fredag den 30. marts 2012

Violer og andre glæder


Det er muligt, at meteorologerne har lovet koldere vejr, men det kan nu ikke ødelægge mit humør lige nu, for det er endelig weekend og de første små violer er netop sprunget ud i min have :-)
De står og putter sig mellem hyacinterne, der også er lige på nippet til at springe ud.

De små skilla er også lige sprunget ud i dag. Og så spreder fuglemælken og de blå balkan-anemoner jo også stadig masser af glæde og godt humør.
Årets første mælkebøtte er også netop sprunget ud i dag - ikke fordi, jeg er spcielt begejstret for at ha' dem i haven, men jeg blev alligevel så glad, da jeg fik øje på den, for det leder tankerne hen på sommer :-)


De første netto-gule påskeliljer sprang ud i går.


Til gengæld synger kejserbuskens blomster nu på sidste vers, men de grønne blade er så småt ved at vise sig, så nu kan jeg snart for første gang se, hvordan den egentlig ser ud med blade på.


De røde pæonspirer kigger mere og mere frem rundt omkring i bedene - glæder mig til at se, om der er lidt flere af dem, der vil berige mig med blomster i år.


Indenfor er der også gang i frølingerne - her er det hosta. Dem der er længst fremme er fra Susanne (Heaven) og de små er fra Gitte (Fra frø til blomst)


Jeg har også klippet et par grene af, der kan sprede lidt forår her på baren mellem køkkenet og spisestuen. Det resulterede godt nok i, at jeg blev vækket af et brag klokken ca. halv fire i nat, da den ene af kattene havde hygget sig med at sidde og hive i grenene til vasen væltede. Så var der ikke andet at gøre, end at stå op og finde gulvkluden frem. Jeg håber, at katten har fået sig en forskrækkelse, så jeg har taget chancen og sat grenene tilbage igen, for jeg bliver så glad af at se på dem :-) 

Nu vil jeg ud og nyde solen. Kan I have en rigtig dejlig weekend - og lad os håbe, at meteorologerne tager fejl :-)

14 kommentarer:

 1. Martsvioler er noget så søde, selvom de er bitte små :-)
  Kejserbusken er måske på retur med sine blomster nu, men hvor har den dog blomstret længe, sådan en bliver et must i min nye have :-)
  Sikke dog en forskrækkelse, at blive vækket til sådan et brag midt om natten, godt det "kun" var kattene, der lavede narrestreger ;-)

  SvarSlet
 2. Også god weekend til dig.

  Håber også meterologerne tager fejl. Men jeg har en del arbejde, der kan laves i drivhusene, så jeg skal nok få min lyst styret.

  Jeg elsker også de almindelige violer, de er velkomne alle vegne. Jeg går også og flytter dem lidt rundt. I det hele taget flytter jeg en masse løg og forårsvækster. Nogen gange frem og tilbage, frem og tilbage.

  SvarSlet
 3. Pionspirene du har virkelig kommet langt. Kjempe flott blomster du viser.
  Tusen takk for titten! Ha en fin kveld.

  SvarSlet
 4. Har opdaget en hel masse små violer jeg slet ikke vidste jeg havde i haven. Blev super overrasket og GLAD ;)
  God weekend
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
 5. Tänk så många vackra nyanser av blått det finns! Anemonen visar verkligen hur en soldyrkare beter sig:)

  SvarSlet
 6. Tænk sig at mælkebøtten allerede er sprunget ud - du har ret, den er fuld af sommer :o)
  Pæonspirerne er lækre med deres flotte farve...
  Jeg håber også at meteorologerne tager fejl - det har de da gjort før ;o)

  Ha en go aften....

  SvarSlet
 7. Mój ogródek w porównaniu z Twoim jest ubogi w kolory. U mnie nawet jeszcze nie ma fiołków, a je uwielbiam. Pozdrawiam.*** Min have i sammenligning med de fattige i dine farver. Med mig er ikke engang violer, og jeg elsker dem. Med venlig.

  SvarSlet
 8. Om det så er en mælkebøtte kan du få den til at se ud som en flot flot staude :o) Anemonerne er du helt fantastisk til at tage billeder af.
  Det er så koldt i dag, håber også at det ikke bliver så slemt, men frygter det værste på grund af kulden og blæsten i dag.
  Sæt katten udenfor i nat, så den ikke igen vækker dig med et brag :o)
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
 9. Nåååhh... katten blev helt sikkert forskrækket og skal nok holde sig væk fra grenene i nat. Ja, der er da fuldt af sol og sommerforventninger på dine billeder, det er så skønt - man er jo fuldstændig afhængig af dine blomsterbilleder og det daglige "fix".

  Jeg håber godt nok heller ikke at der bliver for megen frost, flere af mine nyindkøbte clematis står med nye store skud. Jeg så på min vej i dag mirabelle træer i blomst - ingenting kan tåle frost nu... Krydser fingre.

  Knus

  SvarSlet
 10. Er du vimmer, hvor kan du komme tæt på den lille viol. Du må simpelthen have den mest rolige hånd i hele Kongeriget Danmark :-D
  Og jeg kan næsten dufte den ud fra dit billede. Eller måske er det den lille buket, jeg har stående i køkkenvinduet.
  Hvor er det en flot lilla matchende hyacinth du har.
  Og ah, en mælkebøtte. Dem glæder jeg mig til, eller rettere, til at plukke dem til kaninerne. De må nøjes med skvalderkålsblade indtil videre her.
  Det ser rigtigt hyggeligt ud med grenene. Jeg håber at katten har lært af sin lektie :-)

  SvarSlet
 11. Med sådanne billeder og duften af violer kan selv den mest irriterende meteorlogiske forudsigelse ikke rykke ved humøret, det må jeg holde med dig i :0)

  Her har det lige haglet og sneet/sludret:0) og regnet men lige nu titter solen igen et lille bitte hul........håber hullet når at blive større i løbet af dagen ;0)

  Maria og jeg hentede mirabelle grene i går og pyntede dem med æg.....blomsterne springer snart ud her inde i stuevarmen og vi har ikke kat så mon ikke de får lov at stå for æggene ville nok være lidt for fristende at tjatte til :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 12. Smukke smukke billeder, de viser bare så meget forår, men hov hvor var det lige det blev af? håber snart det kommer tilbage. ha en dejlig dag. klem

  SvarSlet
 13. Dejligt forår både ude og inde, jeg håber at katten lærer at lade grene være i fred for det er så dejligt at have grene indendøre.
  Det har været "aprilvejr" hele marts så måske dækker begrebet efterhånden 2 måneder, for vi kan nok også vente både varme og kulde i april. Det er godt at de små forårsblomster kan klare mosten.
  Jeg er igang med at grave ud til nyt bed og jorden er tilpas og ikke for våd - det mærkes at det ikke har regnet i et stykke tid - perfekt!
  Ha endejlig weekend:)

  SvarSlet
 14. Martsvioler er skønne. Jeg er ved at få en ret stor bestand af dem. De dufter så himmelsk godt. Jeg vil også klippe et par grene i dag, for ungerne vil påskepynte og så er det rart med lidt at hænge kreationerne på :0).
  Go weekend!

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...