fredag den 27. januar 2012

De glemte krokus

For et års tid siden købte jeg i min forårsiver en plastik potte fyldt med blomstrende krokus - jeg tror, de var hvide, men jeg er ikke sikker. Planen var, at de senere skulle plantes ud i haven, men da krokusne var blomstret af, fik jeg stillet dem et sted, hvor jeg glemte alt om dem igen.I dag fik jeg så pludselig øje på dem, og se hvor det pipler frem med små skud :-)


Jeg har nu taget dem med ind i den kolde stue, og mon ikke jeg kan få mig en lille forsmag på foråret med blomstrende krokus i stuen igen i år. Og det ser sørme ud som om, der kommer endnu flere end sidste år - det er da nogle taknemmelige små størelser :-)


Jeg må sørge for at stille dem et sted, hvor jeg lettere får øje på dem, når de er færdige denne gang, så jeg husker at få plantet dem ud i bedene - en sådan livskraft skal da belønnes :-)

Ha' en rigtig dejlig weekend!

19 kommentarer:

 1. Jeg elsker også de små potter med forårsbebudere... ja - burde jo grave nogen op i haven istedet, men jeg retfærdig gør købene med at de jo netop skal UD i haven bagefter... Jeg har mange store lerpotter stående med tidligere års indkøb.
  De er så fine når de kigger op af jorden..... spændende hvilke farve de har:-)
  Nyd weekenden.
  Hilsen Susan

  SvarSlet
 2. Neej, hvor er de fine! Sikke en livskraft. Utroligt at de har overlevet, uden at du har givet dem vand og næring.

  SvarSlet
 3. Det var da helt utroligt :o))Spændende hvad farve de så har, når de igen springer ud.

  SvarSlet
 4. Det var en dejlig overraskelse at finde den potte med krokus. De skal nok blive til noget, nu hvor de kommer ind i en dejlig varm stue :-)

  SvarSlet
 5. Survivors det er hvad de er efter sådan en behandling :o) Godt de var det, så kan du nyde dem inde i stedet for ude i kulden. Tillykke med fundet :o)
  Knus

  SvarSlet
 6. Det er da som at vinde i lotteriet;-)

  Ha en dejlig aften
  knus
  karina

  SvarSlet
 7. Inden længe har du så forårs blomster i stuen.

  SvarSlet
 8. Ved ikke hvorfor, men jeg kom til at tænke på hunde der blir mishandlet, og alligevel elsker de deres ejer ubetinget... ja jeg ved det godt, mærkelig sammenligning :o)
  Men hold da op, de kære små krokus de VIL bare ha forår... lige som os andre :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 9. Ja - sådan kan det gå - og det gør det også her! I år bliver det tredje år i træk, jeg har hvide perlehyacinter i de samme potter. Forunderligt, at de kan overleve på den måde så længe.
  God weekend :)
  Marie-Louise

  SvarSlet
 10. Det kommer ju att bli helt underbart med en stor kruka full av blommande krokusar!

  SvarSlet
 11. Måske i år er det så en god idé, at dele løgene efter blomstring. Vil tro, du kan få dobbelt så mange til næste år ved at gøre denne lille gestus. Det ligner hvide perlehyacinter. De blå har et lidt mørkere løg.

  SvarSlet
 12. Ja, man kan ikke lade være med at beundre de små løg, som har sådan en grokraft selvom de bliver gemt og glemt :-) Og så med små babyer imellem.
  Jo, de har fortjent at komme ud i haven bagefter.

  SvarSlet
 13. Hej Signe. Ja,jeg synes også at sådan en livskraft skal belønnes. Hvor er det fantastisk at planter kan være så stærke under sådanne forhold. Nu må du endelig huske at plante dem ud, for det er jo ikke sikkert, de klarer endnu et år i krukken uden nogen forplejning! Det er godt nok utroligt.

  SvarSlet
 14. Fantastisk! Det er nogle seje små nogen.

  Ha´en god lørdag
  Birgitte

  SvarSlet
 15. Ja, det er fantastisk at de kan gå for "lud og koldt vand" og så alligevel begynde at gro. Jeg ville også plante dem ud i bedet til foråret :)

  SvarSlet
 16. Det har jeg også gjort mange gange. Det værste er at huske farven på de krokus, tulipaner, hyacinter, som jeg har gemt. Jeg er blevet bedre til at plante dem ud med det samme ;-)
  Dine krokus kommer helt sikkert til at fylde stuen med forår.

  Jeg er desværre blevet nedlagt af en halsbetændelse, så jeg kommer ikke i eftermiddag, Øv. Jeg håber, at I andre får en skøn foto session i Palmehuset. Der kommer vel lidt billeder fra dagen ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Øv, din stakkel. Det kunne ellers ha' været super hyggeligt. Og selvfølgelig kommer der billeder :-)
   God bedring!
   Knus Signe

   Slet
 17. Tak for alle jeres søde kommentarer - og jeg skal nok prøve at huske dem i år :-)

  SvarSlet
 18. Skønt flor du har i vente Signe......og ja krokus er livskraftige og formerer sig gerne.....og det er jo bare skønt da vi snart trænger til lidt forår i bedene ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...