tirsdag den 27. september 2011

Silke- og moskus-katost

Jeg er ret glad for katost-familien, der bl.a. også rummer stokroser, som jeg har en del af i min have. Men to af dem, der måske ikke er helt så kendte i den brede offentlighed, er silke-katosten og moskus-katosten. De minder lidt om hinanden, og er begge stauder, men har alligevel et lidt forskelligt udtryk.


Silke-katosten her er nok den yndigste af alle katostene og meget opret i væksten


Moskus-katosten her er lidt mere tæt og busket. Men de er begge to helt urtolig søde, hvis I spørger mig - og så blomstrer de så fint i haven lige nu, som I kan se :-)

---
(Tilføjet senere)

Jeg har også denne katost, som jeg har fået af en af mine søde naboer - jeg mener, det er en 'Malva Sylvestris Zebrina', som Hanne spørger til.

10 kommentarer:

 1. Jeg har Moskuskattost flere steder i hagen, og er helt enig med deg. Den er nydelig.

  SvarSlet
 2. Jeg er helt enig :-) Jeg elsker også alle fra katost-familien. De har de yndigste blomster og så er de bare så blomstervillige. Mine alba er helt fyldt med blomster igen nu. Tænk, at have alle de kræfter to gange på en sæson.
  Har du prøvet at så Malva Zebrina? Det er en af mine favoritter. Jeg plejer at have et par selvsåede i haven hvert år, men kommer lige i tanke om at der ingen er i år. Så må jeg igang med frøposerne til næste år :-)
  Planer, planer, planer :-D

  SvarSlet
 3. Det er første år jeg har katost, men jeg er også blevet meget glad for den. Jeg har taget frø fra en grøftekant af de sommerblomstrende og skal have sået dem næste år. Det bliver forhåbentligt både rosa og hvide.

  SvarSlet
 4. De er skønne!
  Jeg har ikke selv dem i haven endnu, men da vi var i England så vi det flotteste eksemplar af silkekatosten "Elsie Heugh", som min svigerinde har lovet mig frø af...

  http://frkanemone.blogspot.com/2011/08/england-iv-sheilas-garden.html

  Et lille spørgsmål: har moskuskatost noget at gøre med lavetera? De ligner hinanden lidt? Ja, du kan jo godt høre at jeg er en novice på dette område.

  Ulla

  SvarSlet
 5. Tak for kommentarerne :-)

  @Hanne:
  Jeg mener, det er en Zebrina, jeg har - nu har jeg lige tilføjet et billede af den. Den er også rigtig sød :-)

  @Ulla:
  Ja, den er også en del af katost-familien :-)

  SvarSlet
 6. Meget smukke blomster, jeg har en silkekatost, og en lavatera-mamelukbusk, den skal dækkes til vinter. Har dog læst at silkekatost er en flygtig og ustabil staude, som forsvinder efter et par år. Det kunne mit hjerte ikke bære.... :)

  SvarSlet
 7. Katost er smukke, jeg har ingen. Men jeg har da en marmelukærmebusk, så det er da lidt i den retning :-)

  SvarSlet
 8. Jo, den ligner en Zebrina. Det er lidt svært at se med lyset. De bliver mere lilla med årerne, hvis de får lov at selvså. http://www.thompson-morgan.com/flowers/flower-seeds/perennial-and-biennial-seeds/malva-sylvestris-zebrina/1215TM Jeg elsker dem når de er helt rene i farverne, som her.

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...