lørdag den 31. december 2011

Status, havedrømme og RIGTIG GODT NYTÅR!


Jeg plejer normalt at bruge tiden mellem jul og nytår til at gøre status over mit liv. Tage alt - og jeg mener ALT - op til overvejelse. Har jeg det rigtig job, bor jeg det rigtige sted, har jeg fået de børn, jeg skulle have, får jeg prioriteret de rigtig ting og de rigtige mennesker, på den rigtige måde - er jeg i det hele taget den, jeg gerne vil være, og giver jeg mig selv plads til at være den, jeg er?

Det er jo store spørgsmål, og det er da også ret krævende sådan at sætte spørgsmålstegn ved alt, pille det hele fra hinanden, granske det nøje, og så forsøge, at sætte det sammen igen helt fra bunden. Det lyder måske lidt destruktivt, og det er da også ofte sket, at jeg har taget nogle ordentlige tudeture, når jeg helt mistede orienteringen og ikke længere synes jeg vidste, hvem jeg selv var. Efter nogle dage, er brikkerne dog begyndt at falde på plads igen, af og til justeret lidt, men det har betydet, at jeg efterfølgende har haft en stor ro i sindet, og en helt klar idé om, hvilken retning, jeg ønskede i mit liv.


Men i år, har det været anderledes. Jeg har stort set ikke sat spørgsmålstegn ved noget, og jeg ved ikke rigtig hvorfor, for der er om muligt næsten endnu mere, jeg kunne sætte spørgsmålstegn ved i år: Bl.a. står jeg overfor et karriereskift, og jeg har ingen anelse om, hvor jeg ender, og om jeg kommer til at kunne tjene nok til at få råd til at blive siddende i huset. Jeg runder 40 om et øjeblik og burde være ved at gå i panik over, at jeg aldrig nåede at få alle de børn, jeg gerne ville have - og drømmemanden, hvorfor er han dog ikke dukket op endnu. Min datter er blevet voksen, hvilket fritstiller mig i en grad, jeg ikke har prøvet siden jeg var 19. Og så har jeg været udsat for et overfald, der for første gang rigtig har bragt angsten ind i mig liv. Så der er jo sådan set masser at tage fat på.


Og hvad har jeg så brugt tiden mellem jul og nytår på? Jeg har drømt om have :-)

Man kunne sikkert god få den tanke, at det var et udtryk for ren eskapisme, og lukken øjnene for realiteterne, men jeg føler mig sjovt nok helt afklaret, med dyb ro langt ned i maven. Måske er det netop fordi, der i forvejen er så mange uafklarede spørgsmål i mit liv, der løbende trænger sig på og kræver reflektion, at det er helt overflødigt, at stille dem nu? Måske nyder jeg nu bare godt af alle de tidligere års status-arbejde, og har så godt styr på mig selv, at jeg ikke længere har brug for de store status-ture. Men måske, så hænger det sammen med, at det at jeg har fået min have, og dagligt kan gå rundt og glædes over blomsterne, svede over projekterne og henføres af drømmene, har så stor en terapeutiske effekt, og giver så meget gruonding, at jeg ligeså stille er gået hen og blevet lykkelig. Livet er måske slet ikke så kompliceret, når det kommer til stykket :-)


Og så til drømmene. For sikke jeg har drømt i de sidste par stille dage. Hvis nolge af jer har været inde på siden om Haven (i fanen øverst på siden her), så har I måske lagt mærke til mine oversigtstegninger over haven:


Her kan man se, hvordan den var indrettet da jeg flyttede ind for to år siden i december 2009, og hvordan, den er i dag. Der er jo sket en del, men jeg har selvfølgelig ikke kunnet nære mig for at tegne videre :-)


Jeg er klar over, at jeg har bevæget mig en del år ud i fremtiden, og at meget kan nå et blive ændret endnu, men sådan ser drømmen ud her på tærsklen til 2012. For udenforstående giver det sikkert ikke så meget mening, så derfor vil der selvfølgelig komme uddybende forklaringer. Jeg har nemlig besluttet mig for, som noget af det første i det nye år, at lave en ny fane, der får titlen drømme, for nå det nu er så stor en del af mit haveliv, så manglede det jo bare. Og I skal være så velkomne til at drømme med :-)

Kan I have et fantastisk nytår - og 1000 tak for det, der er gået!

19 kommentarer:

 1. Ønsker dig et godt og lykkebringende nytår.


  Som altid gode billeder.
  Det bliver spændende at følge din blog i det nye år.

  SvarSlet
 2. Det ser spændende ud med dine drømme. Dem har vi alle og jeg glæder mig til at følge din blog næste år. Jeg ser i øjeblikket havedvd med Geoff Hamilton. Han var en klog mand, som også mente at det var i haven vi kunne finde den ro og mentale tilfredsstillelse vi har brug for i en nogen gange travl hverdag.

  Håber det bliver et godt haveår/arbejdsår/drømmeår for dig.

  Godt nytår.

  Knus Gitte

  SvarSlet
 3. Jeg er fuld af beundring for din kreative og praktiske tilgang til haven - jeg tror, at du har fundet din rette hylde her. Mon dit karriere-skift har noget med have at gøre?
  Hvor er det en flot havetegning du har lavet - der er helt bestemt noget at tage fat på, men jeg er overbevist om, at du er i stand til at arbejde målrettet og nå dit mål med tiden :-)
  Jeg glæder mig meget til at følge forvandlingen til endnu smukkere have i 2012 :-)
  Du ønskes et rigtigt godt og blomstrende nytår :-)

  SvarSlet
 4. Jeg drømmer gerne med, dine planer ser fantastiske ud og jeg glæder mig til at følge med i årene fremover.
  Rigtig godt nytår til dig og dine, og jeg håber vi ses igen IRL til næste år.
  Knus
  Annette

  SvarSlet
 5. Hej Signe, ja, nytåret bliver tit brugt til at reflektere over om man er på rette tid og sted.... det er nok sundt nok, men mon ikke det grundlæggende er i orden? At fylde 40 er en milepæl når man tænker børn og mand, men ellers er 40'erne en skøn, skøn alder - tro, mig - jeg har været der i næsten 10 år.

  Du har hele tiden fremstået fuld af gåpåmod og dine projekter knokler du jo bare afsted med, så jeg kan godt forstå at du fortsætter med at drømme. Det er drømmene, der driver os..

  Keep up the good work... hold os underrettet... vi er der fortsat.

  Tak for et fantastisk haveblogår hos dig og rigtigt godt nytår.

  Knus, Ulla

  SvarSlet
 6. Kære Signe. Sikke et klogt indlæg. Jeg kan følge dig i hvad du mener, kan du tro. Jeg har også i mange år gjort status i tide og utide. Men jeg er også nået til et punkt hvor jeg 'bare' føler mig lykkelig for det meste. Jeg tror det er rigtigt vigtigt at huske os selv på at livet ikke er så kompliceret, og at vi skal prøve at nyde det vi har lige her og nu. Ja, altså lige på nær havedrømme om forår og sommer, for dem skal der selvfølgelig være god plads til :-)
  Det er skønne planer du har lavet for haven. Jeg er også sikker på at du sikker skifter mening om meget, før du får det lavet. Sådan er det ihvertfald for mig. Men det er jo ligemeget, for det sjove er jo også at drømme og planlægge, og til sidst ender vi jo heldigvis med det helt rigtige for os.
  Også et rigtigt godt nytår til dig, og på snarligt gensyn :-)
  Knus, Hanne

  SvarSlet
 7. Dejligt nytårs brev, kunne såmænd have været mine tanker du skriver ned.
  Ønsker det kommende år bliver dejligt for dig.
  Godt nytår til dig og dine kære.

  SvarSlet
 8. Dejligt at høre, at du har mere ro på i år, det er helt sikkert sundt. Mens jeg sad og læste dine tanker, kom der hele tiden en melodi til mig, den lyder sådan: "de ting der skal ske, vil ske", sådan tror jeg også det er for dig. Netop fordi du har ro på, sker de ting, der skal ske, og selvfølgelig er det de rigtige.
  Skønt at have nogle drømme, og med den fart du har på, skal du nok få havedrømmene ført ud i livet.
  Held og lykke med det og du må også have et fantastisk nytår.
  Knus

  SvarSlet
 9. Du har to gode udgangspunkter for at få et godt år: haven og at du bliver 40 :-). Som Frk.Anemone kan jeg varmt anbefale det årti :-). Der er så mange ting der bliver nemmere med 40 års livserfaring :-)

  Et rigtig, rigtig godt nytår til dig, Signe. Tak for alle blomsterbillederne og inspirationen til selv at tage fat og finde sin indre handy woman frem. Skønt at møde dig hele to gange i 2011. Jeg håber der bliver mange flere lejligheder til at ses i 2012.

  Ha´en dejlig nytårsdag
  Birgitte

  SvarSlet
 10. Hej Signe
  Jeg vil også ønsker dig et godt nytår, samt et stort tillykke med de 40 år ( er det ikke rigtigt forstået, at det er nu her lige om lidt?)
  Jeg håber at du får nogle flere af dine havedrømme realiseret i 2012. Det er ihvertfald ikke ideerne og gåpåmodet der mangler.
  Jeg læst forleden dit indlæg om dit overfald. Jeg vil bare sige at det gør mig umådelig ondt, at du nu skal bære rundt på denne angst. Håber det bliver nemmere for dig.
  På blog-gensyn i 2012

  SvarSlet
 11. Tak for jeres dejlige hilsner :-)
  Jeg glemte faktiskt helt at skrive, at det ikke bare er haven, men også alle jer skønne haveblog-venner, der spreder glæde - håber I læste det mellem linierne :-)

  Godt at høre, at 40'erne er et godt årti. Jeg synes nu også, jeg tager det forbavsende roligt her præcis en uge før dagen - meeen det er nu alligevel lidt vemodigt, at skulle lægge drømmene om flere børn bag mig, og lukke det kapitel i mit liv. Men sådan skulle det tilsyneladende ikke være, og så har jeg til gengæld fået så meget andet - og så har jeg jo allerede jordens mest fantastiske datter, så jeg skal sørme ikke klage - det kunne bare have været hyggeligt :-)

  Stort nytårsknus til jer alle!

  SvarSlet
 12. også godt nytår til dig:) 1. Januar 2012, her regner det i dag, gik ellers og tænkte på om jeg skulle ud i haven og arbejde.... måske det bare bliver en slap af dag:) Anne Gine.

  SvarSlet
 13. Hej Signe. Hvor er du klog. Du er jo nærmest en filosof! Jeg tror også, at det er sundt at reflektere over tingene engang imellem og når man som dig finder ud af, at der er en god ro og en glæde over at drømme og have projekter, så skal man nok bare nyde det og blive glad for, at det er sådan det er. Jeg er virkelig imponeret over dine tegninger. Dine drømme ser jo virkelig spændende ud. Jeg glæder mig rigtig meget til at følge med. Jeg håber, at du fortsætter i samme tempo med at være handywoman og kreativt tænkende! Det er så interessant. Rigtig godt nytår.

  SvarSlet
 14. Jeg ønsker også dig et godt og lykkebringende nytår.

  Kan også skrive under på, at 40'erne er et godt årti, det kan du glæde dig til :-)

  Spændende planer/drømme du har... hvis man ikke drømmer, så går ens drømme heler ikke i opfyldelse.

  Tak for alle de fantastiske billeder i 2011.

  SvarSlet
 15. Rigtig godt nytår, og godt haveår til dig Signe :-)

  Jeg har haft stor glæde af at følge med på din blog. Jeg nyder dine skønne blomsterbilleder og suger til mig af sol og sommer. Samtidig er det også en sand fornøjelse at læse med, når du kaster dig ud i nye projekter, og bare prøver dig frem.

  SvarSlet
 16. Kære Signe,
  Et godt og klogt indlæg, som man kan lære noget af.
  Du behøver bestemt ikke frygte 40'erne eller for den sags skyld 50'erne.
  Tak for dejlige indlæg og billeder.

  Stort knus fra en, der med hastige skridt nærmer sig noget der begynder med 6 (og det er MEGET værre :))

  SvarSlet
 17. Kære Signe, først rigtig godt nytår og tusind tak for dejlige billeder, indlæg, planer og drømme i Signes vals. Det er noget af en plan du har banket ned på papiret dér - der er jo det hele og det ser fantastisk ud:)
  Det må nu være meget rart at dit årsstatus er mere roligt i år - heldigvis går det op og ned gennem livet.
  Knus

  SvarSlet
 18. Lad drømmende flyve, svæve og boble løs. Det er det mest fantastiske at vi kan drømme og bygge i vores hoveder og ind i mellem bliver det til virkelighed og andre gange ikke....men hvad gør det - de nedskudte drømme bliver hurtigt afløst af nye og ofte endnu bedre drømmme.....FANTASTISK.


  Selv tak og Knus Dorthe

  SvarSlet
 19. Ja en have er som en gratis terapeut. Efter et træls år med noget stress og lidt depression fik jeg meget glæde af at gå ud og rode lidt i haven og få jord under neglene og frisk luft i lungerne. Kigge på hestene der tilfredse gik og græssede, katten der håbefuldt lurede efter mus og fugle og min elskede hund der som sædvanlig lå lige i nærheden. Så er livet alligevel ikke så træls...
  Håber for dig at 2012 bliver et dejligt år og tak for dine dejlige blogindlæg. Glæder mig til at se dig udføre dine fantastiske drømme.. (hvordan søren har du lavet de tegninger. ? Ser meget professionelt ud) ;))

  Lena fra Håstrup

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...