onsdag den 21. december 2011

Digitalis og opstammet lavendel


Som man kan se, er der stadig et par blomster på min hvide digitalis - og hvis vejret fortsætter med at være så mildt, så kommer der endnu flere, for der er 2-3 nye skud, der står klar til at tage over, hvis de får chancen. Meeen det er jo nok ikke noget, jeg skal sætte næsen alt for meget op efter.

Da jeg flyttede ind i Signes Vals for ca. to år siden, stod der nogle gamle lavendler i et meget forsømt og skvalderkåls-inficeres bed. Da bedet blev nedlagt det første forår (i forbindelse med, at der skulle graves ud til kloakeringen, bl.a. der hvor bedet lå), så gravede jeg dem op, klippede dem voldsomt ned, og satte dem andre steder i haven. Ikke fordi de egentlig lignede noget, der var værd at gemme på, men jeg har lidt svært ved at smide planter ud, og på det tidspunkt, var det ret begrænset, hvad jeg overhovedet havde af planter i haven endnu.


En del af dem gik til, men der står et par stykker rundt omkring og ser lidt spøjse ud. Jeg havde egentlig glemt dem, men nu hvor det meste andet er forsvundet i bedene, så lægge man pludselig mærker til de små bonsai-lignende træer.

Og så var det, jeg fik den tanke, at man måske kunne få noget godt ud af dem, hvis man gravede dem op og gav dem en fin potte til foråret, og fik dem beskåret, så kronen blev mere kompakt, for det er jo egentlig nogle ret fine små stammer, de har fået. Tror I ikke, det kunne se meget sødt ud, eller er det helt go'nat? Måske er det bare mig, der er ved at blive lidt småsær her i vintermørket :-)

Apropos vintermørke, så er vi heldigvis ved at have nået bunden. Vi skal lige have overstået årets lægste nat - og så går vi endelig, endelig, eeendelig lysere tider i møde. Hvor bliver det skønt :-)

8 kommentarer:

 1. Kære Signe det er da ikke helt go nat :-)
  Hvis Lavendlerene ikke skal være opstammet så skal du bare grave dem op og grave dem lidt længere ned end før :-)
  Lavendler i krukke er heller ikke det værste for de kan tåle lidt mere tørke en andre stauder.
  Jeg har sagt det før og jeg gør det gerne igen. Du er bare så heldig at du stadig har blomstrende stauder! :-D
  Rigtig god onsdag
  Gro

  SvarSlet
 2. Fin idé, i dag kan næsten alt jo lade sig gøre og de fleste synes, det er pænt, måske bliver det også pænt, og hvis ikke, ja så kan du jo gøre som Gro siger.
  Ja eeeendelig går vi mod lysere tider, og sikken et lys der har været i dag. Helt fantastisk og endnu mere fantastisk hvis man sammenligner med i går :o)
  Din digitalis er også fantastisk, den skal såmænd nok komme til at blomstre, om ikke andet så fordi den står hos dig :o)

  SvarSlet
 3. Jamen så tror jeg da, jeg vil begynde at holde øje med krukker, der kunne klæde et lille lavendeltræ :-)

  Jeg synes altså også, det er ret utroligt, der stadig er blomstrende stauder.
  Nu har jeg gået hele efteråret og frygtet for og spekuleret på, hvad pokker man nu skulle skrive om på en haveblog om vinteren. Men indtil videre har det jo heldigvis ikke været noget problem :-)
  Men det er også lidt vildt, at vinteren har været så mild indtil videre - specielt sammenlignet men mine to første vintre her i haven (som jo så også var ualmindeligt koldevg ). Jeg håber, det milde vejr varer ved :-)

  SvarSlet
 4. Jeg tilslutter mig Gro og Hønseballe
  Opstammede/bonsai-lavendel, lyder rigtig sødt. Jeg har ikke lavendel mere, men kunne sagtens forestille mig en lille opstammet en af slagsen i en fin krukke.
  Glæder mig også til at mørket snart er overstået. Bliver så tungsindig og destruktiv. I dag havde jeg lyst til at rive det hele ned og starte forfra - eller bare flytte væk. Ak, den gør altså noget ved en, denne årstid.
  Men men, så er det jo rart, at man kan ta' sig en rundtur i blogverden og mærke sommervarmen, fra alverdens dejlige haver.

  SvarSlet
 5. Lavendel er bare en dejlig plante og det vil sikkert være fint med en opstammet en i krukke, som det foreslås. Vi har masser af lavendel, som en lille hæk rundt om vores rosenbed. Den bliver klippet ret hårdt ned hvert forår og alligevel står den med et blomsterflor uden lige i juli måned.

  Det bliver skønt at komme mod lysere tider.

  Du har da ikke haft skriveblokering... og ej heller "billedblokering" - det er fortsat meget interessant at besøge din blog :)

  kh Ulla

  SvarSlet
 6. Hej Signe-pige

  Du ønskes en rigtig glædelig jul og et knaldgodt Have-nytår...

  SvarSlet
 7. Hej Signe!
  Tittar in och önskar dig en riktigt God Jul.
  Hälsning från
  Annika

  SvarSlet
 8. Hej Signe. Jeg synes, det er en god idé. Du og din familie ønskes en rigtig god jul og et godt og lykkebringende nyt(have)år.

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...