fredag den 30. december 2011

Blomster til min fødselsdag?

Nu har jeg boet i mit lille hus i lidt over to år, og om lidt over en uge, skal jeg fejre min tredje fødselsdag her på matriklen. De to første har været karakteriseret ved sne og hård frost og ikke skyggen af grønt, for slet ikke at tale om blomster. Men måske bliver det anderledes i år - og måske bliver det her på min 40 års fødselsdag, at jeg skal opleve, at det blomstrer i min have :-)

DMI skriver følgende:
"Det er ikke meget sne, vi har fået i løbet af den første vintermåned, og det ser ikke umiddelbart ud til, at der kommer væsentligt mere i den første del af januar. Prognoserne antyder nemlig på, at vi i det store hele fortsætter med at få forholdsvis lun luft ind over landet fra vest."

Hvis det holder stik, så kan det endda være, at der når at komme nye blomster til, for der bliver mirakuløst ved med at komme nye knopper:
 
Ud over de to purpursolhatte, jeg allerede har vist er på vej, så opdagede jeg i dag, at der er endnu en knop :-)Den lille gule rose står også klar med flere knopper :-) Og ud over denne her, som jeg har vist et par gange, så er endnu en sprunget ud :-)Min skabiosa har ud over et par enkelte blomster også masser af knopper. 
 Det samme gælder den hvide digitalis :-)Og der er knopper i min Heritage


Min julerose er dog ikke så langt fremme endnu, så det er nok tvivlsomt, om den når det til min fødselsdag, men tænk, hvor vildt, det ville være, hvis det faktsik bliver muligt at plukke en lille buket blomster fra haven på selve dagen :-)

Men selvom det bliver muligt, så er det jo ikke sikkert, at jeg nænner det ;-)

Jeg har jo ikke den helt store haveerfaring, og mine to første vintre har jo været noget atypiske og nogle af de koldeste i mands minde, med voldsomme overskridelser på de kommunale snerydnings-budgetter til følge. Derfor vil jeg nu spørge jer andre mere garve og erfarne havefolk: Er det her ikke ret vildt?

Nå, der var noget med en postkasse, der skulle flyttes, så jeg vil skynde mig ud igen.
Ha' en rigtig dejlig dag!

8 kommentarer:

 1. Det er vildt :-)
  Skulle en let frost melde sig, kunne du da beskytte planterne i et lille hurtigt hjemmelavet minidrivhus lavet af plastik, så du kan plukke et par blomster på din fødselsdag :-) Bare en skør tanke ;-)

  SvarSlet
 2. Det er så skønt at man altid lige kan smutte rundt om din blog hvis man trænger til et skud solskin og skønne blomster.
  Endnu engang må man forundres at så meget blomstrer hist og pist i haverne. Håber der bliver blomster og solskin til din runde dag :o)

  SvarSlet
 3. Nææh Signe, så er vi samme årgang - jeg runder også 40 midt i maj :o)
  Det ER altså helt forunderligt med alle de blomster - tænk sig vi er jo i januar lige om et øjeblik.
  Ønsker dig et godt nytår og en rigtig rigtig dejlig fødselsdag.
  Tak for alle dine dejlige indlæg og ikke mindst eventyrlige billeder i 2011.
  Knus

  SvarSlet
 4. Du forstår da rigtig at få en i forårshumør med dine skønne blomsterbilleder.

  Tak for det.

  SvarSlet
 5. Det er altså helt utroligt, det kan jeg ikke hamle op med her i Vanløse. Her er det kejserbusken, New Dawn rosen og juleroserne der blomstre.
  Du må ha' opført dig utroligt godt ;-)
  - Karina

  SvarSlet
 6. Jo, det er helt vildt, Signe :-)
  De to foregående vintre var helt 'unaturlige' for de sidste mange vintre. Jeg læste for nylig at statistisk set skal vi frem til omkring 2162 før det sker igen med to så kolde vintre. Det lyder fint med mig :-)
  Jeg sidder og roder med arkiv-billeder, og jeg har aldrig før i min 14½-årige havekarriere haft så mange blomster på denne tid. Jeg tror især det skyldes at vi ikke har haft slem sne og frost endnu, som har slået det hele ihjel. For i den varmeste vinter i min havetid, 2007, var erantis og vintergækker faktisk længere fremme end nu, men der var bestemt ingen sommerblomster tilbage.
  Så kort sagt, så er alle de 3 vintre du har haft i dit lille hus, ret unormale. Det 'normale' for de sidste 14½ år ligger et sted midt imellem.
  Jeg nyder og nyder og nyder det bare i år. For jeg mistede så mange planter i de to slemme vintre. Især nok fordi jeg var lidt overmodig og havde mange ting inspireret fra England, som egentlig ikke var hårdføre her.
  Og samtidig kan jeg også glæde dig med, at de to sidste somre faktisk ikke har været særlig gode i have-perspektiv. Ikke hos mig ihvertfald. Der har været for meget vand og for lidt sol. I de gode haveår i starten af nullerne havde jeg mange flere blomster i min have. Så i det store hele kan det kun blive bedre til sommer også.
  Jeg har tænkt på at lave nogle indlæg om dette, for jeg har mange billeder fra alle mine haveår, men jeg ved ikke helt hvordan jeg skal gribe det an, så det ikke bare bliver opremsning :-D Men det er stadig på tegnebordet.
  Alt i alt, så tror jeg godt at du kan håbe på blomster til din store runde dag :-)

  SvarSlet
 7. Hvor bliver det fint på din runde dag med sådan en masse blomster i haven - blomster til blomsterpigen :)

  Skulle der komme frost, så må du lige dække de mest sarte med dit brugte juletræ - eller lignende.

  Tak for LÆKRE billeder, igen.

  SvarSlet
 8. Hej Signe.
  Jeg vil gerne ønske dig et rigtig godt og lykkebringende nytår.
  Tak for 2011.
  Knus Hanne Bente ♥

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...