fredag den 28. april 2017

Udsyn til bøgen


I lysningen nord for huset står der en lille bøg. Jeg opdagede den først, da jeg forrige år havde et hold skovarbejdere ude for bl.a. at fælde nogle af de store træer omkring den, og vi var enige om, at den var så fin, at den skulle vi passe på.

På det øverste billede kan man ane de lysegrønne blade på den i baggrunden - billedet er taget lige inden de større træer blev fældet.

Dengang stod den som man måske kan se midt i et brændenælde vildnis, men sidste år fik jeg holdt området omkring den næsten fri for brændenælder (med stor hjælp fra græsslåmaskinen), og i dag er det begyndt at ligne en græsplæne.

Men det lille græsområde omkring den har kun hængt sammen med lysningen, så det har virket lidt som en blindgyde, der ikke rigtig førte nogen steder hen. Derfor har jeg haft en plan om, at der skulle laves en græssti fra bøgen ind til haven gennem vildnisset, men jeg havde egentlig opgivet at nå det i år (om ret få uger er brændenælderne allerede så høje, at det ville være svært at komme til).

I går havde jeg besøg af min meget gode ven og trofaste havehjælper Claus, og han var lige effektiv og fik ryddet stykket for opvoksede småtræer, buske og nedfaldne grene, så græsslåmaskinen nu kan komme til. Det betyder, at der nu også er udsyn til den lille bøg fra garagen (der på et tidspunkt skal omdannes til overdækket terrasse - spændende om jeg også når det i år :-)), og det betyder at lysningen nu kommer til at hænge endnu bedre sammen med baghaven.

På disse to billeder her fra i dag kan man se bøgestammen i forgrunden på det ene (og garagen i baggrunden) - på det anden er det udsigten fra garagen (bøgen er ikke sprunget ud endnu, men man kan se stammen midt i billedet).

Kønt ser det jo ikke for alvor ud endnu (småregn og gråvejr gør det ikke just bedre), men jeg tror, det bliver rigtig fint, når græsset får overtaget og brændenælderne på hver side af den nye sti efterhånden bliver skiftet ud med blomsterbede. Og fra nu af vil bøgen komme meget mere til sin ret - den er ikke længere et lille indeklemt og overset træ, men har nu fået en central og synlig plads med masser af luft omkring, hvor den kan vokse sig stor og fin med årene.

Hurra for gode venner :-)

8 kommentarer:

 1. ak..ja.. det skal være skidt, før det bliver godt :) :) - og du har jo nogle gode idéer så det er ingen tvivl om at det bliver flot når du først bliver færdig ;)
  snart go' weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Tim
   Ja, der går nok nogle år, før jeg er klar til at holde "Åben have" ;-)
   Knus

   Slet
 2. Det bliver rigtigt fint med din lille sti :-)

  Det er så dejligt med hjælpende hænder og det ved du og jeg om nogen ande. Uden venners hjælp var vores have aldrig kommet dertil, hvor den er nu!

  Jeg fik aldrig kommenteret på dit billede fra konkurrence, som har en rigtig dejlig stemning. Og superflot at du fik en kommentar fra Philip Smith - det er meget usædvanligt at få kommentarer, så kan godt forstå, at du er meget glad. Og selvfølgelig skal ud da have en engelsk hjemmeside og gå efter en international karriere - pøjpøj :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susanne
   Nej, uden gode venners hjælp havde vi ikke været der, hvor vi er. I min gamle have lavede jeg stort set alt selv, men i min nye store have ved jeg slet ikke, hvordan jeg skulle have klaret det uden hjælp - og jeg er meget taknemmelig. Og så er det iøvrigt helt vildt hyggeligt at have nogen at dele sin have glæde med :-)
   Knus

   Slet
 3. Hej Signe, ja HURRAAA for gode venner :o) de er guld værd. Og hvor bliver det pragtfuldt at du nu kan følge den lille bøg på alle årstider.
  man må da sige der er gjort en stor indsats for at beholde bøgen :o)
  Det lyder spændende med den overdækkede terrasse.
  Knus :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Jeg de gjorde sig umage for ikke at beskadige bøgen, da de fældede træerne omkring den, og jeg har også selv passet på den og ryddet krat omkring den, så den kunne få mere luft og plads. Lige nu er det et gammelt asketræ, som spiller hovedrollen i lysningen, men den er ramt af askesyge, så jeg skal nok ikke regne med, at den også er her om 10-15 år. Nu håber jeg bare at bøgen kan nå at vokse så meget til, at den kan overtage rollen som "det store smukke træ i lysningen". :-)
   Nu må vi se, om jeg når terrassen. Først skal garagen tømmes, siderne skal pilles af, og alle stoplerne og lægter skal males - og så skal de klare plastik-plader på taget formentlig også skiftes ud med nye, da de ikke er helt tætte længere. Måske kan jeg bare nå lidt ad vejen i år, for jeg mangler et sted, hvor man også kan sidde ude, når det regner :-)
   Knus

   Slet
 4. Flott å ha gode venner ! Fint med lysningen, og spennende å se med sti og blomsterbed. Håper det bli tid til å få ferdig en overdekket terrasse.
  Ha en fin helg.
  Eirin

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Eirin :-)
   Jeg tror også, at det bliver ret fint - og jeg tror, at bare det, at stien nu er kommet, vil gøre en stor forskel.
   Knus

   Slet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...