søndag den 29. januar 2012

I Botanisk Have med Susanne

Så er der billeder :-)

Hvor har det bare været en helt utrolig hyggelig og også lærerig eftermiddag i selskab med den skønne Susanne :-)


Faktisk startede det ikke så godt. Jeg ankom lidt før Susanne og gik ind i palmehuset. Jeg tænkte, at jeg liiige kunne nå tage et par billeder af denne smukke gamle vindeltrappe (som jeg husker så tydeligt fra min barndom) inden hun dukkede op, men da jeg hev kameraet frem duggede det totalt til. Nå, puste lidt på linsen, vente lidt, puste lidt igen. Ingen reaktion. Nervøsiteten begyndte at bredde sig, puste igen, vente lidt mere, for så til min skræk at opdage, at duggen ikke kun sad uden på linsen, men også inden i. Panik!!! Havde jeg nu formået at ødelægge mit nye kamera, før jeg overhovedet havde lært det at kende. Var det nu, jeg skulle begynde at græde?

Så dukkede Susanne op og tog det noget mere roligt. Men duggen blev hængende. Til sidst blev vi enige om, at vi måtte deles om hendes kamera, men da jeg fandt mit frem igen for at tage hukommelseskortet ud, så hokus-pokus var duggen forsvundet. Pyyyyha en lettelse. Og så kunne vi komme igang med at lege :-)


Susanne var helt klart den tjekkede af os - hun havde styr på alt muligt. Hun lærte mig bl.a. hvordan jeg kunne indstille kameraet, så motivet blev lysere. Her kan man se forskellen på tre forskellige indstillinger. Det er sgu da smart :-)
  

Og så blev der ellers bare taget billeder :-)


Hvor bliver man glad, når man ser blomster på denne årstid :-)Der var også en del forskellige citrus-frugter.Og hvad siger I til denne camellia - er den ikke skøn?

De store åkander i sommerfuglehuset leder tankerne hen på Tommelise :-)Der kom endda lidt sol :-)


Tjekkede Susanne med stativ og makro - glæder mig til at se resultatet :-)

 
Hvor har det bare været en fantastisk dejlig eftermiddag. Det kunne jeg sagtens finde på at gøre igen - og hvis der bliver en næste gang, må vi prøve at invitere i bedre tid, så der måske er flere, der har mulighed for at tage med.

Og så vil jeg huske, at iskolde kameraer lige skal have varmen, før man hiver dem frem i et tropisk væksthus. Susannes, der havde ligget i en varm bil, vænnede sig meget hurtigere til klimaet. Det glemmer jeg nok aldrig igen :-)

Håber I andre også har haft en dejlig dag!

22 kommentarer:

 1. Spændende at høre om dine erfaringer :) jeg ville godt nok også være gået i panik, hvis mit camera duggede på den måde. Jeg ved til gengæld ikke noget om indstilling af lys/mørke på motivet... hmmm... måske man kan læse om det i manualen? Smukke, smukke billeder i hvert fald, man kan næsten fornemme jer to snakke og grine i baggrunden...

  SvarSlet
 2. Puha for en gyser... godt det endte lykkeligt :o)
  Fantastiske billeder du har taget... skønt med grønt og blomster i denne tid :o)
  Jeg kan lige forestille mig hvordan snakken er gået om diverse indstillinger... alt imens I har hygget jer :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 3. Flotte billeder. Især Tommelise billederne. ;)

  Så kan det være der kommer nogle fif her på bloggen?

  kh
  Eva

  SvarSlet
 4. Det var godt at dit kamara kom sig - jeg forstår godt panikken og tak for info jeg kunne gøre det samme. Det ser ud som een dejlig dag og sikke mange dejlige billeder du har fået i kassen:)

  SvarSlet
 5. Det ærgrer mig godt nok i den grad, at jeg lå underdrejet herhjemme :-(
  Men skønt for jer, at I fik sådan en skøn lærerig eftermiddag. Det er nogle rigtig gode billeder :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var godt nok også surt, du lige skulle lægge dig syg din stakkel. Men der bliver helt sikkert mulighed´for revance på et tidspunkt :-)

   Slet
 6. Hej Signe
  Ja se det var vi andre advaret om. Hvis du prøver at kigge på Skippers indlæg fra i dag, så havde hun fortalt, hvordan det gik for hende, da hun var i Botanisk Have. Hun skulle have lavet det indlæg lidt før, så havde du ikke behøvet at gå i panik, stakkels dig. Jeg vidste det nu også fra Bent, han siger altid, at når de har været i sådan en kulde og fotografere, så skal kameraet ligge lidt ude i gangen, inden vi tager det ind i varmen. Nå men vi blev alle klogere, og sikke nogle dejlige billeder, du fik taget. Det var skønt at se alle de fine blomster. Tak for det.
  Knus

  SvarSlet
 7. Skønne billeder Signe......et kort øjeblik blev jeg helt bange for du var snublet ned af den smukke vindeltrappe - men dug i kameraet er sørme da også en forskrækelse. Godt det fortog sig igen.......de store åkander er helt fantastiske....var også selv meget betaget af dem da jeg var derinde i juli.

  Tak for at dele ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 8. Skønne, stemningsfyldte billeder - man kan næsten fornemme varmen, et fuglefløjt og rislende vand.....

  Hilsner fra Mette

  SvarSlet
 9. Hvor ser der lækkert ud derinde i Palmehuset. Man kan næsten fornemme den fugtige varme på dine billeder :-)
  Jeg kan godt forstå at du var grædefærdig over dit nye dyrebare kamera, det ville jeg også have været.
  Det lyder spændende med at kunne gøre billederne lysere. Jeg kender kun én måde at gøre det, og det er i Paintshop, bagefter :-D Så det fif må jeg høre en dag.
  Jeg elsker Camellia. Den derinde ser dejlig ud :-)

  SvarSlet
 10. Skønne billeder du her har fået med hjem. Og det var rigtigt skønt at vi havde hele to timer blot til at lege med kameraet i. Jeg er helt sikkert klar igen, for jeg lærte også meget mere om kameraet :-)

  Tak for en rigtig hyggelig eftermiddag :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi laver da bare en ny aftale :-)

   Slet
 11. Skønne billeder og lige så skøn stemning kan mærkes mellem de to have-foto-nørde-tøser... jeg ville gerne ha' været en lille edderkop som overværede diverse fotosessions, fotosnak og fotopanik...! Tak for et skønt indlæg :o)

  SvarSlet
 12. Hvor er det nogle skønne motiver du har fanget. Jo, jo den kamelia er da bare for skøn :-)

  Kh

  Gitte

  SvarSlet
 13. O TACK för dessa fina bilder precis vad jag behövde :-)
  Vad härligt att få strosa runt med en bloggvän i den miljön!
  KRAM från mig!

  SvarSlet
 14. wauw for nogle smukke billeder....
  Bare I ikke var så langt væk - så ku' man godt trænge til at lære lidt ;0)

  SvarSlet
 15. Det var vist alt i alt en dejlig dag. Har blot et lille Canon, så jeg ved ikke så meget om alt det der med linser. Dejligt sted - Botanisk have. Og skønt med rigtige blomster på denne årstid.
  Skipper

  SvarSlet
 16. Super skønne billeder du har fået taget Signe! Også af Susanne :-)
  Det lyder til at I har haft nogle dejlige timer sammen og begge fået lært nogle nye ting om jeres kemaera. Det med at gøre billederne lysere kender jeg ikke - hvor gør man det på kameraet?

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha, det er lidt svært at forklare. Kameraet skal være indstillet på Av, og man skal trykke på en anden knap, hvor der også står Av samtidig med, at man dreje på et takket hjul - ved ikke lige, om det gav mening.

   Slet
  2. jo det tror jeg. Det vil jeg forsøge mig med :-) Tak!

   Slet
 17. Tak for alle jeres søde kommentarer :-)

  SvarSlet
 18. Tusind tak, Signe, for dine helt vidunderlige billeder. Jeg elsker Botanish Have i almindelighed og Palmehuset i særdeleshed, men har ikke været der i mange år, frdi jeg pga sygdom ikke kommer så langt omkring mere.

  Og ved du, hvad jeg siger til camelliaen? Sådan én har jeg, og den har blomstret lige siden et par dage før nytår i mit orangeri! Er det ikke fantastisk? Jeg har lige været ude at kigge til den, og den har det fint, hvad den jo også gerne skulle, for ifølge camelliaeksperten Hans Trautner har camellier det bedst om vinteren ved 5-10 gr. Imidlertid lover metereologerne 10-15 frostgrader om nogle dage, så nu skal jeg have fundet olie-elovenen frem. Den er ganske vist hundedyr i drift, men jeg har altså også en hvid camellia og to bolchestribede c. japonica tricolor stående med svulmende knopper, og dem glæder jeg mig helt vildt til at se folde sig ud.
  Happy Winter Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...