mandag den 19. december 2011

Knopper på min skabiosa


For ca. to måneder siden (nærmere bestemt den 15. oktober) så min skabiosa 'Beaujolais Bonnets' således ud. Det er første gang jeg har dem i haven, jeg såede dem i foråret, så jeg har ikke de store erfarringer med denne søde staude.

 

Jeg havde dog en forestilling om, at den måske var lidt sart, så det kom noget bag på mig, da jeg var i haven i dag og pludselig så, at den ikke bare stod med gamle afblomstrede stængler men også en masse grønne blade og nye blomsterknopper.


Er det ikke utroligt? Det er jo nok ret usansynligt, at de når at blive til noget, men jeg synes ikke detsto mindre, det er ret livsbekræftende - og så er det jo godt, at man heldigvis også har et par gamle billeder, man kan finde frem og glæde sig over :-)


Ha' en rigtig dejlig mandag!

---
(Tilføjet senere)

Jamen hov! Jeg havde da lige overset at en af skabiosaerne et andet sted i haven faktisk står med blomster. Vildt! :-)

Tænk at jeg havde overset det :-)

19 kommentarer:

 1. Sig mig lige engang: Har du subtropisk klima i din lille kolonihave? Det er da fantastisk som ting gror hos dig på denne årstid :))

  SvarSlet
 2. Helt fantastisk - et lille julemirakel i kolonihaven.
  Jeg kender ikke Skabiosa, sådan rigtig - men den ser rigtig dejlig , naturlig og lidt "vild" ud. Minder den lidt om Kløverblomster?
  Og en glædelig mandag til dig osse Signe.
  Knus Helle

  SvarSlet
 3. Skabiose er en smuk plante. Jeg har den i to farver, en der er hvid og en der hedder Duescabiose blå/lilla farve.
  Helt utroligt at dine har blomster/knopper.

  SvarSlet
 4. Og de ser sørme helt julede ud på dine billeder;) Jeg plejer aldrig at kunne matche alle dine blomstrende, men jeg har faktisk også blomst i mine hvide Skabiosa.

  SvarSlet
 5. Kære Signe.
  Hvilket skønt syn...jeg måtte straks lade computeren stå og drønede ned i min store have for at se til min skabiosa-ven, men den var vissen som en pind og nu er jeg inde i varmen igen og hygger med med dine billeder.
  Ha' en dejlig før jul uge.
  Kh Lone

  SvarSlet
 6. Ja men hvor er det dejligt, at der er blomster i din scabiosa, og de er da rigtig søde. Jeg tror der er feer og alfer i din have, som går og puster på blomsterknopperne, for at de skal blomstre for dig :o)
  Fortsat dejlig mandag til dig også.
  Knus

  SvarSlet
 7. Du forstår da at få os op af stolene, - jeg måtte som Lone ud og kigge og JO... sørme så, nye knopper på vej. Foråret er en herlig tid!!! ;o)

  SvarSlet
 8. .... og så siger Thompson & MMorgan, at den er god til at tiltrække sommerfugle, så sådan en må jeg bestemt have.
  Du er sandelig god til at få os til at sidde og drømme om vore blomstrende haver til næste vinter med gode idéer og strålende billeder.
  Happy Winter Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 9. Det er helt utroligt, som du kan blive ved med at finde blomster i din have :-)
  Din have må virkelig ligge et godt sted, her inde midt i det kolde Jylland, er det svært at finde noget der blomstrer lige nu.
  Har dog nogle hyasinter, der er ret langt fremme med bladene.

  SvarSlet
 10. Kære Signe. Åh hvor er de skønne. Altså jeg startede for 2 år siden også med disse skønne stauder.....hvide og blå. De er begge gået til. Øv. Ved ikke hvad jeg har gjort galt, har læst noget om de er svære og have med at gøre.

  Men de er nu godt nok smukke. Måske jeg skulle prøve igen:)

  Mange hilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
 11. Dejligt med blomster overraskelser på denne årstid :-)

  Min kausiske scabiose, har også knopper. Jeg har overvejet, at prøve at tage nogle ind.

  I 2009 såede jeg også 'Beaujolais Bonnets'. Planterne blev store med rigtigt mange blomster, men der var desværre ikke nogle af dem, der kom igennem vinteren.
  Så ja, de er nok lidt sarte overfor frost.

  SvarSlet
 12. Ja, jeg blev også helt overreasket, da jeg fik øje på blomsterne - men hvor er det skønt, at der stadig er planter der blomstrer her ved juletid :-)

  Klimaet nyder sikkert godt af, at jeg kun bor et par km fra kysten - men det føles desværre ikke specielt subtropisk, når jeg render rundt i haven med vanter og halstørklædet godt op om ørene - det ville ellers ikke være så tosset :-)
  Og heller ingen sommerfugle at se - til gengæd skal jeg ikke kunne afvise, at der har været et par alfer og feer forbi :-)
  Men det lyder jo også som om, at vi er nogle stykker, der har held med vores skabiosa trods årstiden.
  Jeg håber de kommer gennem vinteren med livet i behold, for de er altså ret søde.

  SvarSlet
 13. Den er bare så sød :) jeg tror nu også at du har mere varme en her i Jylland, har du gulvvarme i hele haven, eller hvad? Det er skønt for dig med blomster på denne tid af året.

  SvarSlet
 14. Jeg er spændt på om mine frøplanter af kaukasisk blå scabiose overlever en vinter i lerjord.
  Jeg glæder mig til flere scabioser i min have når jeg ser dine dejlige billeder.

  SvarSlet
 15. Jeg har også knopper, men det er et helt andet sted og en helt anden snak.
  Hvor er det dog, nogle smukke billeder.
  Tak for lidt sommerstemning, på en halv-grå dag :-)
  -Karina

  SvarSlet
 16. Jeg har 2 kejserbuske og skal af med den ene.
  Den er omkring 5 år gammel.
  Den er din, hvis du vil have den...

  SvarSlet
 17. ja skøn er den, mine blomstre også endnu, men dem fra sidste år gik desværre ud, da den ikke er så hårdfør som mange andre scabioser:) Anne Gine

  SvarSlet
 18. Dejlige billeder - det er dejligt med blomster. Sendte dig lige en tanke, jeg nåede lige en tur rundt i haven mens solen gik ned og så en stjerneskærm i blomst. Det er for mig en sand Signe-blomst efterhånden :)

  kh Anne Mette

  SvarSlet
 19. Tak for alle jeres søde kommentarer :-)

  @Frk. Anemone:
  Nej heller ingen guldvvarme, hverken i haven eller huset - det sidste kunne jeg i øvrigt godt ønske mig. Det er efterhånden ved at blive nogle kolde morgner, når huset kun er opvarmet med en brændeovn, der ikke kan holde natten over :-)

  @Berit:
  Jeg krydser fingre for dem :-)

  @Karina:
  JAAAAA!!! Det lyder da helt fantastisk! Måtte lige danse en lille glædesdans, da jeg så din kommentar. Det ville da bare være så fedt med en kejserbusk. Kan du ikke sende mig en mail, så vi kan aftale nærmere? signesvals(snabel-a)gmail.com. JUBIIII!!!

  @Anne Gine:
  Det er skønt, der stadig er blomster. Jeg håber vi får en mildere vinter i år :-)

  @Anne Mette:
  Hvor er du sød. Jeg sender dig tanker hver gang jeg går forbi mine mørke pinkrøde rølliker. Det lykkedes ikke af få høstet frø (bierne var gået i hi før de fik bestøvet dem, jeg stadig kunne se farven på - og det skulle jo være den mørke ik'?), men der er vist masser af småplanter, så jeg tror, vi finder ud af noget :-)

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...