søndag den 18. marts 2012

Kejserduft, gækkeflytning og skvalderkålsrødder


Jeg fik faktisk taget mig sammen i dag - heldigvis, for det var rigtig skønt, da jeg først kom ud. Det gav også masser af muligheder for lige at lægge vejen forbi kejserbusken og få et par snif af de fine blomster (den dufter nemlig skøøønt), men jeg fik skam også udrettet lidt :-)


Jeg fik bl.a. gravet de bredbladede vintergækker op, der stod i græsplænen, og fordelt dem i et par af bedene. Og med lidt besvær lagt den ½ m2 opgravede græs tilbage igen så man (næsten) ikke kan se det :-)


Jeg er også kommet et lille stykke videre med det nye bed, jeg er igang med på vestsiden af huset, men der er så mange skvalderkålsrødder, at det tager sin tid. Det er jo bare med at få sorteret så mange som muligt fra, selvom det nok ikke er muligt at få det hele med, da de har viklet sig ind i nogle af de stauder, der gerne skulle blive stående. Men jeg gør mit bedste og håber de blivende stauder ikke lader sig slå alt for meget ud af min rumsteren.


Min plan er at gøre bedet langs huset helt færdigt først, inden jeg går igang med det langs hækken. Det er kun fliserne bag cirklen, jeg nu mangler at få lagt, i dette bed, men der er vist skvalderkål i hele stykket, så det kan sikkert godt tage lidt tid, før jeg er igennem det. Men bid for bid skal det jo nok lykkes på et tidspunkt :-)

Jeg håber også I andre har nydt dagen.

16 kommentarer:

 1. Hvor er du god, at du fik taget dig sammen til at komme ud :-) Her har det regnet en hel del, så jeg blev indendøre.

  Det bliver så godt, det du har gang i :-)
  Er dog ikke i tvivl om, at det er et stort stykke arbejde, at få fjernet alle de skvalderkål. Dem der næsten med sikkerhed overlever, må du sørge for bliver skuffet væk lige så snart de stikker hovederne frem, det bryder de sig ikke om, hvis du er vedholdende.

  SvarSlet
 2. Du er for sej Signe. Dit bed bliver fantastisk, det er jeg sikker på.

  SvarSlet
 3. De s... skvalderkål er så seje at komme af med. Og som du mellem linierne siger, så hellere bruge lidt mere tid og få alt med - håber virkelig, at du får hver en lille stump rod med. Men jeg er sikker på, at det kommer til at se brandgodt ud :-)

  SvarSlet
 4. Ja det er et stort arbejde med skvalderkål, håber du får dem væk. Ellers må du have nogen storkenæb hos mig, de skulle være gode til at holde det nede.
  Sikken et billede, du har taget af kejserbusken, meget smukt som altid.
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
 5. Det ser rigtig spændende ud Signe. Jeg glæder mig til at se det , når det bliver færdig.
  Jeg har også rodet i haven i dag som også bød på skvalderkål :-/
  Knus herfra
  Gro

  SvarSlet
 6. Aftegningen af dit bed ser flot ud, så jeg kan godt forstå, at du glæder dig til at blive færdig. Bid for bid - det må være den rette måde at gribe det an på, så skal du nok komme igennem hele bedet en dag.
  God arbejdslyst
  Nina

  SvarSlet
 7. Man kan da kun sige, at du tog revanche, da du så kom ud :-)
  Og det er hårdt arbejde, det der skvalderkåls-sortering. Jeg kiggede på mit stykke nede bagved forleden, og diskutterede med mig selv om det skal være i år, at jeg prøver at få has på det. Men jeg tror nu jeg blev enig om, at jeg lader det være så længe kaninerne gider æde bladene. God undskyldning, ikke :-)
  Hvor er det et skønt billede af kejser-blomsterne. Jeg kan næsten dufte dem :-)

  SvarSlet
 8. ih, hvor du knokler! Det skal nok blive flot, og så må det tage den tid, der skal til. Skvalderkål skal man tage sig i agt for :)

  SvarSlet
 9. Signe for pokker, hvor er du sej :-D
  Jeg kender godt den kamp med skvalderkålen, den er sej og hård. Men hvis man gør som du gør (og jeg) så lønner det sig i det lange løb. Det tager godt nok lidt længer tid. Men det du får væk i dag, skal du ikke bøvle med imorgen/om en uge/ måned.
  Jeg er startet med at plante Geranium, (har indtil videre plantet 4) som skal hjælpe med, at holde skvalderkålen væk.
  Lad os sejre over det forbandet skvalderkål, og dræbersnegle :-D
  Hvor bliver det bare godt når det er færdigt, dit projekt. Det ser godt ud.
  Ha´en dejlig solskins dag.

  SvarSlet
 10. Det ser super godt ud, det du har gang i, jeg håber du får bugt med skvaderkålene.
  Glæder mig til at se det færdig bed i fuld flor.
  Annette

  SvarSlet
 11. Skvalderkål er noget f..... har skabt :o(
  Jeg har heldigvis ikke noget i min have, og godt for det, for jeg tror ikke jeg ville ha tålmodighed til at ta kampen op... sejt at du gør det :o)
  Dit projekt blir supergodt, og jeg glæder mig til at følge det videre :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 12. Det ser godt ud. Jeg glæder ig til at se resultatet, når du er helt færdig.
  Noget af et stykke arbejde at skulle fjerne skvalderkål.

  SvarSlet
 13. Uha skvalderkål :o((( Det er jeg til alt held sluppet for, men det gyser i mig ved tanken om at jeg skulle få det. Det er virkelig noget møg. Men flot bliver det Signe og dine billeder er som altid i topform :o)

  SvarSlet
 14. Uha skvalderkål, så gælder det om at få alle rødderne med op, men det kan lade sig gøre. Jeg glæder mig så meget til at se dit færdige bed, det er bare så tjekket og så elegant i formen.

  SvarSlet
 15. Det lyder som nogle gode timer i haven Signe.......og hatten af for din i hærdighed med skvalderkålen :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...