onsdag den 18. januar 2012

Paradistræet blomstrer

Så er den første lille blomst på mit paradistræ i stuen endelig sprunget ud. Jeg lovede at vise det, når det skete, og det gjorde det så i dag :-)

Jeg skal nok tage et par billeder til, når resten også springer ud. Og så håber jeg, at Inger Marie (med bloggen 'Hagerommet') har ret i det hun skrev i kommentaren til indlægget, hvor jeg viste blomsterknopperne frem:  "Når paradistreet blomstrer blir eieren rik...har jeg hørt:)" - det ville da ikke være så tosset :-)

Ha' en skøn dag!

23 kommentarer:

 1. Sikke en skøn blomst - og held og lykke med lotto i aften ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja for pokker da, jeg bliver da nødt til at få købt mig i lotto-kupon i dag. Det sker ellers uhyre sjældent, og jeg vinder aldrig noget - men nu er den jo næsten så godt som sikker ;-)

   Slet
 2. Ja men hvor er den da skøn den blomst. Jeg har også haft et paradistræ en gang, men jeg syntes, det var en kedelig blomst, nu har jeg da fortrudt at jeg lod den stå, da jeg flyttede.
  Vi håber, det passer, at du bliver rig, det er nu ikke altid, man bliver mere lykkelig af at blive rig :o)
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes også den er ret fin - og så var jeg helt uforberedt på, at et paradistræ kunne blomstrer. Så bliver man jo bare endnu mere glad :-)

   Hvis du er interesseret, så har jeg nogle små stiklinger fra den stående. De er klar til at flytte hjemmefra i løbet af foråret, og du er velkommen til at få et par stykker. Nu ved du jo hvordan, de kommer til at se ud :-)
   Jeg kan evt. tage nogen med til Samsø, hvis jeg kommer, men lige nu ser det heldigvis ud som om, jeg kan få det passet ind i kalenderen :-)

   Knus Signe

   Slet
 3. Sikke dog nogle yndige blomster. Jeg har også et paradis træ som jeg startede fra stikling for ca. 25 år siden, men den har desværre aldrig blomstret. Jeg tror du har nogle særlige evner, er du blomster hvisker :o) Hilsen Heidi

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror, hemmeligheden er, at det står køligt om vinteren :-)

   Slet
 4. Jeg ville aldrig have gættet på at det kunne få sådan en yndig og fin lille blomst, hvor er den sød. Og jeg kan se at du rigtigt nyder at have et godt kamera at 'skyde' den med nu :-)
  Jeg har som sagt også nogle stykker af dem rundt omkring, for de passer jo nærmest sig selv. Så nu må have en manual om hvordan du har fået din i blomst :-D Ingen af mine er dog så store som din, for jeg klipper dem tilbage når de bliver for store. Jeg kan næsten regne ud at du potter din op istedet?

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det er ikke det man lige tænker, når man ser de buttede, lidt klodsede blade :-)
   Ja, jeg potter op - men nok ikke så meget mere, for så bliver det svært at få plads til den :-)
   Og som jeg svarede Heidi, så tror jeg hemmeligheden bag blomstringen ligger i, at den har stået køligt her til vinter - ellers har jeg ikke lige en god forklaring.
   Knus Signe

   Slet
 5. Hvor er den dog smuk.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 6. Så fin en lille blomst - hvor er du heldig :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 7. Jeg havde heller ikke troet at blomsten ville se sådan ud. Fin er den.
  Ha' en god aften - og kan du så se, at komme ud, og købe dig en lottokupon ;-)

  SvarSlet
 8. Nydelige små og fine blomster den får :-)

  SvarSlet
 9. Smuk lille blomst. Den har jeg aldrig set før. Har ellers haft et gammelt træ, som var 20 år, men det blomstede ikke. Jeg håber du vinder i aften. ;)

  SvarSlet
 10. Hej Signe. Hvor er blomsterne fine. Jeg håber, spådommen går i opfyldelse, så du bliver meget rig. Jeg blev godt nok overrasket over, at du har en stokrose, der snart blomstrer! Det forstår jeg ikke noget af. Jeg troede stokroser var etårige og visnede ned om efteråret! Naturen er forunderlig vidunderlig!

  SvarSlet
 11. Smuk, smuk lille blomst. Paradistræet bliver også kaldt pengetræ, så der må være noget om det med rigdom ;-)

  Held og lykke :-)

  Kh

  Gitte

  SvarSlet
 12. Jeg anede ikke at de også kunne fåes i lyserøde! Jeg har set dem hos min veninde i hvide.
  Den er meget smuk - glæder mig til at se den helt udsprunget!

  SvarSlet
 13. Smuk er den i hvert fald... nogle gange sætter planterne blomster fordi de har tørstet i lang tid - en slags overlevelse - er det mon tilfældet med din? I så fald vil jeg straks ophøre med at vande mit paradistræ, for sådanne skønne blomster kunne jeg også tænke mig.

  SvarSlet
 14. Nå, øv, jeg vandt ikke noget - men der er jo mange måder at være rig på, og det at have fået min have er helt klart en af dem :-)

  Tak for alle jeres søde kommentarer. Som sagt har jeg stiklinger, jeg kan tage med til bloggertræf på Samsø, hvis nogen er interesseret?

  Og så er det i øvrigt meget muligt, at guiden til at få paradistræet til at blomstre både handler om, at den står køligt, og ikke har fået særlig meget vand her hen over vinteren. Så Frk. Anemone har nok en pointe i, at jeg har pint den til at blomstre - selvom det jo ikke er særligt sympatisk at tænke på ;-)

  Ha' en rigtig dejlig dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Signe.
   Du har nok ret i, at den er blevet pint. Jeg har tit blomster i mine hoyaer. Spurgte engang en blomsterhandler hvordan det ku være, for det havde jeg da aldrig set før.. Hun sagde netop, at når de blomstrer, er det et råb om hjælp... Altså vand... Så måske det samme gælder for dit pengetræ... ;))

   Slet
 15. Det er da rigdom i sig selv :-)

  Godt pint :-)
  Birgitte

  SvarSlet
 16. Jeg har et avisudklip med opkrift på hvordan man får et paradistræ til at blomstre:
  - ud i haven når faren for nattefrost er ovre
  - ind i drivhus august/september og brændes af, dvs sige ingen vand
  - så ind ind i huset et lyst sted, vandes og gødes sparsomt
  Det er lykkedes for mig et par gange. Det er så smukt.

  SvarSlet
 17. Sikke en fin sart blomst..
  Synd du ikke var heldig i lotto, men som du selv siger penge er ikke alt
  - meeen de er nu rare at ha... bare lidt flere ;0)

  SvarSlet
 18. Fint paradis træ ,har selv en som har mange blomster nu

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...