lørdag den 3. marts 2012

Anemonespirer, kejserbusk og nye bede


Se her, hvad der er på vej: En af de små balkan anemoner. Jeg var lidt i tvivl om, hvorvidt jeg ville se noget til dem i år, for de stod i græsset omkring det gamle æbletræ, hvor jeg fjernede græstørv og lavede bed sidste sommer, og jeg var bange for om de nu var forsvundet sammen med græstørven. Men heldigvis er der nogen, der er blevet tilbage :-) 


Den fine kejserbusk, jeg fik af søde Karina fra Haverummet, har holdte en pause i blomstringen de sidste par måneder, men nu er den ved at komme rigtig igang igen. Hvor er jeg altså glad for den :-)


Dagen i dag er gået med at forsøge at få målt op og mærket af til de nye bede på vestsiden af huset - det der gerne skulle blive min lille æblelund engang.

Den overordnede plan kan man se her.

Sådan så det ud sidste sommer

Det samme billede efter en tur i tegneprogrammet.Og det er så langt, som jeg foreløbig er kommet. Grundformen er stort set ved at være på plads (lige nu er stenene bare lagt ovenpå græsset). Jeg havde håbet, jeg var nået længere, men det har drillet lidt - hvis det også bliver havevejr i morgen, kan jeg forhåbentlig komme lidt videre og få gravet nogle af stenene ned i græsniveau og få blotlagt lidt jord :-) 


Hvor er det altså bare skønt, at kunne komme rigtigt i haven igen. Lige nu sidder jeg med blussende røde kinder, trætte arme og et kæmpe smil på læben :-)


Hurra for foråret! :-)

15 kommentarer:

 1. Kender det godt - det tager altid længere tid, end man lige regner med. Heldigvis 'løber' opgaverne ingen vegne og det skulle blive godt vejr igen imorgen, så ...
  Konturerne af beddene ser rigtig godt ud - det bliver helt sikkert godt :-) God arbejdslyst imorgen

  SvarSlet
 2. Hold da op, anemone spirer i haven. Jeg var helt overvældet over at finde nogle i drivhuset, og så har du dem allerede i haven. Det er da helt vildt :-)
  Jeg kan godt forestille mig, at det tog land tid med stenene. Og vores kroppe er jo også lidt vintertrætte. Min er ihvertfald :-)
  Jeg tror det bliver rigtigt flot med din æblelund, og jeg øjner masser af nye bed-kvadratmeter, som du kan fylde nu :-)

  SvarSlet
 3. Herlige og vårlige bilder du viser!
  Hagen din kommer til å bli så flott når du blir ferdig. Gleder meg til å se bilder!
  Ønsker deg en fin kveld.

  SvarSlet
 4. Det ser simpelthen så godt ud Signe, det kommer til at ligne en million !!!

  Kejseren ser ud til at trives, hvor er det dejlig:-)

  Knus

  SvarSlet
 5. Der er sandelig ikke langt fra vision til igangsættelse hos dig, men vi har jo set din handlekraftighed før, hvor er det skønt at komme i gang igen. Det bliver flot med din æblelund og der bliver plads til mange nye planter - SÅ spændende.

  Har lige nydt alle dine dejlig krokusbilleder fra i går også, super forårsagtigt. Hvis de små planter kunne tænke så ville de være ellevilde over at blive til sådanne SUPER STARS i cyberspace.

  knus...

  SvarSlet
 6. Kender det kun alt for godt.
  Ting tager altid noget længere tid end man lige troede, da man gik i gang.
  De plan ser bare godt ud - glæder mig meget til at følge processen og se det færdige resultat. Er sikker på det bliver så flot!
  Masser af havehilsener Sanne O.

  SvarSlet
 7. Det er så dejligt nu hvor det hele myldrer frem af jorden.
  Din kejserbusk er super skøn, kan godt forstå du er glad for den :-))

  Kan allerede fornemme hvor fint og præcist din cirkel kommer til at ligge.
  Det ser også ud til, at din have kommer til at virke noget større. Cirklen og "firkantens" større bredde i forhold til de små stier der er imellem, gør også at man får lyst til at gå på opdagelse, i de små haverum det skaber.
  Det skal nok blive rigtig godt. Den overordnede del af haveplanen på vestsiden af dit hus, ser meget harmonisk ud :-))Det ser virkelig spændende og rigtig godt ud, det projekt du har gang i. Glæder mig til at følge det :-)

  SvarSlet
 8. Jeg har siddet her med aftenkaffen og nydt dine solskinsbilleder i stort format - jeg har jo desværre ikke sol i byhaven. Jeg fik ordnet halvdelen af bedene i dag og så har jeg dermed også lidt at hygge mig med i løbet af næste uge med at få det sidste store bed klargjort til sæsonen.

  SvarSlet
 9. Ja men igen skønne billeder og fine planer, det skal nok blive godt. Jeg må ud og kigge til mine balkananemoner, der var jo knopper i forleden dag. Jeg venter lige til i morgen :o)

  SvarSlet
 10. Det bliver jo helt fantaststisk - og du flittige kvinde skal nok få det færdigt. Det er fedt med det vejr vi har og så bliver man jo træt på den gode måde ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 11. Hej Signe. Hvor har du dog nået meget. Det bliver så flot og jeg glæder mig meget til at følge med i dine projekter. Kunne det være en idé at lave et indlæg om hvordan du bruger det tegneprogram. Jeg kunne i hvert fald rigtig godt tænke mig at vide hvordan. Man får jo en fornemmelse af hvordan det vil tage sig ud, det som man har i hovedet! Rigtig god søndag.

  SvarSlet
 12. Hej Signe - For pokker hvor er du flittig! Jeg har bildt mig selv ind, at det er alt for koldt til at lave noget særligt derude, men den går vist ikke længere. Man skal bare tage ordenligt fat kan jeg se - det bliver virkelig flot!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 13. Hvor har du dog en energi uden lige.
  Det kommer til at se rigtig godt ud.
  Jeg glæder mig til at se resultatet, når du er færdig med projektet.
  Her regner det lige nu. Jeg var ellers i haven men måtte stoppe.
  Ha` en god søndag.

  SvarSlet
 14. Jamen Signe dog. For pokker du er flittig... !!!.. Har stor respekt for din handlekraft.. Og så som førstegangs haveejer.. Det er jeg også, men kan slet ikke hamle op med din formåen. Er SÅ misundelig på alle de dejlige planer du har fået banket ned på papiret. (altså ikke på den dårlige måde misundelig ;))
  Har puslet med pain programmet, og det er faktisk godt for sådan en som mig, der ikke kan "se" resultater inde i hovedet, men kun når de kommer på ned på papir.. Tak for ideen.!
  Har selv været i haven i dag iført thermodragt, pandebånd,knæbeskyttere, thermostøvler og handsker. Men ku alligevel hive ukrudt op ;)) 5 timer blev det til, så kom også ind med røde kinder, løbenæse, kolde tæer og fingre, men med en dejlig glæde over det der er blevet gjort.. Skønt..
  God søndag
  Hilsen
  Lena fra Håstrup

  SvarSlet
 15. Hej Signe

  Det bliver helt vildt flot :o)) Du må altså meget gerne dele hvordan du gør det der med paint oven på dine billeder. Det er jo snedigt lige at tegne lidt, inden man stikker spaden i jorden :o)

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...