søndag den 16. marts 2014

Blodblommen

Inspireret af de billeder, jeg tog af min blodblomme tidligere i dag, kom jeg til at fundere over, hvor meget den egentlig var vokset siden jeg fik den, og så måtte jeg selvfølgelig lige en tur i billedarkivet. Det er der kommet dette lille indlæg ud af.

Træet med det latinske navn Prunus Nigra er en gave fra min datter. Hun havde slæbt det med hjem fra en tur i det jyske, hvor hun var faldet for det uden for et supermarked, og havde tænkt at sådan et, ville hendes mor sikkert blive glad for - og det blev hun - meget :-)


Den var vel knapt 1½ meter, da den blev plantet i efteråret 2011. På billedet til venstre kan man se den, før den bliver plantet. Billedet til højre er fra i dag, hvor den er over 2 meter høj.


Allerede det det første forår (2012), begyndte den at skyde godt  i vejretOg et år senere - sidste år (2013) - så den sådan her ud.

Her fra en lidt anden vinkel (også 2013). Den begynder næsten at ligne et lille træ. Nu bliver det spændende at se, hvor meget den vil vokse i år.

Bladende er utroligt smukke i farven, nærmest bordeaux, og når solen skinner igennem dem bliver de blodrøde.

Som man kan se her, er bladene ikke røde, når de springer ud, men grønbrune. Den røde farve kommer dog hurtigt. Det første forår havde den kun ganske få blomster, men sidste år var der en del, og de er ualmindeligt yndige i den fineste sarte lyserøde farve.


I år ser det ud til, at der kommer endnu flere, og hver eneste af dem vil minde mig om, hvilken fantastisk dejlig datter jeg har :-)

Nå, efter denne overspringshandling må jeg hellere se at komme igang med det, jeg egentlig skulle have lavet i dag.

Ha' en rigtig dejlig søndag!

8 kommentarer:

 1. Blodblommer er så fine både blomster og blade :-)
  Det går så hurtigt med planterne når de først kommer i jorden og får sig etableret.
  Jeg tror, du kan forvente, at dit lille træ rigtig tager fart på i år, hvor den har fået godt fat :-)

  SvarSlet
 2. Hej Signe, i min gamle rækkehushave havde jeg en blodblomme. Den var helt vidunderlig når den blomstrede. Den havde så meget fart på at den til sidst trods kraftig beskæring måtte graves op og hjem i mine forældres have :o) Det var så sødt af din datter at tænke på du dig da hun så den stå der udenfor supermarkedet.
  Forsat god Søndag,
  Linda

  SvarSlet
 3. Det er et fint lille træ, med skønne blomster. En dejlig gave.

  SvarSlet
 4. Hi Dear,
  I love it! It's a beauty all during all seasons. Enjoy the bloom!
  All the best and sunny days
  Elisabeth

  SvarSlet
 5. Ja blodblommer er bare skønne, det tog også nogen år, inden min rigtigt begyndte at blomstre. Faktisk kom den først rigtigt i gang efter at min søn havde beskåret toppen. Han kunne nå, det kunne vi ikke :) Nu blomstrer den hvert år på smukkeste vis.
  Knus

  SvarSlet
 6. En blodblomme er så smuk. Jeg har haft et træ på min søns grav. Den blev meget stor og utrolig flot. Til sidst måtte den dog skiftes ud med noget mindre. Bare glæd dig Signe, til du ser den i sin store størrelse.Så flot
  kh. Grethe.

  SvarSlet
 7. Din blodblomme har en meget fin farve. Jeg elsker buske og træer med rødlige toner ;-)

  SvarSlet
 8. Hej Signe.Hvor er det bare nogle dejlige billeder af blodblommen...........dejlig gave fra din datter.
  Har selv en lille dværgblodblomme.............og den vokser jo ikke meget.
  Den har bare de smukkeste blomster.Godaften knus Jette

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...