tirsdag den 20. december 2011

Jeg drømmer om en magnolia

I min surfen rundt efter vinterblomstrende buske, er jeg flere gange løbet ind i billeder af en af mine absolutte yndlinge. Den er godt nok ikke vinterblomstrende, men det er uden tvivl forårets smukkeste, og blandt de planter, der står aller, aller højest på min ønskeliste - jeg skyndte mig også straks at få den tilføjet på min plante-blog :-)

Magnolia x Soulangeana (billede fra Wikipedia)

Der er selvfølgelig den underskønne magnolia, jeg taler om. Hver gang jeg er på planteskolen, må jeg lige en tur forbi hjørnet, hvor de stå, for at se, om der mon denne gang skulle være en på tilbud - for helt billige er de jo ikke. Men indtil videre har jeg ikke haft heldet med mig, desværre.

Magnolia x Soulangeana (billede fra Wikimedia Commons)

Men hvis jeg engang skulle komme til penge, så ville det være en af de første ting, jeg ville investere i, for tænk at kunne gå ind i foråret med udsigt til sådan en skønhed.

Suuuk! Hvor jeg længes efter forår!

Det ser iøvrigt ud til at en af mine andre drømme nu er ved at gå i opfyldelse, for Karina med bloggen Haverummet har foræret mig en kejserbusk, som jeg skal have hentet en af dagene - hvor heldig kan man være :-) Jeg kan i øvrigt varmt anbefale en tur forbi hendes ret flotte nystartede blog.

Ha' en dejlig tirsdag!

12 kommentarer:

 1. Ja det var dejligt, du fik kejserbusken foræret af Karina. Jeg har været på hendes blog, den er rigtig spændende.
  Jeg kan godt forstå, du gerne vil have en Magnolia. Jeg har en Sieboldii købt i Bilka på tilbud for nogen år siden. Den blomstrer flot hvert år. Så har jeg en ældre sag, som jeg købte lige da vi var flyttet herud. Nu blomstrer den flittigt, men det tog da en del år, inden den begyndte. Så har jeg købt 2 ved Kridtvejens Planter. Den ene er gul og havde én blomst sidste år. Den anden hedder noget med Royal og har ikke vist tegn til blomstring endnu. Det er to år siden, jeg købte dem.
  Til foråret skal du holde øje med Nettos katalog, de har af og til Magnolia altså ca en gang om året, og de er ikke så dyre.
  Held og lykke med det
  Knus

  SvarSlet
 2. Suk ja, magnolia er noget af det skønneste :-) Jeg har en 'Susan'.
  Jeg købte den som ret lille hos Anchers. Der var den ikke så dyr.
  Jeg skærer et par grene af hvert år efter blomstring, for at stamme den op. Måske skulle vi prøve at stiklinge formere den?
  Det lyder skønt at du får en Kejserbusk fra Karina :-) Den var da bare heldigt at hun lige skulle af med én.
  Jeg giver Lisbeth ret. Jeg mener også at jeg har set Magnolia i Netto et par gange.
  Hvor er dine Skabiosa skønne på dit forrige indlæg :-)
  Jeg kan ikke følge med lige nu :-)

  SvarSlet
 3. ja, der er jeg af en helt anden mening.. For en del år siden købte vi et hus hvor der stod en ret stor magnolia i indkørslen. Jeg var vildt glad, da jeg også syntes at disse træet var flotte.
  Jeg må sige at jeg blev en smule skuffet. Jeg synes kun at træet er flot når det blomstre - ellers er det ret kedeligt. Blomstringen varer ikke ret lang tid før blomsterne bliver brune og falder af - i hele indkørslen.. Nej, jeg er altså ikke imponeret.. Det er ikke et træ jeg selv ville købe.
  Jeg håber ikke at du bliver skuffet når du engng får dit :-)

  SvarSlet
 4. Min nabo i sommerhuset har en hvid stjernemagnolie - den har jeg set mig lidt glad på.
  Måske skulle jeg lige holde øje med hvordan den afblomstrer og ser ud bagefter ref. Skt.Helena´s advarsel.

  SvarSlet
 5. Jeg forstår dig og jeg er superglad for min gamle almindelige Magnolia. Modsat Helena synes jeg også om bladene - det er jo smag og behag - og her om vinteren stå den med sine store dunede knopper og ser dejlig ud. I år har den blomstret også 3 gange og da min står i et bed omgivet af planter generes jeg ikke af blomsterne når de falder af træet.
  Hvor heldigt med den Kejserbusk det er skønt med et godt netværk:D

  SvarSlet
 6. Magnolier er superflotte når de blomstrer, men knopperne er også skønne :-)
  Jeg har en i forhaven nu, men er også så heldig, at der er en ude ved vores nye hus.
  Der findes rigtig mange forskellige, så du skulle måske læse noget om de forskellige, inden du udser dig den sort, du kan få mest glæde af i din have :-)

  SvarSlet
 7. Magnolia er også på min ønskeliste:) Har vært bortskjemt i mange år, for jeg har bodd i Lund, Sverige, der har de de nydeligste magnolia, både forran universitetsbygget og i botaniska.
  Ønsker deg en God Jul!
  Maria:)

  SvarSlet
 8. Jeg kan også godt lide magnolia og stopper altid op, når jeg går forbi en have, som har den. Vi har den ikke. Jeg synes ikke rigtig vi har plads, men jeg nyder den i haver, når jeg er ude at gå!

  SvarSlet
 9. En magnolia er bestemt også et træ jeg skal have i haven indenfor den nærmeste fremtid. Og selvfølgelig vil jeg gå efter en som andre ikke har ;)

  SvarSlet
 10. Jeg vil også anbefale, at man undersøger de mange forskellige sorters blomstringstid og blomsterfarve.
  Den viste fra Wikipedia er ikke fra DK og har heller ikke de typiske lidt kedelige blegrosa ovale blomster, som holder meget kort.
  Husk fotos på nettet ikke altid er korrekte,desværre.
  held og lykke
  Anne Marie

  SvarSlet
 11. Ja Magnolia er smuk. Vi har hele 2 stk. En Stjernemagnolia der er mange år gammel. Den er bare så smuk, når den har blomster. Sidste sommer købte vi en Åkandemagnolia. Jeg er spændt på at se den til sommer.
  Jeg venter allerede efter forår.

  SvarSlet
 12. Den gude skønne Magnolia.......uhm.....har forsøgt et par gange med en åkande magnolia som jeg er helt vildt forelsket i......men heldet udebliver desværre her. Stjernemagnolien kommer tilgengæld troligt hvert år med sine kridhvide stjernedrys.

  Skønt med den gavmildhed der findes i bloggland.....og en tidlig julegave er jo ikke at kise ad ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...