lørdag den 5. april 2014

Nyt look

Nogen gange trænger man bare til lidt forandring, og på disse lidt råkolde dage har jeg valgt at kaste mig over noget, der kunne klares lunt placeret foran brændeovnen: nemlig min blog.

Jeg har siddet i timevis og leget med fonte og billedformater og hvad der nu ellers hører sådan en blog-makeover til, og jeg har storhygget mig :-)

Om resultatet er blevet bedre end det oprindelige, har jeg lidt svært ved at vurdere (man får stirret sig godt og grundigt blind på det), men hvad synes du?

Sådan så bloggen ud før, hvis nogen skulle have glemt det:


Nu får den i hvert fald lige lov til at beholde sit nye look et par uger, så jeg kan se, om jeg kan vænne mig til det, og så er det meget muligt, at jeg laver det om igen - måske til noget helt tredje :-)

Jeg er dog ret glad for, at jeg nu har fået et billede øverst i headeren. Jeg har tit savnet at kunne skifte stemningen på bloggen i takt med årstidernes skiften - det vil jeg kunne nu med billeder af blomstrende roser, gule efterårsblade, sneklædte staudetoppe osv. Her har jeg lige hurtigt lavet et par eksempler:Jeg glæder mig til at høre, hvad I synes - og I skal heller ikke holde jer tilbage, hvis der er noget, I ikke synes så godt om. Man bliver klogere af det hele :-)

Ha' en rigtig dejlig weekend!

34 kommentarer:

 1. Hej Signe.
  Jeg synes faktisk det ser rigtig godt ud. Blev lidt forskrækket for jeg havde da lige været en tur herinde for under en time siden... hi hi.. Jow det er rigtig godt det her nye look.
  Ja det er lidt sejt at kunne skifte billeder øverst.. kunne jeg godt tænke mig at vide hvordan du gør... er det en ny mulighed der er kommet i layout ?
  Kh. Annie

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Annie
   Tak for din kommentar :-)
   Når jeg går ind i layout, er der en meget bred bjælke øverst. Klikker man på "rediger" på den, kan man indsætte et billede.
   Knus Signe

   Slet
 2. Hej Signe
  Det ser superfint ud med billedet som giver stemning øverst også skrifttypen, hvor bogstavernes hænger sammen under hinanden.
  Layoutet virker måske lidt mere friskt og sagligt med det sorte og hvide - dog kunne jeg virkelig godt lide din dæmpede baggrundsfarve og den meget personlige skrifttype før også.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Pia
   Tak for feedback. Det er nogen af de samme overvejelser, jeg selv har gjort mig, men jeg kunne ikke rigtig få den gamle skrifttype til at fungere sammen med billede i headeren,så jeg valgte at prøve noget helt andet.
   Knus Signe

   Slet
 3. Meget smukt! Jag brukar också byta "headerbild" då och då, så att den passar till årstiden. Jag tycker du ska behålla bilden.
  Kram
  Katarina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Katarina
   Det er nemlig rigtig dejligt, at man kan ændre årstids-stemningen med billeder :-)
   Knus Signe

   Slet
 4. Syntes dit nye look er rigtig fint. Kan godt li at der er kommet lidt mere farve på :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din søde kommentar Vibeke
   Jeg kan også rigtig godt lide, at der er kommet mere farve. Men den (i dette tilfælde lyserøde farve) bliver på den anden side også meget dominerende. Men så kan man jo selvfølgelig bare skifte igen, når man trænger til forandring ;-)
   Knus Signe

   Slet
 5. Forandring fryder! Det blir som å møblere om sitt hjem. Heading ble litt sprekere. Må til sist kommentere din rosa perlehyasint i innlegget for et par dager siden, vidunderlig! Har mange blå i hagen som blir flere og flere for hvert år. Nå vil jeg ha rosa også!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Og ja, de er helt fortryllende de små lyserøde perlehyacinter - dem skal jeg også have mange, mange flere af :-)
   Knus Signe

   Slet
 6. Åh må indrømme at jeg faktisk bedre kunne lide det gamle look. Måske jeg bare skal vende mig til det. Vi får se :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis du ikke vender dig til det, må du endelig sige til :-)

   Slet
 7. Åh må indrømme at jeg faktisk bedre kunne lide det gamle look. Måske jeg bare skal vende mig til det. Vi får se :-)

  SvarSlet
 8. Hej Signe,
  Jeg er vild med det! Det ser bare super flot og professionelt ud. Selv har jeg også længe gået og pønset på, hvordan man gør sådan noget. Jeg kan bare ikke finde ud af det! Det kunne være jeg skulle spørge min søde kæreste, for et billede på årstiden hører sig næsten til.
  Smukt!
  Kh Mathias

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mathias
   Tak for din søde kommentar. Jeg synes da absolut du skal kaste dig ud i det, hvis du har lyst. Anette og jeg har bl.a. skrevet lidt råd i kommentarerne til Vivi, som du måske også kan bruge - og ellers må du have fat i din søde kæreste :-)
   Knus Signe

   Slet
 9. En gang imellem trænger man til, at der skal ske noget nyt ;-)
  Jeg siger som Mathias, at det ser helt professionelt ud. Jeg kan også godt li det med skiftende billeder øverst, og kunne selv ønske det. Jeg havde på et tidspunkt et billede, men jeg kan ikke huske, hvordan jeg fik det tilpasset, så det bliver smalt i stedet for at fylde det meste af siden. Vi har flere gange siddet og rodet med det, men det ender hele tiden ud med en "forkert" størrelse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi. Jeg mener at der under billedet, når du sætter et nyt ind, er en rubrik, som du skal sætte flueben i, der hedder tilpas billede.

   Slet
  2. Hej Vivi
   Som Anette så sødt og hjælpsomt skriver, er der ganske rigtigt en rubrik, du kan sætte flueben i når du uploader billedet (det er inde i layout, øverste brede bjælke, tryk på "rediger"), og samtidig står der også, hvilken størrelse (hvor bredt) billedet bliver, når det er tilpasset. Hvis du selv kan beskære billeder og rette størrelser til, kan du gøre billedet klar i den rigtige størrelse inden du uploader det fra computeren, og så behøver du ikke at sætte flueben.
   Og 1000 tak for de søde ord i øvrigt :-)
   Knus Signe

   Slet
  3. Tak for svaret :-) Det flueben har jeg ikke lige opdaget. Vi har selv prøvet at beskære flere gange, men det rammer ikke den størrelse jeg ønsker. Jeg må prøve at se nærmere på det, når den største forårstravlhed er overstået :-)

   Slet
 10. Det er da super godt. Din header var noget tam før, og ydede ikke din dejlig blog respekt og opmærksomhed, som en header bør.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de søde ord Anette
   Ja, tam har man jo ikke lyst til at være ;-)
   Knus Signe

   Slet
 11. Hej Signe.
  Det er rart med forandring engang imellem og jeg synes at det er blevet flot.
  Jeg har også rettet mit layout færdigt i dag og jeg jeg har skiftet fra billedeheader til grafik, men er sikker på at der engang igen kommer foto i toppen:o)
  Også forsat god weekend til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Og tak :-)
   Jeg vil heller ikke afvise, at jeg på et tidspunkt vælger billedet fra igen, måske til fordel for noget grafik, der er lidt mere end bare bogstaver, ligesom du har, men lige nu er jeg bare rigtig, rigtig glad for de muligheder billederne giver - måske fordi jeg har savnet det så meget.
   Også fortsat god weekend til dig - håber vejret bliver lidt mere imødekommende.
   Knus Signe

   Slet
 12. Hej Signe
  Jeg sidder ofte og leger med min blog´s udseende så jeg ved hvor svært det kan være. Jeg syntes nu du har ramt godt og det ser super prof ud. Jeg kunne nu også godt li den gamle..men det er jo smag og behag. jeg kan godt li det du har lavet ovre i siden hvor du har delt det forskellige mere op i kategorier, hvordan har du båret dig ad med det ?
  God søndag :-)
  Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   1000 tak for feedback :-)
   Jeg er også selv ret godt tilfreds med opdelingen i højre side, men det var ikke helt enkelt, fordi Blogger ikke selv havde et sådan design liggende. Jeg har derfor lavet overskrifterne (med stregerne) som billeder, og langt em ind som billeder. Og så har jeg gjort de overskrifter, der automatisk kommer via Blogger meget små og hvide, så man ikke ser dem. Så det har været lidt bøvlet. Men dejligt, at det bliver værdsat :-)
   Knus Signe

   Slet
  2. Se det var smart tænkt, det ser super godt ud...det må du endeligt ikke lave om på igen.
   Jeg har lige været inde i dine Drømme, nu må jeg altså se im ikke jag kan finde ud af paint. Bruger du paint eller paint.net de er nemlig ikke ens ?
   Knus Linda

   Slet
  3. Jeg startede med Paint, men gik over til Paint.NET, fordi det er meget smartere at arbejde i forskellige lag - så kan man justere dem enkeltvis og lægge til og trække fra, uden at det ændre på resten , og det er en ret stor hjælp :-)
   Knus Signe

   Slet
 13. Kære Signe
  Jeg syntes resultatet er blevet rigtig flot! Jeg kunne god lide dit gamle look, men jeg forstår godt dit ønske om at kunne sætte stemnings billeder i headderen.
  ha en dejlig søndag i haven, jeg tror det klare op.:-D
  K.Gro

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Gro
   Tak for din søde kommentar :-)
   Ja, lad os håbe, at det snart klarer lidt op :-)
   Knus Signe

   Slet
 14. Nu vil jeg også i gang med at øve mig på ændringer til det mere spændende.. Gid man kunne komme på kursus :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tina
   Jeg kender ikke til nogen kurser, men det kan man da sikkert :-)
   Til gengæld ved jeg, at Berit fra Irishaven på et tidspunkt lavede en side med Blog-hjælp - måske er der inspiration at hente der.
   Knus Signe

   Slet
  2. Tina, jeg kunne også godt bruge lidt bloghjælp det kan være vi skal arrangere en dag når det igen bliver koldt :-) selvfølgelig sammen med nogen af dem der kan det der tekniske :-)
   Hilsner fra Linda

   Slet
 15. Hej Signe, det ser forfriskende ud og forandring fryder jo. Det virker som om det er populært for tiden med et stramt look og jeg kan faktisk godt lide det, selvom jeg må indrømme at jeg endnu bedre kunne lide dit gamle layout som var mere romantisk. Men indimellem får man bare lyst til at ændre lidt på tingene, og det er sikkert også sjovt (og frustrerende) at prøve at lave det hele om.
  Du er sluppet rigtigt godt fra det.

  Knus Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Ulla :-)
   Ja det er blevet ret stramt - og måske også for stramt, så jeg arbejder videre med noget, der evt. kan bløde det en smule op. Nu får vi se :-)
   Knus Signe

   Slet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...