torsdag den 6. oktober 2011

En dronning flytter ind

Så er min 'Dronning Ingrid' pelargonie flyttet indenfor sammen med alle sine forårsstiklinger. Hun har stået i en af mine store krukker, men den ville fylde for meget i stuen, så hun blev hevet op, fik en kraftig beskæring af rodnettet og blev plantet om i en mindre potte. Bagefter fik hun en ordentlig studsning.Jeg ved godt, det er en lidt hård behandling af sådan en fin dronning, og hun ligner da også på alle leder og kanter en skygge af sig. Jeg lod dog nogle af blomsterne sidde, så der var bare en smule værdighed tilbage.


Sådan så hun ud tidligere - og forhåbentlig bliver hun mindst lige så flot igen til næste sommer, når hun atter rykker ud i den store krukke under åben himmel :-)

14 kommentarer:

 1. hej
  ja flot er den, jeg har også en jeg godt vil ha' ind, men har lidt dårlig erfaring for at den overlever inde. Hvad gør du for at de overlever... lys, vand, varme?? Anne Gine

  SvarSlet
 2. Hej Anne Gine
  Jeg har ikke den helt store erfaring, men sidste vinter stod den lyst (sydvendt vindue) i den køligste af mine stuer og blev i løbet af vinteren vandet et par gange om måneden (eller når den så for tør ud). Den blev efterhånden ret trist og ranglet at se på, men da den blev studset igen i løbet af foråret og kommer ud i frisk jord og masser af sol, kom den sig hurtigt. Det håber jeg også den vil gøre efter denne vinter, hvor den får de samme betingelser :-)
  Held og lykke med din!

  SvarSlet
 3. Blandt weekendens mange projekter er hos mig også, at jeg skal flytte mine pelargonier ind. Omkring november skærer jeg dem ned, vander dem grundigt og så flytter de ind på den øverste hylde i viktualierummet, hvor der er mørkt og køligt, men frostfrit. Der står de til det bliver forår. Når jeg henter dem frem tænker jeg hvert år, at de aldrig bliver planter igen, men der går ikke længe inden de viser tegn på liv og inden længe er de igen store og frodige. Det er sjældent, at jeg vander dem i løbet af vinteren, men jeg holder selvfølgelig øje med om de får et akut behov. En taknemlig plante :-)

  Ha´en god aften
  Birgitte

  SvarSlet
 4. Jeg er sikker på at din dronning hellere vil have en 'nip & tug', og komme ind i varmen og overleve, end hun vil stå udenfor i kulden.
  Og det er da heller ikke så tosset bare at kunne stå der og sove Tornerose-søvn hele vinteren :-)
  Mine står lidt beskyttet allerede, så det varer lidt inden de får samme behandling og kommer i drivhuset vinteren over.

  SvarSlet
 5. Når jeg har haft mine inde om vinteren, er de blevet meget pjevsede, nogle er som end også gået til for mig. Tror de har stået for varmt.
  Fremover håber jeg de kan overvintre i udbygningen i vores nye hus. Det lyder til på de nuværende ejere, at de ikke har observeret minusgrader i udhuset. Hvis det holder stik, er det rigtig godt :-)

  SvarSlet
 6. Tak for råd og vejledning... håber den overlever, tror jeg vil sætte den i kælderen og håbe det beste:) Anne Gine

  SvarSlet
 7. Mine står hele året i havestuen, der kan holdes frostfri. Jeg tror de skal have lidt kærlig behandling, for de har langt fra været så store og frodige som din i år ;-)

  SvarSlet
 8. Pelargonier overlever da fint indendøre. Jeg har altid pelargonier stående i mine vindueskarme og de overlever skam fint vinteren igennem. De bliver selvfølgelig vandet ofte, da der under mine vinduer er radiatorer. Men jeg gøder ikke om vinteren. Til gengæld er jeg så heldig, at jeg det meste af vinteren kan vande med regnvand. Ved ikke om det har betydning.

  SvarSlet
 9. Hmm... mine står i drivhuset endnu, men har desværre heller ikke haft meget held med at få dem til at overvintre ;0)

  SvarSlet
 10. Hej Signe,
  Din pelargonie var altså enorm flot. Det er godt du har lavet stiklinger. Den skal nok overvintre. Mine bor i drivhuset til lidt før den første hårde frost, så flytter de ind i værkstedet. Det er frostfrit ned til 15 minus, men ellers må de ind på et værelse at stå. Jeg har ofte en eller anden stikling, der overlever. Smukke billeder

  SvarSlet
 11. Håber du kan få din Dronning Ingrid til at overvintre.

  Jeg har 3 stk, og dem skal jeg hvis også snart have sat inden døre, hvis jeg skal gøre mig håb om at have dem til næste forår.

  SvarSlet
 12. Hej Signe, sikken en dejlig blog du har. Og din dronning Ingrid er bare flot.Har selv haft to i år i sommerhuset på sydfyn, men de har ikke rigtig villet som jeg, så jeg må prøve igen til næste forår. Jeg har meldt mig som fast læser, måske du har lyst til at læse med hos mig. Kh Helle

  SvarSlet
 13. .....ja det er vist ved at være tiden til at sørge for vinterhi......tak fordi du minder mig om det.

  Mine plejer at stå i soveværelset mod øst køligt og ikke direkte sol......det plejer at virke ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 14. Jeg har engang læst en artikel i Haven, hvor en svensk haveekspert skrev han havde dem inde, - skiftede stort set aldrig jord på dem, men vander og gøder året rundt og de blomstrer året rundt.

  Nu kan det jo være din er lidt for stor til vindueskarmen, - men har du et sted den kan få lys vil jeg forsøge mig med hans råd. Mine egne overvintrer på 10 grader i annekset, men jeg klipper dem ned - og vander kun sparsomt, for vil ikke have kæmpe planter derude. Så plejer de at komme fint til foråret, - hvor jeg også gerne tager lidt ekstra stiklinger og giver lidt ny jord.

  Din dronning Ingrid er meget smuk. (Stig Lauritsen fra Paradehuset kalder den for Mårbacka). Jeg vil anbefale dig en tur til Paradehuset. Her får du nok landets bedste råd udi pelargonier. Har skrevet lidt om stedet idag, hvis du har tid til et sneak peak.

  kh
  Eva

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...