tirsdag den 13. marts 2012

Strøm igen og masser af krokus


I går døde strømforsyning til min bærbare computer - min eneste computer. Det er da heeelt utroligt så afhængig man bliver af sådan én. Af ren vane var jeg endda ved at forsøge at starte den op et par gange, for så med stor frustration at komme i tanke om, at den jo var helt flad. Man er næsten som en junkie. Til gengæld frigav det en del tid, der bl.a. blev brugt på at få gjort forårsrent og så fik jeg læst lidt mere i vandre-bogen - den er i øvrigt fantastisk! Nå, men her til aften fik jeg hjembragt en ny strømforsyning - pyha, nu er jeg tilbage og online igen :-)

Heldigvis har der været masser af strøm på kameraet, og det er blevet udnyttet fuldt ud. Så her kommer en masse billeder af alle mine krokus :-)

Jeg plejer primært at vise nærbilleder (så ser små blomster jo ud af mere :-)), men jeg synes det kunne være lidt sjovt også at vise, hvordan de tager sig ud på lidt større afstand.


I græsset i forhaven har jeg en blanding af forskllige tidlige botaniske krokus stående - de fleste i afdæmpede farver. Jeg har overvejet at flytte dem ind i bedet, for de står lidt udsat for hundepoter. Desuden når græsset at blive ret langt, før jeg kan begynde at slå det første gang, fordi krokus-bladene helst ikke skal mejes ned for tidligt. Det er dog ikke såden liiige at flytte dem, hvis jeg ikke skal splitte plænen helt ad, så måske får de bare lov til at blive stående.
I bedet langs huset ved gårdspladsen har jeg næsten udelukkende den lille lyseblå 'Blue Pearl', der også er en af de tidlige botaniske. Jeg håber, de med tiden kommer til at fylde bedet endnu mere ud :-)  

Som man kan se, var der masser af små forårsfriske bier, der summede lystigt omkring. Og så kom denne buttede humlebi pludselig buldrende. Den kunne næsten ikke holde sig på vingerne, og valgte at kravle fra blomst til blomst, når de ikke stod for langt fra hinanden. Men den så da glad ud :-)
I græsset i baghaven står disse krokus, der plejer at være de første, der springer ud. Jeg har også lignende overvejelser mht. om de skulle flyttes ind i et bed eller om det bliver for bøvlet at få dem skilt fra græsset - nu får vi se :-)

Der er dog mange flere krokus på vej af de større og lidt senere slags. Mon ikke der kommer mange, mange flere billeder af dem i de kommende uger :-)


43 kommentarer:

 1. Super godt fanget, altså billederne med bien. Der er ikke noget at sige til at bierne er forårskåde i din have med alle de flotte krokus...
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
 2. Sikke et forårs-kick med disse herlige billeder. Det er nu også dejligt at se dine krokus på afstand, så kan vi se hvor mange du har, og det er jo en del i forhold til mig...

  Sjovt med bierne og den store brumbasse, som slet ikke ved at den ikke kan flyve... ::))

  Ha' en dejlig tirsdag.

  knus Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kunne den næsten heller ikke ;-) Det så lidt sødt ud, da den lidt gumpetungt kravlede fra krokus til krokus - og fik sig en lille gyngetur hvergang den kom til en ny, fordi dens vægt tyngede ret voldsomt i de små blomster :-)

   Slet
 3. Hvor er det bare smukke billeder!
  Vh. Helle

  SvarSlet
 4. Smukke billeder, jeg syntes det ser så fint ud, når forårs blomsterne står i græsplænen. ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes også de er rigtig søde i græsset - men det er dog kun indtil hunden har været igennem dem et par gange.

   Slet
 5. Igen smukke billeder :0)Godt at du fik strøm tilbage, tænk at skulle være uden sin bærbar. Lidt ligesom en teenager uden mobil ;0)

  Er vild med brumbassen :D den er da bare for sød, godt fanget af kameraet!

  Ha en god dag...

  SvarSlet
  Svar
  1. 1000 tak :-)
   Ja, jeg var godt nok også teenage glad, da jeg kunne fik vækket den bærbare til live igen ;-)

   Slet
 6. Ja at være uden computer kan man bare ikke klare, slet ikke efter vi er kommet med i bloglandia.
  Ja du har da også mange skønne krokus, de er helt utroligt farverige og skønne, når de dukker op, men det er nu et stort arbejde at fjerne dem fra græsplænen. Så mange som der er, vil jeg tro de fleste klarer det, selvom du slår græsset lidt før de er helt nedvisnet.
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det værste er heller ikke, at græsset bliver så langt, men at jeg bliver lidt trist, hvergang hunden kommer til at meje dem ned, når den kommer løbende - men de får sikkert lov til at blive stående, da det virker lidt uoverskueligt at skulle flytte dem.

   Slet
 7. Kære Signe.
  Nej uha uden computer går det slet ikke - min virker, derfor er der ikke gjort forårsrent her :-)
  Sikke med krokus du har, det ser skønt ud ... Dejligt du er glad for vandre-bogen.
  Ha' en smuk dag.
  Knus Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er rigtig glad for vandre-bogen :-)

   Slet
 8. Hold da op hvor har du mange smukke krokusser. Dem kan man bare ikke få for mange af.
  Som altid gode billeder.
  Jeg hae endnu ikke set noget til bierne.
  Godt du fik strøm på igen.
  Ha` en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de søde ord :-)
   Ja, her summer de lystigt rundt fra blomst til blomst - mon ikke snart de summer ligeså lystigt rundt hos dig :-)

   Slet
 9. Det var nogle fandens flotte billeder.....
  især dem med bien, de er temmelig flotte....
  flot klaret Signe-bine ;)

  SvarSlet
 10. Hej Signe, det er helt fantastiske billeder du viser. Mon ikke du skulle bruge den evne professionelt? En bog om din have ville være et hit!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er du sød - og det er da ikke umuligt, der kan blive til en bog med årene, men jeg skal nok nå lidt længere med haven, før den er fin nok til den slags ;-)

   Slet
 11. Hold da fast hvor er det flot, du fanger lyset helt fantastisk.

  SvarSlet
 12. For søren da, nogle fine fotos! Du bliver nødt til at give nogle fototips - tænker at den ikke bare står på 'automatisk' som hos os andre dødelige. Fortæl, fortæl :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. På største delen af billederne står den faktisk bare på automatisk - så jeg har nok ikke så meget at fortælle :-)

   Slet
 13. Himmel og hav for noen flotte bilder!

  Så bra at du har strøm igjen. Man merker ikke hva man har, før det er borte. Og vi har vel blitt veldig avhengig av denne PC'n!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er helt utroligt, så afhængig man bliver :-)

   Slet
 14. Hej Signe.
  Dette er mit 1. besøg på din blog, og jeg må tilslutte mig koret: Det er virkelig gode billeder du tager! Dét, hvor bien er i luften lige ud for blomsten er helt skønt. Det skulle du sende til Dansk biavlerforening, det er en forside værd! (synes jeg, der selv har bier i haven og derfor MANGE bien og blomsten-billeder...)
  Mange hilsner fra SannePandeKaffekande

  SvarSlet
  Svar
  1. Velkommen til - og 1000 tak for de søde ord :-)
   Er man ikke lidt for "selvfed", hvis man selv sender det til biavlerforeningen. Jeg føler mig nok ikke professionel nok til at være så opsøgende - men takker mange gange for komplimentet :-)

   Slet
  2. Kære Signe
   Ikke så beskeden. Det er ikke selvfedt at sende det til Biavlerforeningen. Du er kanondygtig, selv Bent som ved rigtig rigtig meget om fotografering roser dig og siger, at du er meget dygtig. Han spørger i øvrigt, om du har et makroobjektiv?
   Du kan da bare skrive til Biavlerforeningen, at du er blevet opfordret til at sende billedet til dem af en biavler, og hvis de kan bruge det, er de velkommen til det. Det kan være du kan få honning til et års forbrug :o) Nej spøg til side, du er ikke selvfed, men alt for beskeden og et naturtalent, for det er jo ligegyldigt hvad for et kamera, du bruger, så tager du kanon billeder.
   Knus
   Lisbeth
   Og undskyld jeg blander mig, det er godt ment :o)

   Slet
  3. Søde Lisbeth, du skal absolut ikke undskylde, at du blander dig - du er så velkommen :-)
   Og tak for alle de søde ord (også fra Bent du må endelig hilse og sige tak). Hvis jeg havde et mere professionelt forholdt til det at tage billeder, ville jeg sikkert have det anderledes, men jeg skal nok overveje det ;-)
   Jeg har desværre ikke et makroobjektiv, men håber jeg får råd en dag. Det står højt på ønskelisten :-)
   Knus Signe

   Slet
 15. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 16. Superskønne billeder, Signe. Tak for dem!

  SvarSlet
 17. Jeg elsker krokus! wow hvor har du mange flotte! Den der blue pearl - ved du hvor man kan købe den?

  SvarSlet
  Svar
  1. Så vidt jeg husker, har jeg købt mine Blue Pearl i Bilka forrige efterår. Men de er ikke så ualmindelige - tror bestemt, du også kan finde dem på nettet :-)

   Slet
 18. Signe altså, for søren da, nogle skønne billeder :-)
  Som jeg vist har sagt før, så får jeg vildt lyst til at ae dine brumbasser... de er så nuttede. Jeg elsker brumbasser. De er sådan lidt insektverdenens skt. berhardshunde, ikke :-)
  Det er helt vildt så mange krokus du har. Har du plantet i industrielle mængder, eller har du bare perfekt krokusjord.
  Nu hørte jeg lige i Søren Ryge igår, at vintergækker vil stå fugtigt. Det forklarer jo så mine mængder. Men jeg tror næsten at krokus ikke kan lide fugt, og så passer det jo også med at mine bliver færre og færre. Men så må jeg jo bare plante nogle flere til efteråret :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan også rigtig godt lide brumbasserne :-)
   Jeg købte lidt forskellige krokus over nettet efter jeg havde skrevet under på købsaftalen på mit lille hus, og nåede lige at få dem i jorden inden vinteren for alvor satte ind i slutningen af 2009. Men de er blevet til mange mange flere (mindst fordoblet - måske 3-4 doblet?)bare på de par år, så noget må jo fungere rigtig godt for dem. Måske er det jorden? Jeg klager i hvert fald ikke :-)

   Slet
 19. Jeg kom ligesom Hanne til at tænke på hvor de dejlige mængder af krokus kommer fra - var de der da du overtog huset for år tilbage ?
  Jeg har nydt dine blomster, insekter og al den dejlige sol.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der var ikke en eneste, da jeg overtog huset - men som jeg også har svaret Hanne, så trives de åbenbart strålende her og formerer sig flittigt :-)

   Slet
 20. Pragtfuldt med alle de mange billeder af krokus, både nærbilleder og billeder, hvor man rigtig kan se, hvor mange krokus der står i plænen.
  VH Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de søde ord Nina :-)

   Slet
 21. Nej, nej Signe - nu må du holde op. Det er jo efterhånden svært, at finde ord der er store nok - for dine fantastiske billeder :-)

  SvarSlet
 22. orrrrv...Bien og brumbassen
  Jeg var solgt til stanglakrids.
  Og dine krokus. Sikke et yndigt sammensat kunstværk.

  knus
  herfra
  Eva

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...