fredag den 13. januar 2012

Hvilken magnolia skal jeg vælge?

Jeg har fået forskellige plante-gavekort i fødselsdagsgave, og et af dem havde jeg tænkt mig at veksle til en magnolia. Men hvilken slags skal det nu være?

Muligvis har de ikke det store udvalg på den lokale planteskole, men det kan jo være, de kunne bestille hjem, så før jeg kaster mig ud i et impulsindkøb, kunne det derfor være rigtig fedt at høre, om nogle af jer andre har gode eller dårlige erfaringer, som med fordel kunne indgå i mine overvejelser.

Magnolia 'Heaven Scent' - billede lånt fra plantes-et-jardins.com

Det jeg er ude efter er et lille træ, der med tiden gerne må blive 4-5 meter højt - jeg vil gerne hen ad vejen have det stammet op i 1½-2 meters højde, så jeg kan komme omkring/under det, hvis det overhovedet er muligt (haven er jo ikke så stor) men til gengæld, kan den så få lov til at brede sig over hovedhøjde. Og så skal den selvfølgelig have rigelige mængder af skønne og gerne velduftende lyserøde blomster :-)

Jeg tænker, at magnoliaen 'Heaven Scent' måske kunne være et godt bud?

Gode råd modtages med kyshånd!

I får også lige et par solskinsbilleder bl.a. af den lille matrem. Jeg troede egentlig, at den havde takket af, for den hang gevaldigt med hovedet efter den sidste omgang nattefrost, nu har den alligevel rejst sig igen. Den er tilsyneladende ikke er sådan at kue :-)Forårsløgene kommer fortsat piplende op rundt omkring i bedene - men ingen blomster endnu. Det er måske også lidt meget forlangt her midt i januar :-) I stuen kan man heldigvis snyde lidt. Jeg faldt altså pladask for denne lille solgule dejlighed - er det ikke bare den gladeste forårsfarve? :-)


Ha' en rigtig god weekend!

16 kommentarer:

 1. hej signes vals.
  jeg har en dejlig magnolie,der hedder SUSAN.den får mange skønne rosa blomster.jeg har stammet min lidt op og også holdt den lidt nede i højden.den står i et aflangt stenbed med nogle flotte hosta i bunden.
  mange have hilsener fra jette (søster til majasarv)håber snart at jeg kan få min egen blog,men det kniber med at få startet.

  SvarSlet
 2. Her kommer et lidt anderledes forslag - den spinkle hvide stjernemagnolie. Den har min sommerhusnabo og den er så skøn.
  God weekend

  SvarSlet
 3. Uha....den var svær for der findes så utrolig mange smukke....selv er jeg faldet pladask for åkandemagnolien/Sieboldii som jeg efter to forsøg også ser ud til at lykkes med i længden.....den lever i hvert fald endnu.

  I 2010 købte jeg denne her:

  http://froekensolhat.blogspot.com/2010/05/magnolie-drmmene-er-intakte-her-pa.html

  ....den var utrolig smuk det første år men sidste vinter frøs den fuldstændig væk og tilbage stod kun en tør vissen pind ;0( Jeg havde ellers glædet mig til synet.

  Men prøv at kigge ind på denne hjemmeside

  http://asperupgaard.dk/

  Her vises over 100 forskellige magnolier frem.....måske du finder den rette at forelske dig i der ;0)

  God søgelyst ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 4. Virkelig skønne solskinsbilleder, du der deler! God week-end.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 5. Jeg er ikke så velbevandret udi magnoliaer, men jeg har da selv en stjernemagnolia og 2 der hedder Susan. Jeg er vældig glad for dem alle tre, men det er måske nok nogle af de mere 'almindelige' :o)

  Go fornøjelse med beslutningen og ikke mindst købet... :o)

  SvarSlet
 6. Magnolia liliiflora 'Nigra' er en af de skønneste, hvis man ønsker sig en mørk purpurrosa magnolie. Indvendigt er blomsterne lys purpur. Den dufter skønt - lidt citrusagtigt - og blomstrer meget længe. 12 cm store, er blomsterne.
  Personligt ønsker jeg mig dog 'Sunsation'. Den er gul yderst og rosa indeni. Jeg skrev om den sidste år på min blog http://den-frodige-have.blogspot.com/2011/05/planteparadis-pa-asperupgaard.html

  SvarSlet
 7. Hej Signe

  Der er mange magnoliaer på markedet, men det er langt fra dem alle der er vinterhårdfører i Danmark.
  Her er det bedste bud nok den du selv nævner Heaven Scent eller som andre her nævner Susan de bedste i den lyserøde farveskala. Men være opmærksom på at de har en kraftig vækst som måske kan være for voldsom i en kolonihave (10 meter høj, 10 meter bred)!?
  Hvis den må være hvid så er der lidt flere at vælge mellem; M. Charles Coates, M. x wiesneri, M. x Kewensis "Wada's Memory", og M. cylindrica.

  Håber det kan give dig lidt inspiration!
  Vh Camilla

  SvarSlet
 8. Hold da op, hvor er den 'Heaven Scent' skøn :-) Jeg måtte lige ind både og se billeder og læse om den. Og den lyder da perfekt, duftende, blomster som tåler frost og 3x3m på 10 år.
  Jeg har 'Susan' og er meget glad for hende. Hun får rigtigt mange skønne mørkerosa blomster over et pænt langt stykke tid. Jeg har aldrig oplevet at de blev ødelagt af frost. Og jeg stammer op en gren eller to hvert år. Så den kan jeg anbefale. Men jeg kendte heller ikke 'Heaven Scent' dengang :-) Tror måske jeg må finde plads til endnu en magnolie på et tidspunkt :-D
  Jeg har også lige købt gule primula. Det er bare lig med forår, og så er det jo dem som dufter mest :-)

  SvarSlet
 9. Håber du finder en magnolie, som er den helt rigtige for dig.
  Lyder som et godt link Frøken solhat er kommet med :-)

  Jeg har også en svaghed for primula i stuen her i januar måned.

  SvarSlet
 10. Hej Signe
  Hvilken skønhed.! Jeg bliver også vildt fristet, jeg troede lige jeg skulle have et paradis æbletræ. Men nu ved jeg sørma ikke mere?? :-D
  Knus Gro

  SvarSlet
 11. Kære Signe. Jeg har en åkandemagnolie i min have. Fås som busk og træ og jeg har en busk. Den er ikke helt så god til frost, hvis først blomsterknopperne er kommet. Sidste vinter da vi fik barfrost mistede den alle knopperne. Det var nu også en hård vinter med frost ret sent. Men den er utrolig smuk.

  Mange hilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
 12. Jeg vil også sige at stjernemagnolien er ''The way to go''
  den bliver ikke så stor - og så skal man altså slet ikke undervurdere blomsterne, der ligner et forårsfyrværkeri.
  Jeg har den selv og er i en lykkerus når den springer ud.
  (ps. plantebyttebloggen er oppe)

  SvarSlet
 13. Hej Signe

  Jeg har den helt almindelige hvide, som er meget gammel nu. Den er helt overvældende. Næsten helt hvid når den blomster. Stjernemagnolien er også yndig. Og så har jeg fået to opstammende Nigra'er som står og venter ude i jorden nu. Jeg så dem på planteskolen i foråret og de var fuldkommen fantastiske. Der hvor jeg kommer gør de meget ud af Magnolia - også de lidt mere spændende end dem man normalt finder.

  Bedste hilsner

  Lene

  SvarSlet
 14. Tak for alle jeres gode råd og erfaringer - og ikke mindst tak til Dorthe og Marie-Louise for et par fantastiske link. Jeg har brugt timer på at sidde og savle over den ene næste uundværlige skønhed efter den anden :-)

  Jeg er tilbøjelig til at holde fast ved Heaven Scent, men hold da op, hvor er der mange lækre. 'Sunsation' som Marie-Louise også har et godt øje til, er jeg også ved at falde godt og grundigt for. Måske er 1 magnolia i haven slet ikke nok ;-)

  Ha' en rigtig dejlig weekend!

  SvarSlet
 15. Hej Signe. Jeg har ikke noget kendskab til Magnoliaer, men du får jo mange gode forslag. Vil bare lige nævne, at jeg er helt vild med den forårsgule primula, du har indendøre. Den er yndig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Birgitte. Jeg faldt også pladask for den :-)
   Knus Signe

   Slet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...