lørdag den 3. marts 2012

Ny slags vintergæk?

Jeg har lagt mærke til, at der er et par stykker herinde med galanthofile tilbøjeligheder, og jeg tænkte, om der måske var en af jer, der havde et bud på, om denne vintergæk er en anden slags end de to andre jeg har?


Grunden til at jeg har fået den tanke er, at de har meget bredere blade end de andre, hvilket man kan se på billederne her, som jeg tog i går (klik evt. på billederne for at se dem i større format).


Lige nu står de midt i græsplænen, men hvis nu de var noget ganske særligt, kunne det være, jeg skulle give dem en ny plads, hvor de ikke stod så udsat for sko og hundepoter :-)

Jeg har også lagt mærke til bladene de andre år, men da de ikke har blomstret før, har jeg slet ikke tænkt på, at det kunne være vintergækker, men det ved jeg så nu.


I forvejen har jeg både de helt almindelige og så denne, der har en lidt slankere blomst med lidt grønt på de yderste kronblade (og som søde Birgitte Landligger har gættet på er en Nivalis Viridapice). De har dog begge smalle blade.


Det er ikke fordi, jeg er ved at gå hen og blive samler (tror jeg), og jeg sætter lige så stor pris på de helt almindelige, men det kunne jo være lidt sjovt at vide, om jeg var bare en smule med på noderne her i disse galanthofile tider ;-)

8 kommentarer:

 1. Jeg tror bestemt, det er en tredje slags, når bladene er anderledes, ikke at jeg er ekspert overhovedet. Men sidste år købte jeg netop en, der hedder galanthus plicatus,fordi dens blade er bredere. Den har desværre ikke blomstret i år, men bare sat en masse blade, så jeg kan ikke sige, om det er den, du har i græsplænen.

  SvarSlet
 2. Uha ... det er svære spørgsmål for en amatør som jeg. Jeg synes bladene er meget anderledes end mine vintergækker. Og jeg tør med sikkerhed sige, at de må være helt almindelige, for de er købt, før jeg vidste, at vintergækker kunne være andet end vintergækker.
  Held og lykke med at få den identificeret. Det sjove er jo, at selv om man ikke selv er samler, så vil man gerne vide, hvad man har i haven.
  God weekend
  Nina

  SvarSlet
 3. Har ikke spor forstand på vintergækker, elsker bare dem alle.

  I disse galathofile tider går jeg dog af og til, og prøver at ligge mærke til, om jeg har nogen, der viser specielle tegn. Kunne det ikke være sjovt, om der opstod en fantastik ny art hjemme hos mig. En frøsået der kunne imponerer alle i blog-land.

  Jeg går ud og leder, god weekend. I Århus skinner solen helt vildt, og der skal drikke kaffe i drivhuset om lidt.

  SvarSlet
 4. .....sidder her og smiler Signe - du ér på vej til at blive smittet kan jeg mærke ;0)

  Jeg vil ikke gøre mig klog ud i om det er en anden slags og i så fald hvilken..........men jeg ville bestemt værne om den hvis den dukkede op her ;0)

  Glade forårsknus Dorthe

  SvarSlet
 5. Jeg er heller ikke galanthofil, men tør næsten godt gætte på, at det er en tredje slags du har der. Det må det være med de brede blade :o)
  Men uanset så er de alle helt fantastiske :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 6. Hej Signe :o)

  Er det ikke lige en opgave for den nye vintergæk bog? Ellers kan du måske sende billedet til Marianne fra Spiren og høre hende, om det er nogen af dem dun sælger og hvad de koster :o)

  SvarSlet
 7. Jeg tror, konklusionen må være, at det nok er en tredje slags, og at de uanset hvad, skal flyttes fra græsplænen til et af bedene, når de er blomstret af. Det kunne være, jeg skulle lave et lille særligt bed, hvor jeg kan samle dem alle tre :-)

  SvarSlet
 8. Jeg kan se at du nu har konkluderet at det er en tredje slags, og det tror jeg også. Ikke at jeg overhovedet har forstand på gækker. Men jeg har ihvertfald aldrig set én med så brede blade før. Så jeg ville også helt sikkert redde dem ind i et bed.
  Jeg fandt en stor klump dobbelte vintergækker på vores legeplads idag. Den stod gemt bag nogle buske. Så jeg hjalp den med at dele sig lidt, og hjem i min have også. Det var en kæmpeblok, så det kunne ikke engang ses :-)
  Så nu har jeg også dobbelte :-)

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...