onsdag den 11. januar 2012

Gårdsplads-drømme

Så er der kommet mere på drømme-fanen, for nu har jeg også fået beskrevet nogle af drømmene for gårdspladsen.


Hvis du synes, der er lidt for besværligt, at rode rundt og bladre igennem alle mine drømme for at finde det nye på drømmesiden, så får du det også lige serveret i indlægget her :-)


Sådan her ser gårdspladsen ud dags dato - men det skal snart være slut :-)

Gårdspladsen:


Gårdspladsen bliver et af de alleførste projekter, jeg skal have taget fat på.

December 2009 og marts 2011

Oprindeligt var gårdspladsen i et niveau, men da belægningn lå højere end træværket, skulle den væk langs huset, og der skulle graves ud, så træværket kom fri og ikke tog skade. Og der blev, gravet og kørt trillebør, efter trillebør væk fra gårdspladsen. Egentlige ville jeg have sænket hele pladsen, men der står et stort birketræ i hækken ind til naboen, som har store rødder liggende lige under fliserne, så det ville bliver et ret uoverskuelig projekt.


Det pyntede på den nederste del af gårdspladsen/stien, at jeg fik lagt belægning igen og lavet trappe til både hoveddøren og den øverste del.


Og den øverste del af gårdspladsen ser jo også ok ud.


Men overgangen mellem de to niveauer, mangler jeg i den grad at få gjort noget ved, og som sagt bliver det noget af det første, jeg tager fat på i 2012.


Tryllerylle i tegneprogrammet og så blev der lige ryddert lidt op og bygget et sort højbed mellem de to niveauer - det kommer godt nok til at pynte. Du skal selvfølgelig lige bruge fantasien lidt, og plante et eller andet skønt og blomstrende i bedet - hvis du har nogen gode ideer, er de i øvrigt meget velkomne. Roser duer jo desværre ikke, da man hele tiden vil komme til at rive sig på dem, når man går forbi, men det må meget gerne have lidt højde, så der bliver en hyggelig adskillelse mellem niveauerne. Og det må også meget gerne dufte skønt :-)


Og så overvejer faktisk også at trylle et lille bassin frem. Jeg drømmer i forvejen om to større bassiner, et i forhaven og et i baghaven, men det kan måske godt have lidt længere udsigter, før der bliver tid og råd til at få dem realiseret, hvorimod et lille bassin her, ikke er helt uoverskueligt. Og så vil jeg jo kunne glæde mig over det indtil de andre måske kommer en dag. Og jeg tror da sørme godt, der kunne blive plads til en lille nøkkerose, så ka I ikke lige plante sådan en for jeres indre blik :-)

Stykket mellem skuret og gårdspladsen havde jeg tænkt mig at overdække, så jeg får et tørt sted til brænde, rod, vasketøj og cykler - og så vil jeg have en bordplade, hvor jeg kan stå med udsigt til gårdspladsen og potte småplanter om når det regner. Men det bliver nok ikke det allerførste, jeg får gjort, og nok først, når verandaen er lavet :-)


På tegningen her, har jeg forsøgt at skitsere det - halvtaget må I tænke jer til, og det gælder også de klatreroser og klematis der næsten skal dække det hele, så man ikke kan se ind til rodet :-)

På tegningen har jeg også forsøgt at lade den yderste lægte fra halvtaget løbe helt hen til huset, og også lade den bageste lægte løber videre langs hækken - en slags en-lægtet pergola, der skal indramme hele gårdspladsen. Det vil samtidig også giver fornemmelsen af en indgangsportal og skabe overgang mellem gårdspladsen og resten af haven. Min idé er at plante en blåregn, som kan slynge sig på lægterne.

Collage af lidt google-inspiration

Tænk hvor eventyrligt det ville være at kunne sidde der omgivet af kaskader af blå blomster hængende ned fra et par meters højde. Det er jo lige før, man skulle lave en liggeplads på gårdspladsen, bare for at kunne ligge der og kigge op på dem. Jeg tror, det kan blive et rigtig fint lille rum i haven - tror du ik'? :-)

28 kommentarer:

 1. Er sikker på, at det kan blive rigtig godt :-)Åh hvor er det skønt at sidde og drømme og planlægge nye projekter i haven :-)

  Jeg må lige tage et par år med det grove, inden jeg skal til alt det sjove ;-)

  SvarSlet
 2. Kære Signe,
  Jeg er helt sikker på at det kan bliver rigtig, rigtig flot. Med hensyn til vand kan du jo også bruge en halv whiskytønde. Den er nem at flytte rundt med (i hvert fald i tom tilstand), og du kan sagtens få din nøkkerose alligevel. Bare et forslag!
  Nu er jeg ikke helt klar over hvor meget stedsegrønt du har i din have, men ellers tror jeg det vil være flot med en lav takshæk i din kasse, så har du også noget grønt at kigge på om vinteren. Den kan med tiden klippes ret stramt, og så kan du jo bløde op på det kantede med krukker med duftende blomster. Jeg elsker taks!
  Jeg glæder mig til at læse andres forslag.

  SvarSlet
 3. Min fantasi fejler heldigvis ikke noget, og det er nemt at forestille sig dine drømme når du er så god til at forklare, hvad det er du ønsker dig.
  Dine drømme passer godt til min smag må jeg sige. Jeg har også en drøm om pergola, og blåregn, hvor man kan sidde og nyde sin kaffe, duftene og lydene.
  Det er virkelig nogle skønne inspirationsbilleder du har fundet. Jeg plejer at finde billeder, jeg enten kan ligge på mit skrivebord (på computeren) eller billeder fra blade som jeg klistre ind i min "drømmebog".
  Ha´en rigtig god dag.
  Havehilsner fra Marianne.

  SvarSlet
 4. Dine planer ser spændende ud, men jeg er nu især imponeret over dit arbejde med computerprogrammet. Det er noget, jeg i længere tid har truet til at starte på, men endnu ikke har fået taget mig sammen til.

  SvarSlet
 5. Ingen tvivl om at det blir godt - kan næsten se det for mig :o)
  Jeg har også mange drømme, men er ikke go til at få dem 'tegnet' som dig... de findes kun i mit hoved :o)
  En af dem indeholder også blåregn. Jeg har allerede købt to stk til billige penge, så finder jeg vel nok ud af hvor de skal bruges :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 6. Hvor er du bare god til at illustrere dine drømme. Jeg kan ihvertfald sagtens se det hele for mig, og nærmest sidde i rummet. Og der er skønt :-)
  I første omgang ville jeg også have sagt en masse blomster i kassen, men jeg tror Lenes idé med taks er rigtig god.
  Jeg har en 'stribe' jord ude ved min overdækkede terrasse. Der havde jeg også forskellige planter. Men i år har jeg plantet lavendler der, for at få en lige baggrund til alle mine krukker.
  Det er et bed som skal væk på længere sigt her, ellers ville jeg straks have kastet mig over takshække-idéen.

  SvarSlet
 7. Du er sandelig god til at sætte billeder på dine drømme, og det ser dejligt ud :o)

  SvarSlet
 8. Hej Signe, sikke en god ide, det bliver super flot. Jeg kunne foreslå en væg i bedet af lathyrus i skønne Signe farver. Opad et rio net i fuld længde midt i bedet. Det giver mulighed for beplantning i bunden. Bonus gevinst, pragtfuld duft og masser af blomster til små vaser, jo flere du plukker jo flere blomster. Jeg er sikker på du finder en god løsning :o)

  SvarSlet
 9. Fantastisk Signe, det skal nok blive godt.

  SvarSlet
 10. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 11. Dejlige drømme du har Signe :-) og rigtig flot på den måde du kan håndtere forskellig programmer på, jeg er meget misundelig!
  Jeg syntes Lenes ide er ret god, men jeg kan også sagtens se for mig en hel stribe af høns klippet ud i buskbom ;-)
  K. Gro

  SvarSlet
 12. Du er smadder god til at få idéer og ikke mindst visualisere dem i det der tryllerylle program.
  Nu har jeg jo også "lært dig at kende" som en kvinde der tager fat - så jeg glæder mig til at hvad du får forvandlet i løbet af 2012.
  Kh Helle

  SvarSlet
 13. Spændende planer du har. Det bliver helt sikkert super godt :-)

  Kh

  Gitte

  SvarSlet
 14. Skønne, skønne planer og slet ikke svært at forestille sig. Selvom jeg godt ved, at du er begejstret for blomster, så hælder jeg til Lenes takshæk. Det er i hvert fald en ting vi mangler i vores have. For der er jo også hele den lange vinter....., men ups da glemte jeg vist, at du bor i et helt andet klima end os og jo har blomster hele året :-)

  Ha´en god aften
  Birgitte

  SvarSlet
 15. Skønne projekter... og fine tegninger og planer.. som du dog kan ♥
  Ville også foreslå buskbom og lavendler i det nye højbed ;0)

  SvarSlet
 16. Jeg har i lang tid fulgt din blog, og det er altid dejligt og spændende at se dine billeder og planer.
  Du er rigtig god til at beskrive dine drømme og jeg glæder mig til at følge dem i det nye år.

  Venlig hilsen Lone

  SvarSlet
 17. Trädgårdsdrömmar är bland det finaste man kan ha! :o)
  Ha en fin vecka,
  Lydia

  SvarSlet
 18. Hej Signe
  Jeg tænker lavendler i det lange, smalle højbed... De dufter jo skønt, og kan holdes nogenlunde jævne i højden.
  Vi har selv et langt lavendelbed mellem køkkenhaven og aspargesbedet, og de står der som en dejlig, blomstrende hæk (og de tåler jo den tørre jord godt).
  Jeg er spændt på, hvad du finder på - ingen tvivl om, at det bliver godt :-D

  SvarSlet
 19. Det ser virkelig spændende ud og man kan ikke lade være med straks at gå igang med at forestille sig, hvad der kunne se flot ud lige der! Jeg tænkte med det samme på Kæmpejernurt - den elsker jeg med de lange, mørkegrønne stilke og sky lette lilla blomster - måske den ville blive lidt for fyldig. Lavendler er også en smuk og velduftende god idé synes jeg.... eller måske krydderurter? Geranium, en formet buksbom hæk eller...... mulighederne er mange. Jeg er spændt på, hvad du ender ud med. Held og lykke til med projektet.

  Bedste hilsner fra Mette

  SvarSlet
 20. Det ser jo bare super dejligt ud! God ide med et højbed mellem de to niveauer også med bassin. Jeg drømmer også om vand i haven, men kan ikke rigtig finde den rigtige løsning - det må komme under planerne for 2013.. :-)
  Som jeg tidligere har nævnt så Elsker jeg din drømmefane!

  SvarSlet
 21. Jo, helt sikkert - det glæder jeg mig til at se :-)))

  Kh. marlene

  SvarSlet
 22. Skønne idéer, både dine egne og nogen af de foreslåede.

  Jeg synes om tanken om taks eller buksbom. Synes at buksbom vokser hurtigere end sit rygte. Jeg har med stort held købt barrodsplanter, de kom hurtigt i gang.

  Hvilket tegneprogram bruger du?

  SvarSlet
 23. Det er da nogle helt fantastiske ideer du har. God ide at lade den rafte løbe længere og indramme den lille spiseplads. så hyggeligt.uh hvor jeg da bare glæder mig til at få en have. Jeg kan mærke at det kløer helt i fingrene for at få lov til at komme igang, når jeg ser dine ideer. hvad for et tegneprogram bruger du?
  knus maria

  SvarSlet
 24. Sikke skønne drømme - men du er jo allerede nået rigtig langt! Mon ikke lavendler ville være fine som kant, de har kun godt af at blive hævet lidt over jordniveau, så de bliver ordentligt drænet?

  SvarSlet
 25. Det skal nok blive godt.
  Glæder mig til at se resultatet når den tid kommer.
  Som altid gode billeder.

  SvarSlet
 26. Jeg synes, det ser superspændende ud og du vil blive så glad for det. Er det planen, at du skal lave det hele selv? For i så fald bøjer jeg mig i støvet! Jeg har jo set hvad du kan udrette! Jeg tror virkelig dine drømme ville blive så smukke og fantastiske i virkeligheden, så jeg ønsker dig at de går i opfyldelse - snart!

  SvarSlet
 27. Tak for alle jeres søde kommentarer og gode ideer - hvor er det dejligt, at I har lyst til at drømme med :-)

  Jeg har selv overvejet lavendler, men synes, det kunne blive lidt kedeliget, hvis der ikke var andet. Jeg kan være lidt bange for, at jeg ville have det på samme måde med taksen, hmm...? Det skal der lige tænkes lidt mere over. Måske kunne jeg kombinere et par af de opstammede lavendler, med et par takskegler og en bund af storkenæb. Hmm... jeg tænker videre. Jeg vender nok tilbage til spørgsmålet her på bloggen, når jeg har fået bygget højbedet og skal til at igang med at plante til engang i løbet af foråret :-)

  @Birgitte: Med mindre jeg pludselig kommer til penge (og hvem ved, nu hvor mit paradistræ er begyndt at blomstre :-)), ja så er der ikke andre end mig til at trække i arbejdstøjet og få det ført ud i livet.

  Ha' en rigtig dejlig weekend!

  SvarSlet
 28. Hej Signe
  Skønne drømme. Er ikke spor i tvivl om, at du nok skal få dem udført. Du er jo en handlekraftig kvinde !!! Hvilket tegneprogram bruger du ??

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...