lørdag den 3. september 2011

Sensommerlørdag

Som jeg har skrevet før, har jeg ikke været så heldig med mine klematis i år, men her på tærsklen til efteråret, har Nelly Moser alligevel besluttet sig for at berige mig med en blomst.


Sin aller første i år - og så vidt jeg kan se bliver det vist også den eneste, så det er med at nyde den :-)


Flere af de små 'Jomfruer i det grønne' har også valgt at sætte slutspurten ind og nå et par blomster til før efteråret for alvor banker på.


Det samme gælder rosen 'Gerbe', der nu også blomstrer igen. Og mange af de andre roser står lige på spring.


Her er det 'Withe Nights' og en lidt mølædt 'Eden Rose', der er på vej.


Ved havelågen fortsætter 'Scepter'd Isle' og de skønne duftende ærteblomster ufortrødent blomstringen - de har godt nok været trofaste i år, trods det tvivlsomme sommervejr. 


De sorte hyldebær er begyndt at skrumpe ind og miste glansen.


Og alle mulige og umulige steder hænger de fuldfede korsederkopper, så det er om at se sig for, når man går rundt i haven, så man ikke går ind i dem. Selvom vi stort set lever i fredsommelig sameksistens, så har de taget så meget til i størelse og antal, at det er lige på grænsen til at være direkte generende. Sådan var det faktisk også sidste efterår. Jeg havde glemt det, men nu dukker det det op i hukommelsen igen, sammen med den lidt triste erkendelse af at sommeren efterhånden synger på sidste vers.

Jeg kan ikke helt sige mig fri for at føle mig lidt trist efter længselsfuldt at have ventet på en sommer, der aldrig rigtig kom. Men jeg forsøger at minde mig selv om, at man skal glæder sig over det, der er, og i dag har vejret faktisk været pænt og tørt og endda med lidt sol fra tid til anden.

4 kommentarer:

 1. Gode billeder.
  Jeg er heldig. Ved ikke hvordan en Korsederkop ser ud. Jeg har aldrig set en, kun på billeder.

  SvarSlet
 2. ja....æv...Men vi må nyde det sidste så godt vi kan. Jeg har en ting her i efteråret, jeg altid glæder mig til: Chili con carne - på terassen, og så pynter jeg gerne lidt med efterårsblomster og tænder bål i bålfadet. Så er det lidt som en fest, og på en eller anden måde - et fint farvel til sommeren. Det skal selvfølgelig være med hjemmelavet chili-con-carne - og dejlige kidney bønner. De smager jo bedst når man laver det selv fra bunden.

  Hav en dejlig søndag Signe.

  Hilsen
  Eva

  SvarSlet
 3. Nu er der vist gået hul på bylden, for det vælter ind med dine smukke indlæg.

  SvarSlet
 4. Snøft ja, jeg føler mig også snydt for sommeren i år. Det synes jeg altså godt at vi kan tillade os. Bare sådan lidt ind imellem.
  Så længe vi husker at nyde det hele alligevel, og det kan jeg se igennem dine billeder at du også gør :-)
  Nelly Moser kan du godt glæde dig til. Hun er en af mine bedste Clematis. Men de fleste Clematis skal lige igang det første år eller to. Så du kan se frem til et skønt Clematis-show næste år :-)

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...