søndag den 25. marts 2012

Ikke lige i øjet

Sidste sommer lavede jeg et bed rundt om det gamle æbletræ og et andet bagved omkring busken tatarisk gedeblad, der ved samme lejlighed fik en hæftig beskæring. Mellem de to bede blev der en smal græssti. Jeg havde en rigtig god fornemmelse af, at det også ville komme til at passe fint med de kulørte tulipanløg og små narcisser, der tidligere var lagt omkring busken (men det var jo før den blev beskåret, hvilket jeg nok ikke helt havde taget højde for)


For nu kan man tydeligt se, hvordan det passede - og den var vist ikke liiige i øjet. Det er nok et strålende eksempel på, hvorfor det er smart med en haveplan, før man begynder at lægge en milliard tulipanløg ;-)


Der ser faktisk ud til, at der kommer mange flere op på selve stien end i bedet. Hvis ikke man vidste bedre, kunne det næsten se ud som om, jeg havde forsøgt at undgå at få dem ind i bedene ;-)
Hmmm. Jeg må vist se, om jeg kan lade være med at bruge stien for meget til de er blomstret af, og så må jeg nok have fat i spaden.


De små fuglemælk har dog fået placeret sig rigtigt inden for kanten i bedet rundt om æbletræet - så noget er heldigvis lykkedes :-)


Og så opdagede jeg denne lille bitte blomst i dag, der stod og puttede sig bag et par krokus. Kunne det ikke godt ligne en lille blå anemone (hepatica nobilis), der er på vej? Nu må jeg se, hvad der sker, når den bliver lidt større, men jeg håber virkelig det er sådan en, for de er bare så søde.

9 kommentarer:

 1. *SMILER* ja sådan kan det gå - men tulipaner i græs er nu også flot.......så skal man jo bare være lidt mere tålmodig med at sætte gang i græsslåmaskinen første gang :0)

  Knus og god søndag derude

  SvarSlet
 2. Hej Signe
  Ja det ser ikke helt heldigt ud, men sådan kan det gå, jeg har også nogen steder lidt tulipaner og en enkelt kejserkrone på en sti. Du må i gang med spaden :o)
  Jeg tror du har ret, det ligner en anemone hepatica nobilis. De er så skønne.
  God arbejdslyst i solen.
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
 3. Jeg *SMILER' også og ja en haveplan er god at have, men altså det er også godt ja næsten bedre at lære af sine fejl og bøffer det er sgu nærmest uhyggeligt hvis alt i haven (naturen) skal være tilrettelagt så man skal tjekke papiret inden man må gøre noget:o) ,Jo bestemt, det ligner en lille anemone, herligt!

  SvarSlet
 4. Det ligner en anemone. Jeg har også en enkelt i blomst, selvom jeg nu mener at det er lidt for tidligt.
  Sikke noget med den sti, det lyder som noget jeg også kunne have gjort :-))
  Hvis det var mig ville jeg bare lade dem være og undlade at bruge stien, som du siger..

  SvarSlet
 5. Sådan kan det gå :-) Det kunne også være sket her i haven. Jeg har jo fx de skønneste krokus, men de står (og bliver stående) et helt andet sted, end der hvor jeg troede jeg havde lagt dem.
  Tulipanerne må vel op igen, men mon ikke du må finde dig i, at stien er tulipanernes indtil videre, så du får set deres blomstring først.
  VH Nina

  SvarSlet
 6. Det sker jo en gang imellem, at det er en ommer ;-)
  Jeg ville også "omlægge" stien indtil tulipanerne har blomstret. Jeg har iøvrigt flyttet tulipaner i blomst med stor succes flere gange. Altså når man lige kan begynde at ane farven, og opdager fejlplaceringen.
  Det er så skønt når anemonerne begynder at blomstre.

  SvarSlet
 7. *Griner*, ja sådan kan det gå :-D Det er nok alderen, Signe ;-) Nu er du jo kommet i de voksnes rækker, så går man og laver sådan noget ;-)
  Jeg går også og kigger med 'gru' på alle de vildfarne tulipaner som dukker op i mit nye lyserøde æbletræsbed. De er nemlig alle orange, fra da det var det orange bed. Men jeg garanterer dig, at jeg gravede dem allesammen op i efteråret, så det forstår jeg heller ikke :-D

  SvarSlet
 8. Hi hi, virkelig flot gået :o) Men det kender vi vist alle :o) Jeg tror faktísk jeg har den der blue peal krokus i haven alligevel. Der er ihvertfald dukket omkring 50 krokus op, som jeg sværger at jeg intet kender til. Men de er der og de er jo næppe fløjet ind i haven :o)

  SvarSlet
 9. Det er sådan noget man bare må smile af, og sige: det er en ommer ;o)
  Jeg har også nogle tulipaner et 'ureglementeret' sted, men de er vist kommet med noget 'opfyldningsjord'. Er spændt på at se farven :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...