fredag den 16. december 2011

Pæonitis

Jeg har været en tur rundt i haven for at se, hvordan det står til med mine pæoner, der jo var gået i tidligt forårshumør og allerede var begyndt at skyde nye små røde skud tidligere på efteråret.


Og som man kan se, så er de der endnu. De 4-5 pæoner, der var begyndt at skyde er vokset lidt - dog ikke så meget, men temperaturene har jo heller ikke rigtig været til det.


Det ser til gengæld ikke ud til at der er kommet nye til. Nu håber jeg bare ikke, at det vil gå ud over deres skydeevne til foråret.

Grunden til, at jeg var så pæon-fikseret på min havetur i dag, skyldes nok, at jeg i går forelskede jeg mig vildt og voldsomt i pæonen "Do Tell", som Høneballehaven viste frem - faktisk så meget, at jeg strøg ind på Pæonekspertens hjemmeside for at se, hvad sådan et vidunder kunne fås for. Og sikke mange skønne pæoner de kunne vise frem. Det var lige før, jeg sad og savlede ned i tastaturet ;-)

Pæonen Do Tell (billede fra Pæoneksperten.dk)

Det affødte selvfølgelig fluks et indlæg på ønskelisten her på min plante-blog - for er den ikke bare fantastisk? Som Frk. Anemoner skriver i sin kommentar, så er jeg vist blevet ramt af den smitsomme Pæonitis :-)

14 kommentarer:

 1. Kære Signe. I må altså lade være med at sætte alle de skønne billeder og links i jeres indlæg.

  Jeg går jo fallit. Åhh hvor er den smuk. Jeg har ellers ikke været så bidt af pæoner, men nu er det da lige før, jeg hopper med på vognen:):) Hvor er den smuk. Suk.

  Den må på min have-plante ønskeseddel.

  Fortsat god dag.
  Hilsen Lise Lotte

  SvarSlet
 2. Det er utroligt så langt dine pæoner er fremme. Jeg må vist ud i haven og se til mine. Hi-hi i dag kan jeg nå det inden det bliver mørkt - fridag på en fredag, skønt.

  Ulla

  SvarSlet
 3. Jo, den er virkelig pragtfuld, og jeg så godt hos Lisbeth at du faldt pladask. Så jeg grinede allerede, da jeg så din overskrift :-D
  Det er vildt så meget de allerede er kommet op i din have.
  De skal nok klare sig, men de kan selvfølgelig godt bliver lidt svedet hvis vi får hård bar-frost. Men jeg har lige checket vejrudsigten og det er der heldigvis slet ikke udsigt til :-)
  Jeg er også godt forelsket i den. Men jeg købte to nye for nogle måneder siden, og mine gamle har strejket noglet år. Så jeg venter lige med nye, til alle disse kommer godt igang først :-)

  SvarSlet
 4. Du har også kommenteret den på min blog tidligere i år (juni), så det er ikke første gang, du har set den ;-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 5. @Lise Lotte
  Ja, man kan hurtigt købe sig fattig :-)
  Og 1000 tak for valmuerne - de er nået frem :-)

  @Ulla:
  Håber du får dig en rigtig fejlig friddag :-)

  @Hanne:
  Ja, det var vist ikke rigtig til at skjule :-)
  Håber du får ret i, at de ikke tager skade.

  @Marlene:
  Det er da vist rigtigt. Men nu hvor jeg har fået lavet mig en plante-blog med tilhørende ønskeliste, så glemmer jeg den i hvert fald ikke igen ;-)


  Ha' en rigtig dejlig weekend!

  SvarSlet
 6. Den røg også fluks på min ønskeliste, da jeg så den hos Lisbeth.

  SvarSlet
 7. Godt Signe, hvorfor skulle jeg være den eneste, som sad og savlede over Pæonekspertens lyksaligheder. Jeg har ikke sådan en rigtig ønskeliste, jeg køber bare vildt ind en gang i mellem, og så håber jeg, at jeg ikke går fallit :o) Men jeg sparer bare på noget andet i stedet, så går det nok. Bent er da ikke svundet helt ind for mig endnu, så han får, hvad han kan spise.
  Det er flot så lange spirer, der er på dine pæoner.
  Knus

  SvarSlet
 8. Jeg tror nu nok dine Pæoner klarer den.
  Hvor er blomsten på dit sidste billede smuk.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 9. Ja det er da vildt, så langt de er kommet op dine pæoner. Men mine bede er dækket af blade, så jeg kan ikke se, om de er kommet op! Jeg købte 4 nye i foråret da Claus Dalby præsenterede dem i Bilka, Men denne Do Tell husker jeg ikke helt om den var med. Men hvis ikke den viser sig til foråret, må jeg bare afsted til planteland igen. For smuk det er den!

  SvarSlet
 10. Den ser smuk. God ide med ønskelisten, måske jeg skulle eksperimentere lidt, mon man har råd til det? ;)
  Det kunne vist godt gå hen og blive en bekostelig affære med sådan en ALENLANG ønskeliste.

  God weekend til dig Signe
  har ligget i sengen i et par dage
  og sønnen er også syg.

  Hej fra
  Eva

  SvarSlet
 11. Jeg håber også at dine pæoner vil vente til foråret med at spire det er da for ærgeligt hvis de bliver svitset af frost senere på vinteren. Jeg klipper først mine ned om foråret så jeg har ikke set om de har spiret, men må da lige ud og tjekke i morgen.
  Den er skøn der der "Do Tell", jeg har planer om at udvide mit pæonbed til næste år, men jeg har jo planer om så meget så nu må jeg se hvordan det går:)

  SvarSlet
 12. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 13. Forstår så godt din/jeres forelskelse - den er helt fantastisk. Jeg plantede min i 2007og der gik fire år inden første blomstring. Håber jeres er hurtigere til at etablere sig for den er bestemt en MUST HAVE :0)

  Se den evt her:

  http://froekensolhat.blogspot.com/search/label/Do%20Tell

  SvarSlet
 14. Pæonitis har jeg lidt af i mange år, men jeg har det ligesom Hanne; jeg venter lige på dem jeg allerede har sat. Der er håb for en af dem. Altså håb om blomster. Som, Dorthe skriver så har de det jo med at lade vente på sig, men Do tell er da værd at vente fire år på!

  Ha´en god adventsweekend
  Birgitte

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...