lørdag den 31. marts 2012

Sol og stiklinger af spanske margueritter


Formiddagens projekt bliver at få lavet en masse stiklinger af mine spanske margueritter.


Lige nu skinner solen dog, så hvis ikke man skeler til termometeret, så ligner det jo bragende forår :-)

Se hvor langt fremme tulipanerne er :-) 

Jeg synes dog, det er lidt koldt, så jeg holder mig nok inde her til formiddag. Og så synes jeg det var en oplagt mulighed for at få lavet nogle stiklinger af de søde spanske marguetitter, som har overvintret i stuen. De er i øvrigt begyndt at blomstre nu - det samme gælder Dronning Ingrid pelargonien, der står ved siden af :-)

Det er første gang, jeg prøver at overvintre og stiklingeformere spanske margueritter, men jeg har hørt, at de ikke skulle være så svære at have med at gøre, så jeg tænkte, at det da var forsøget værd. Nu vil jeg finde saks, såjord og roddanner-pulver frem.

Ha' en dejlig weekend!

6 kommentarer:

 1. Det lyder spændende med de stiklinger af spanske margueritter :-)
  Det bliver spændende at høre mere om det, og om hvor mange procent af planterne, det lykkes at få til at slå rod.
  Jeg holder meget af de spanske margueritter, men synes også det hurtigt kan blive dyrt, hvis jeg skal købe alt for mange. Kunne det lade sig gøre selv at lave dem, ville det da være super godt :-)

  SvarSlet
 2. Ja sikke et forårsvejr - ikke lige hvad vi havegale havde håbet på.
  Jeg prøvede at lave stiklinger af spanske margueritter sidste år med god succes - jeg tror faktisk, at langt de fleste slog rod. Så pøj pøj med projektet og jeg er ganske sikker på, at med et tuch af dine grønne fingre, så vil du få succes :-)

  SvarSlet
 3. Jeg tog stiklinger af røde maguritter i december og satte dem i vinduet i stuen. Tre i hver sin lille lerpotte. Alle er blevet til flotte maguritter som bare venter på sommeren, det er mit første stiklings-forsøg og det er så fedt at det gik så godt :)

  SvarSlet
 4. Ja, det er en rigtig god idé at lave stiklinger af de spanske marguritter. De er nemme at få til at slå rod. Jeg har et par 'moderplanter' i drivhuset, og jeg laver altid lidt stiklinger, når jeg alligevel klipper dem tilbage om foråret. Den ene af mødrene er 4-5 år tror jeg. God arbejdslyst :-)

  SvarSlet
 5. Det har jeg aldrig prøvet - men igen - ingen af mine har overlevet vinteren..

  SvarSlet
 6. Ok det vidste jeg ikke man kunne, jeg har nu ingen, men det kan jeg jo få. Suk hvor er de smukke billederne af de spanske. Din sydhavsø er bedre end min, så langt er mine tulipaner alligevel ikke :o)

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...