tirsdag den 25. april 2017

Positiv feedback og ny international hjemmeside

I efteråret indsende jeg et par af mine blomsterbilleder til "International Garden Photographer of the Year" (IGPOTY) konkurrencen. Jeg vandt ikke noget, men for nogle dage siden fik jeg en mail med feedback fra Philip Smith, der har grundlagt konkurrencen. Hans favorit bland mine billede var dette med den lille erantis, og elles skrev han følgende:
Overall entry strengths: great atmosphere in these shots 
Suggestions for development:I like these images very much - they are great angles- very skillfully shot with great processing techniques. I can't offer any suggestion except to keep doing what you are doing!
Jeg må indrømme, at jeg blev ret glad for den feedback, og jeg har da også tænkt mig at blive ved med at gøre det, jeg gør. Faktisk har jeg tænkt mig det så meget, at jeg har besluttet at lave en international hjemmeside (på engelsk, hvilket jeg finder lidt udfordrende), i håb om, at det kan være med til at trække internationale kunder til (magasiner, gartnerier, landskabsarkitekter mm.). 

Om det lykkes, vil tiden vise, og jeg er foreløbig også rigtig glad for de danske kunder jeg har, men jeg synes at lige præcis det, jeg kan i forhold til at fotografere haver og blomster, er så unikt, at det måske også havde en chance for at komme ud til et internationalt publikum. 

Den nye hjemmeside er ikke helt færdig endnu, men på den anden side ville det være en stor hjælp, hvis nogen havde lyst til at give noget feedback på siden, så jeg kan få rettet den ordentligt til. 

Lige nu kan den ses her, men jeg skal have fundet et godt domænenavn til den. Har overvejet Goldmannphotography.com eller måske gardenflowerphotography.com men synes de bliver ret lange. Der er ikke så mange oplagte ledige com-domæner, men hvis nogen har gode forslag, er I mere end velkomne. 

Ud over den nye hjemmeside, skal jeg også igang med Instagram. Jeg har sådanset en konto, men da min mobil er for gammel til appen, har jeg ikke kunnet lægge billeder på den endnu (og så kommer man jo ikke såå langt som fotograf). Men nu tyder meget på, at jeg snart får fingre i en nyere telefon, så jeg kan komme igang. Jeg skal nok sige til, når jeg er klar.

Nogen vil sikkert synes, det er lige lovligt ambitiøst at prøve at gå efter en international karriere, men jeg tror jeg vil fortryde, hvis ikke jeg i det mindste gør forsøget. Til gengæld er enhver form for opbakning og opmuntring meget, meget velkommen :-)

28 kommentarer:

 1. Go for it, Signe..du kan godt :o)) du er den bedste,og rigtig god feedback.

  Hva med goldphoto.com

  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Linda!
   Goldphoto.com er taget - hvis du får flere gode ideer kan du evt. prøve dem af her og ser om de allerede er optaget: https://www.dandomain.dk/domain :-)
   Knus

   Slet
 2. Jeg klapper med alle hænder, og det er helt sikkert at dine billeder er fuldt på højde med internationale fotografers - og de ER meget poetiske og smukke. Jeg har ingen anelse om hvordan man skaffer forbindelser internationalt, men jeg hepper her fra sidelinjen og forventer at se dine billeder i de tre engelske magasiner, som jeg i et anfald af have-vandvid kom til at tegne abonnement på - snart ik'? jeg bliver pensionist til sommer, og så ryger abonnementerne måske hi hi

  SvarSlet
  Svar
  1. Taaaak! Og jeg skal gøre, hvad jeg kan for at nå det inden sommer :-)
   Knus

   Slet
 3. orv ja Linda, hvis Goldfoto er ledig så snup da den

  SvarSlet
  Svar
  1. "-foto" er ikke helt så internationalt som "-photo", men det kan måske blive svært at finde noget, der både er kort, internationalt og ikke mindst ledigt :-)
   Knus

   Slet
 4. You go, girl! Flot feedback! Min tanke var også Goldphoto, måske Goldflowerphoto eller Goldgardenphoto eller Goldenphotoes. Hjemmesiden ser superlækker ud, sprogligt vil det være godt med en finpudsning - har du mon nogen, der kan hjælpe dig? Det er småting, jeg kan se med min skolelærerbaggrund, men dog ikke uvæsentligt i kontakten udenlands. Fedt, at du kaster dig ud i det - håber, det lykkes for dig, for du er bare dygtig!

  SvarSlet
  Svar
  1. 1000 tak for din opbakning og dine forslag. Det er ikke helt nemt med det domæne :-)
   Min datter er flydende på engelsk, så hun får til opgave at gå siden efter, og så håber jeg hun spotter de fejl, der måtte være. Men hvis du opdager nogen, må du endelig sige til.
   Knus

   Slet
 5. Fantastisk Signe. Så flot en feedback. Du skal da så meget have en engelsksproget hjemmeside for du er bare så dygtig. Hvad med SigGoldphoto - dvs sammentrækning af både fornavn og efternavn? Vi hepper med her fra sidelinjen :-). Kh Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. 1000 tak for opbakningen Mette!
   Det betyder rigtig, rigtig meget at vide, at I er nogen, der hepper :-)
   Knus

   Slet
 6. Go for it Signe!
  Du er så god med dit kamera at det ville være synd, ikke at gøre forsøget.
  Du har en helt særlig sans for at få det poetiske ind i dine billeder og det føles som om man er i et eventyr når man ser dem.
  Jeg hepper på dig!
  Kh Vibeke

  SvarSlet
  Svar
  1. 1000 tak Vibeke - hvor er det sødt sagt! :-)
   Knus

   Slet
 7. Hej Signe

  Ja, det er da sjovt, og en god idé, i disse tider er det jo nærmest gratis at præsentere sig på internettet. IGPOTY er jo en forretning, andre fora får man response fra kolleger, selv bruger jeg indimellem dpreview.com.

  Held og lykke!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Karsten :-)
   Ja, det er blevet noget lettere at præsenterer sig - næste skridt er så at få nogen til at opdage den nye hjemmeside. Jeg håber, at Instagram måske også kan hjælpe med synligheden.
   Knus

   Slet
 8. Dejligt med så positiv respons, jeg kan kun sige Go for it Signe, måske giver det pote, det håber jeg. Held og lykke med det.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Lisbeth - jeg har i hvert fald tænkt mig at gøre forsøget :-)
   Knus

   Slet
 9. Hej Signe!
  Dina bilder är så fina, och härligt med god feedback. Din nya hemsida ser bra ut, kommer att återkomma till din fotoskola.
  Lycka till /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marika :-)
   Du er meget velkommen til at følge med i fotoskolen, og der vil komme mange flere indlæg, efterhånden som jeg får dem skrevet (og oversat til engelsk) - planen er også, at jeg engang imellem laver et blog-indlæg "Behind the picture", hvor jeg fortæller om de overvejelser og valg, jeg har truffet, da jeg tog billedet. Jeg håber, at det også kan være til inspiration for andre, der interesserer sig for have- og blomsterfotografering :-)
   Knus

   Slet
 10. Jeg smuttede lige indenfor på den nye hjemmeside - den er virkelig lækker at besøge. Goldman vil sikkert fungere fint internationalt.

  SvarSlet
 11. Hej Signe
  Jeg er ny på din blog men blev straks fængslet af dine smukke billeder. God idé at lave en hjemmeside på engelsk, så du kan komme længere ud.
  Her får du lige nogle kommentarer, som jeg håber, du kan bruge.
  På forsiden og under "about" skriver du om dig selv i tredieperson, mens du på de øvrige sider bruger jeg-person. Hvis jeg var dig, ville jeg overveje, hvad der virker bedst og så være konsistent.
  Det er et fint profilbillede, du har, men det kunne være fedt med et, hvor du er i aktion :-)

  Overvej måske også om din egen have skal beskrives som netop din. Måske skal det bare fremstå som en have, du har fotograferet - særligt her mens du ikke har så mange opgaver på portfolioen. Så vil det i mine øjne fremstå mere professionelt.
  Og så til teksten (er ikke specialist i engelsk - men her får du lige, hvad jeg fangede eller studsede over):
  Nurseries: Du har skrevet Hellebore - er det en fejl? (Helleborus)
  About: Danish skal være med stort D, gain some control - some mangler e, can see pictures - see mangler e, and her interest - and mangler d,
  My own garden: own er med w i stedet for v, gain some control - some mangler e, other beautiful plants - beautiful er stavet forkert og plants mangler s, I lived there - lived er stavet forkert, when I moved - I skal være med stort I, I can see - see mangler e,
  Under My own Garden skriver du, at du er glad for, at du er blevet en meget bedre fotograf, siden din første have, men at du er glad for, at du har billederne - jeg ville droppe denne tekst, hvis jeg var dig. Nu er du professionel fotograf, som er dygtig og sælger dine ydelser til diverse kunder. Der er ingen grund til at gøre opmærksom på, at du ikke altid har været så god :-)
  Overvej at droppe siden Green Spaces, før du rent faktisk har materiale til den.
  Graveyard of the brainless: or har fået et e for meget på, are covered with mangler et e, don't mangler apostroffen
  Nå, men det var hvad jeg lige fangede - håber, du kan bruge det og held og lykke med det :-)
  Vh Berit Lypart
  Redaktør på netmagasinet Mynthe.org

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Berit
   1000 tak for dine input og korrektur. Jeg vil straks gå igang med at rette til :-)
   Jeg havde i første omgang bestemt mig for 3. person, men det føles lidt mærkeligt at sidde og skrive som en anden end sig selv, og så begyndte 1. personen at snige sig ind :-) Så nu overvejer jeg at skifte helt over til 1. person (og det skal selvfølgelig gøres konsekvent). Hvad synes du virker bedst?
   Og sikke et fint netmagasin du har :-)
   Knus

   Slet
 12. Hej Signe
  Jeg tænker, at der kan være fordele og ulemper ved både 1. og 3. person, men umiddelbart synes jeg bedst om 3. person. Du kan så ændre Signe til dit firmanavn - altså Hos Goldmann Photography gør vi sådan og sådan, og så under "About" skrive, at bag Goldmann Photography står Signe og så noget om dig selv og din erfaring. Evt kan du tilføje noget om samarbejdspartnere her. Jeg synes måske bedst om 3. person, fordi det skaber en distance, som kan virke professionel og troværdig. Det gør ikke noget, at man ikke kommer ind under huden på samme måde som i en blog. Men prøv evt at google fotografer eller andre mindre virksomheder og se, hvad de gør, og hvordan du synes, det virker. Jeg vedlægger lige et link til en ret fantastisk fotograf med en hjemmeside, hvor hans fotos i den grad er i centrum: http://www.territorium.dk/ Måske kender du ham allerede.

  Tak :-) Mynthe er ret ny, så del endelig, hvis du falder over noget, du finder interessant :-)
  Kh Berit

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for feedback Berit :-)
   Som sagt er jeg meget i tvivl, men tror at jeg efter lange overvejelser hælder mest til 1. person.
   Og ja, han er da rigtig dygtig.
   Held og lykke med Mynthe - og jeg skal nok tænke på dig, hvis jeg falder over noget.
   Knus

   Slet
  2. Hej Signe
   Tillykke med dine nye hjemmeside. Den er fin. Skønne billeder.
   Jeg er enig med Berit i det meste, men ikke i 3. person. Skriv endelig i jeg-form. Det bliver bare så meget mere nærværende og "nede på jorden". Lige som du er :0)
   Kh Stinne

   Slet
 13. Signe, faktisk har jeg en kommentar mere, som jeg glemte. Under Gardens kalder du en af siderne Graveyard for the Brainless. Når man går ind og læser teksten giver det 100% mening, men hvis man kun ser den korte tekst under billedet, kan det fremstå, som om du kalder psykisk syge for brainless.
  Kh Berit

  SvarSlet
 14. Tak :-) Og også held og lykke til dig med det internationale :-) Kh Berit

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...