinsbed til næste år :-)

Bortset fra farven gul, er sammensætning lige nu nemlig ret tilfældig. De fleste af planterne er ikke nogen, jeg selv har anskaffet, men har alligevel fundet vej til matriklen på forskellig vis. Jeg har ikke rigtig vidst, hvad jeg skulle stille op med dem, men nu er de allesammen blevet samlet her i hjørnet.   


Foreløbig er det den orange dahlia (der var købt som en lyserød), nogle hvide og lysegule rølliker (de fleste blev klippet ned, fordi de ikke selv kunne holde balancen, men blomstrer formentlig igen senere), et par tagetes (fra genboen) og solsikker (der ikke helt er sprunget ud endnu), et par selvsåede matrem (der godt nok næsten er afblomstret) og så dem her:  


De var pludselig dukket op i et af mine bede, er over en meter høje, nok nærmere halvanden, og meget, meget gule. Måske er der nogen, der kan hjælpe mig med et navn?

Jeg skal lige gå lidt og vænne mig til farven, så nu må vi se, om resten af græstørven også ryger på et tidspunkt, og jeg ender med at tage skridtet fuldt ud :-) 

Og apropos græstørv, så har jeg faktisk fået fjernet en del i dag - under det gamle æbletræ.
   

Her er der nemlig skudt et nyt rundt bed frem:


Der stod allerede en lille New Dawn, som jeg satte sidste år, og som med tiden gerne skulle op og klatre i træet. Den har dog ikke haft det helt let, og var også ved at drukne i græs, fordi det er svært at komme til omkring den med plæneklipperen. Det bliver jo ingen sag nu, hvor jeg også har fået kantet bedet med sten :-)

Jeg har ikke fået plantet andet endnu. Planen er, at bl.a. nogle at de studenternelliker, jeg har sået, skal flytte ind her, når de er store nok. De blev dog sået ret sent, så der går nok nogle uger endnu, før de er klar til den virkelige verden, men nu er bedet da gjort klar :-)

Håber I andre også har nydt dagen :-)

14 kommentarer:

 1. Hej Jeg syntes nu det er rigtig fint med dit gule bed. og sikke et bed du får rundt om dit træ, det ser så pænt ud.
  ha en dejlig dag.
  klem

  SvarSlet
 2. Det ser hyggeligt ud i din have. Håber du bliver glad for dit gule hjørne, men ellers er det som du skriver let at ændre igen ;-)

  Fin bed du har lavet rundt om træet, rosen vil helt sikkert trives bedre, når den ikke skal kæmpe mod græssets rødder.

  SvarSlet
 3. Den planten du lurer på, kan det være en ligularia? Jeg har en som har blomster som minner om din, og som er over en meter høy.

  SvarSlet
 4. Den ligner en solhat, den gule snigerplante ;)

  Jeg har selv to typer; begge er ret høje den ene 1½m, den anden (der ikke blomstrer endnu) er 1½-2m.

  De findes i varierende tæthed, fra det helt enkle til noget meget pjusket, som din ligner en mellemvare af :)

  SvarSlet
 5. Dejligt med gult! Man hører om så mange der ikke kan lide gule blomster, så flot at du tør :) Jeg synes gult sammen med et spræl lyserødt er utrolig smukt. Eller sammen med nogle cremefarvede blomster, en af mine nye favoritter er scabiosa ochroleuca som jeg glæder mig til selvsår i haven.

  ha´en dejlig søndag

  SvarSlet
 6. Hvor er du dog flittig :-) Skønt bed du har fået lavet omkring æbletræet.

  Ja, jeg synes jo, at et gult bed er herligt, så jeg hpber da, at du bliver glad for det ;-) Den gule sniger kunne evt. også være en dagøje, men jeg har selv svært ved at finde ud af forskellen på dagøje og solhat.

  SvarSlet
 7. Hej Signe,

  Ja så er du måske også kommet med på den gule bølge. Jeg håber du bliver glad for det.
  Det ser rigtigt fint ud med et bed omkring æbletræet. Man kan alligevel aldrig komme til at slå græsset ordentligt der.

  God søndag.

  SvarSlet
 8. Hej Signe

  Det er da bare blevet rigtig flot omkring dit æbletræ!
  Den gule blomst kan jeg dog ikke hjælpe med.

  - Ungersvenden

  SvarSlet
 9. Ja, gult har mange det lidt ambivalent med, men egentlig synes jeg at gult er en FEST og at man bør have det i sin have - blot passer det ikke sammen med alt, så man skal liiige overveje sammensætningen.

  Det ser rigtigt fint ud hos dig.

  SvarSlet
 10. Gult med gult på skal da nok blive forrygende, jeg er spændt på hvad du ender med! Et fint lille bed omkring æbletræet, håber din rose bliver rigtig glad og kravler flittigt opad.
  Fortsat god dag til dig :o)

  SvarSlet
 11. Sikke flot rund kant om æbletræet. Du er virkelig god til at få projekter udført i din have. Skønt at du også prøver med gul også. Jeg har et gul- orange bed, og bliver mere og mere glad for det.

  SvarSlet
 12. flot arbejde du har lavet, og dit gule bed er du da kommet godt fra... :)

  SvarSlet
 13. Ja, jeg spottede ihvertfald straks de gule, og tænkte, kan det være Signes have :-D
  Den er smuk din sniger. Mit bedste bud ville være en form for Rudbeckia laciniata, men jeg synes ikke den ligner helt. Måske kan du vise flere af blomsterne og bladene/stilkene?
  Hvor er det flot rundt om træet med kantstenene. Det er du bare god til :-) Jeg er sikker på at rosen vil være glad nu.

  SvarSlet
 14. 1000 tak for alle jeres søde kommentarer og de gode forslag til 'sniger'-planten. Det er jo nok en solhat af en slags, men jeg synes sørme, det er svært at finde en, jeg kan sammenligne med, som ligner den helt. Jeg har lagt et nyt billede på i dagens indlæg, hvor man kan se den i hel figur - måske kan det hjælpe lidt. Og ellers overlever jeg jo nok :-)

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...