lørdag den 1. september 2012

Min første tudselilje

Til mit havekaffe-arrangement i søndsgs fik jeg en lille tudselilje forærende. Jeg har faktisk aldig selv overvejet at anskaffe sådan en (den så nok lidt for mærkværdig ud på de billeder, jeg havde set af den), men jeg må indrømme, at jeg er helt solgt :-)Jeg synes, at den på sin helt egen særlig måde er både fascinerende vulgær og mærkværdig men også utrolig yndig på én og samme tid - det sidste var ikke helt gået op for mig, før jeg så den i virkeligheden. En lille blomst med stor personlighed. Den lyder i øvrigt det ikke særlig mundrette latinske navn: Tricyrtis latifolia 'Hototogisu'.


Hvor er det fantastisk at få noget forærende, man slet ikke troede, man ønskede sig - nogle gange er det næsten de allerbedste gaver. Og hvis ellers den her lille fætter kommer til at trives, så er jeg ret sikker på, at det ikke bliver den sidste tudselilje, der finder vej til matriklen :-)

7 kommentarer:

 1. Jeg har også en i mit surbundsbed. Den er med på mit sidste indlæg. Den titter frem mellem rhodoerne, og er virkelig yndefuld. Den bliver du glad for.

  SvarSlet
 2. Du har ret i, at tudseliljerne er lidt specielle, men jeg har nu altid været glad for dem jeg havde, da vi boede inde i byen. Er lidt i tvivl om, de har overlevet flytningen begge to.

  SvarSlet
 3. Ja tudseliljer kom også ind i min have for et par år siden. Lidt mærkværdige er de, men man lægger mærke til dem.
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
 4. Åhh, det var supermorsom=) Skjønner godt at du liker den. Håper du får en fin lørdag=) Vibeke

  SvarSlet
 5. Vi stod et par stykker og kiggede på den til dit kaffe-træf - og synes alle den var meget yndig. Der var ingen af os der vidste hvad det var for en (det ved vi nu :) ). Vi synes næsten der var lidt orkide over blomsten.

  SvarSlet
 6. Hej Signe
  Den er da virkelig sød, den ser bare så skrøbelig og sart ud. Den har stået på min ønskeliste i et par år, men er endnu ikke indkøbt (ligesom en hel del andre uundværlige sager).
  God søndag - hilsen Pia
  NB. Super smart med den der spand...!

  SvarSlet
 7. Herligt at kunne finde en plante du ikke allerede havde i haven. Håber den kommer til at trives mellem alle dine andre lyserøde skønheder :)
  Kram Helle

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...