onsdag den 5. oktober 2011

Blå blomster

Der er en del blå blomster i haven lige nu, men mange af dem er ikke så store og derfor ikke så dominerende i det store billede.


 Her er det de søde kornblomster, der står sammen med den blå dusksalvie


Og de yndige små 'jomfru i det grønne' som jeg også viste for et par dage siden


Der er også den lille blå trekantblomst, som har sået sig selv forskellige steder i haven. Og så er min første stormhat netop sprunget ud. Den står gemt væk helt inde i et hjørne, fordi den er så hvinende giftig. Den er til gengæld også så utrolig smuk, at den alligevel har fået en plads i haven, her hvor man ikke kommer i nærheden af den, men alligevel kan nyde den med øjnene.

Ha en rigtig dejlig dag!

11 kommentarer:

 1. De blå blomster er så fine, vil have mig et blåt bed i nærheden af vores gule hus engang med tiden :-)

  SvarSlet
 2. hej Signe
  Tak for et flot blåt kig. Det må da være det allersidste blå vi ser i år. Kønt er det.
  Jeg synes specielt at dine jomfruer er uimoståelige. Har du "bare" sået dem på voksestedet eller forspiret?
  Jeg har prøvet dem flere gange, men der kommer bare ikke noget ud af det :(

  SvarSlet
 3. Så smukt det ser ud Signe. Stormhat er utrolig smuk men blev resulut fjernet fra haven her da jeg fik børn måske jeg skulle prøve at genindføre den nu de har fået alderen hvor de ikke putter uønskede ting i munden mere ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 4. Skønne, skønne blå blomster. Og som altid, fantastiske billeder..... Kender du Skjolddrager (Scutellaria incana)? Tænker det må være en Signe-blomst også :)

  SvarSlet
 5. Tan for jeres søde kommentqarer :-)

  @Vivik:
  Det vil da være super flot med det blå i kontrast til den gule mur. Hvor bliver det skønt for dig, når du rigtig kan komme igang med din nye have :-)

  @Eva:
  Ja, de er utrolig yndige, de små jomfruer. Jeg har dem også i hvid og lyserød fra en frøblanding, jeg bare spredet ud over bedet. Nu satser jeg på, at de vil selvså sig flittigt - og eller må jeg jo køber en ny omgang frø :-)

  @Dorthe:
  Jeg var faktisk rigtig meget i tvivl, selvom jeg ikke har små børn i haven. Men der hvor de står, helt inde bagest i et hjørne, kommer man ikke i nærheden af dem, og så fik de lov :-)

  @CuginaK:
  Nej den kendte jeg ikke, så måtte straks google. Og du har helt ret - det er en rigtig Signe-blomst. Den må jeg have fat i :-)

  SvarSlet
 6. Det er en skøn mørke-lilla farve dine jomfru-i-det-grønne har. Mine klarer såningen fint hvert år, men jeg tror nu at jeg skal have lidt nye farver til næste år. Mine er mellerede i lyseblåt og hvid.
  Den stormhat frister mig virkelig i år. Jeg har heller ikke turde have den i haven. Børnene er jo store, så det er nok mere pga. hundene og kaninerne at jeg ikke tør at have dem, tror jeg. Men nu så jeg også at min nabo har dem, og hun har to hunde. Så jeg tror at jeg må researche lidt i vinter :-)

  SvarSlet
 7. Skønt at se dine blå blomster - jomfru i det grønne er jeg vil med og glemte helt at skrive den på mit seneste indlæg vedr. blå planter :-)

  SvarSlet
 8. Jeg tilslutter mig koret og læser med stor interesse om dine "jomfruer" - har netop købt frøposer af dem...

  SvarSlet
 9. De er rigtig fine dine blå blomster og dine billeder. Strør du bare jomfruerne ud i bedene eller bliver de pænt sået ud i rækker?

  SvarSlet
 10. Hyggeligt med alle jeres kommentarer :-)

  @Hanne:
  Jeg havde også mine overvejelser om hunden, men der, hvor stormhattene står, kommer hunden ikke - men et par løse kaniner er måske noget mere ustyrlige, så jeg kan sagtens forstå dine overvejelser. Jeg ved dog ikke noget om, hvor giftige de faktisk er for hunde og kaniner. For mennesker er det jo nærmest dødeligt bare at tygge på et blad - lidt skræmmende.

  @Hønebalehaven:
  Ja, jeg har bare strøet jomfru-frøene ud i bedene. Der hvor de har klaret sig bedst, er forrest i bedene, hvor der har været lidt bar jord, så det ville jeg nok begrænse mig til en anden gang. De er jo ikke så store :-)

  SvarSlet
 11. Hvor er dine blå blomster smukke.

  Jeg har ikke Jomfru i det grønne. Den må jeg nok prøve til foråret, men har en lille blå blomst ved navn Ensian. Ikke ret høj men meget smuk.

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...