torsdag den 30. august 2012

Første dahlia og et par stolper


Det var med bulder og brag og lynild, jeg vågnede her til morgen, men da tordenbygen var drevet videre igen, kunne jeg komme ud og tage et par billeder i haven. Dels havde jeg lyst til lige at vise min første dahlia, der nu er helt sprunget ud. Er den ikke sød? :-)


Og så ville jeg vise, at jeg har fået sat de første par stolper til min pergola, der skal ramme gårdspladsen ind. Selvom det kun er de første spæde skridt på vejen, så synes jeg allerede, man kan begynde at fornemme, hvordan det bliver. For at hjælpe fantasien lidt på vej, lagde jeg et bræt løst ovenpå stolperne - i virkeligheden bliver det jo en lægte, der kommer til at gå hele vejen fra huset og hen til hækken.


De to stolper her kommer til at danne indgangen mellem gårdspladsen og det, der gerne engang skulle blive et overdækket område mellem gårdspladsen og skuret. Fra stolpen yderst til venstre og ud til hækken, kommer der en halvvæg.


Foran den kommende halvvæg ud mod gårdspladsen skal der være et lille bed, hvor bl.a. min kamæleonbusk skal stå og klatre op i stolpen. Jeg har fjernet noget af belægningen, men det skal nok være lidt bredere. Jeg overvejer også at plante en syren her i hjørnet. Ved den anden stolpe står rosen Mme Alfred Carriere, der gerne med tiden skal op og slynge sig om overlæggeren med et brus af hvide roser hen over stien. Jeg kan næsten se det for mig. Men der er jo stadig en del arbejde tilbage.Afslutningsvis et par solskinsbilleder fra i går af min klematis 'Blue Angel' og rosen 'Scepter'd Isle'

Ha' er rigtig dejlig dag!

17 kommentarer:

 1. Det bliver drømme-dejligt i din have, hvis det da ikke allerede var det. Når jeg følger med i din have, får jeg lyst til at have koloni-hus... til trods for al den plads, jeg har. Det kan altså bare blive meget mere hyggeligt og intimt i en lille have med et sødt hus. Mums!

  SvarSlet
 2. Hvor ser det godt ud Signe og du har helt ret i, at bare de to stolper giver et helt andet visuelt indtryk. Det bliver helt sikkert godt :-) God arbejdslyst.

  SvarSlet
 3. Dejligt projekt du skal i gang med det skal nok blive godt. Bare kny på :O)

  Hilsen Helle

  SvarSlet
 4. Hej Signe
  Det ser virkelig godt ud - din beskrivelse er super, så jeg kan lige forestille mig, hvordan det vil tage sig ud. Jeg kan godt forstå du glæder dig til at få det færdig. Din clematis er da også helt fantastisk, sikke en farve.
  God dag.
  Have hilsen
  Anita

  SvarSlet
 5. Det bliver så skønt, ingen tvivl om det.
  Dahliaen er lige min yndlings, den er rigtig fin.
  Ha´ en god dag.
  Knus

  SvarSlet
 6. Hej Signe.Smuk-smuk dahlia.Jeg kan sagtens forestille mig hvordan det kommer til at se ud.Men er stort arbejde er det da.Rigtig god arbejdslyst Knus Jette

  SvarSlet
 7. Det ser lovende ud Signe. Glæder mig til at se det færdige resultat, det skal nok bliver fint! Håber at i havde en dejlig søndag med kaffe og have-snak.. :) Håber at jeg kan komme med en anden gang, hvis muligheden byder sig. :)

  Venlige hilsner
  Flores Elvira

  SvarSlet
 8. Det blir spennende. Du får være med på hage facebooksiden min idag. Den finner du via min blogg:) God dag til deg!!

  SvarSlet
 9. Hej Signe

  Din dahlia, Evelyn, ser dejlig ud.
  Jeg kan forstå, at du er ved at lave rumdeling i din have, og det er jeg vild med. Jeg elsker små intime rum i haven. Hulestemning er lige noget for mig :-) Ikke at jeg ikke kan lide at se langt osv. Du ved nok, hvad du skal foretage dig i et stykke tid fremover, men som en af mine grillmiddagsgæster sagde i går aftes, skal man nyde processen.

  SvarSlet
 10. Nydelig Dahlia! Det blir nok fint med din pergola når du får den ferdig :-)

  SvarSlet
 11. Jeg svømmer allerede hen i det færdige paradis :) Jeg kan lige se for mig skyen af roser og andre skønne klatreplanter, der omfavner din terrasse. Ihhh, bare man havde en gårdsplads ligesådan....

  SvarSlet
 12. Der bliver spændende at følge med i, hvad det hele udvikler sig til :-)

  SvarSlet
 13. Det bliver et skønt haverum du får banket ned der. Der er allerede dejlig frodighed.
  Smukke solskinsbilleder, jeg glemmer næsten HVOR meget det regnede kl 5:30 i morges.

  SvarSlet
 14. uhm søde Signe....jeg kan bestemt også se det for mig - det bliver helt fantastisk med pergolaen og de klatrende vækster.....og med torden byger er det rart med lidt overdækket - håber week-enden byder dig at trække arbejdstøjet på ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 15. Du er simpelthen for vild - Signe! Det ser lovende ud og bliver helt sikkert meget fint.
  Det eneste jeg har foretaget mig i haven i ugens løb er at forsøge at holde liggestolshynden varm (det har faktisk været krævende i denne uge)...er meget imponeret af dit energiniveau:O)
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 16. Smuk Dahlia, du har dér. Jeg har også min første i år. Det er dog en kaktusblomstrende, og den er noget mere hidsig i farverne.
  Er du allerede i gang med pergolaen? Sejt. Det bliver helt sikkert flot. Jeg er næsten ikke misundelig :o)

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...