søndag den 23. oktober 2011

Spirende pæoner?

Uha, jeg tror sørme at et par af mine pæoner er kommet i forårshumør - for ligner det her ikke til forveksling spirende pæoner? Det tror jeg da er en rigtig dårlig idé. Jeg håber ikke, at det så betyder, at jeg ikke får dem at se igen til foråret. Det kan selvfølgelig være, jeg forveksler dem med noget andet, men uanset hvad, så virker det da som en skidt årstid.En anden plante, det har forregnet sig lidt med årstiden, er denne lille floks, der lige er på nippet til at blomstrer. Spændende at se, om den når det - det er i hvert fald ved at være aller sidste udkald.


Den lille buksbom fra min mor har fundet sig en plads lige ved trappen blandt de fine små blodrøde storkenæb. Så kan den stå og pynte her hele vinteren, når alt det andet forsvinder.


De langbenede asters, som blev flyttet til det nye bed, blomstrer videre som om intet var hændt :-)


Ved siden af står en af de selvsåede børn af den dobbelte lyserøde stolte kavaler fra sidste år. Jeg havde tænkt mig at tage frø, men må vist hellere binde et lille skilt på den, for alle kavalererne begynder at ligne hinanden, nu hvor de så småt er ved at blomstrer af. Og det kunne jo være meget rart at have lidt styr på, hvilke frø, der kommer fra hvem.


Det nye kirsebærtræ klædt i efterårsfarver - det har vist helt styr på årstiden :-)

I dag står den på oprydning efter æbletræet. Måske kan jeg også nå at komme lidt længere med stien. Det ville være skønt, hvis jeg snart fik den færdig :-)

Ha' en rigtig dejlig dag!

4 kommentarer:

 1. Det er ikke alle planter, som lige kan gennemskue de lidt uregelmæssige årstider, men jeg synes dog at de plejer at komme på ret kurs igen, så jeg tror ikke at du behøver at være bekymret for dine pæoner.

  SvarSlet
 2. Jo, det ligner da grangiveligt nye pæonblade. De er noget forvirrede derude, planterne. Mon ikke den stopper nu hvor den er kommet op, og har opdaget at det ikke er sommer. Jeg tror aldrig at jeg har haft en pæon til at komme op om efteråret, men så vidt jeg husker kommer bladene op noget før knopperne, så det er nok højst de første blade som kan blive lidt skadede. Du kan lægge lidt vissent materiale om den til vinter, hvis vi får barfrost, så tror jeg det går.
  Hvor er floksen smuk med knopper. Det bliver spændende om den når det :-)
  Og jeg tror at din buksbom bliver perfekt dér ved døren. Det er hyggeligt med en grøn velkomst også om vinteren.
  Fortsat god havedag :-) Vi skal samle skabe i soveværelset :-D

  SvarSlet
 3. Åhh dejlige og smukke billeder. Dejligt med lidt grønt ved døren i vintertiden, hvad med at smide en lille lyskæde i din buksbom? Jeg har på hver side af hoveddøren to krukker med kirkegårdsplanter - som manden kalder dem!! Du ved, de der grønne småkedelige buske med bløde nåle/grene... ikke særlig kønne men grønne året rundt. Og allerede igår fik de hver en lille fin kæde med bitte bitte små lys i til at hygge ved døren i de mørke måneder. En lille smugstart på julehyggen ;) men jeg kan ikke lade være.... og dagplejebørnene får en dejlig og fin start på dagen når de bliver mødt hver morgen i mørket med hyggestemning på terrassen.

  SvarSlet
 4. Som altid smukke billeder.
  Jeg tror ikke du skal være bekymret, de skal så mænd nok komme igen til næste år.

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...