søndag den 16. september 2012

Æblemysterium og et drænrør på tværs

For snart 1½ år siden, i maj sidste år, købte jeg 5 frugttræer i Den Blå Avis til næsten ingen penge, jeg skulle bare selv komme og grave dem op - dengang lavede jeg dette indlæg 'Nye frugttræer i haven'. Et enkelt af dem (en kiwi) er gået til, men resten er der liv i endnu, og nu er jeg snart tæt på at kunne høste min første frugt :-)


Det er tydeligvis et æble - men hvilken slags? Jeg håber, der er nogen af jer derude, der måske kan genkende det og hjælpe mig med at løse mysteriet.


Så har jeg ellers været igang på gårdspladsen, og jeg kunne sikket have nået at blive færdig med pergolaen i dag, hvis ikke det var fordi, jeg en halv meter nede, lige netop dér hvor den ene stolpe skulle stå, løb ind i et nedgravet drænrør, der ikke lige var sådan at få flyttet. Så jeg måtte i stedet flytte stolpen lidt, hvilket betød, at den nu ikke længere flugtede med de to andre stolper, jeg havde sat langs hækken, og så måtte jeg igang med også at flytte en af dem . Lidt surt, men nu står de der alle tre på rad og række med overliggere på. Den sidste stolpe håber jeg at kunne få på plads i løbet af ugen, og jeg krydser fingre for, at der ikke kommer mere på tværs nu.

Og tak for alle de positive tilbagemeldinger på mine overvejelser om at fortsætte den sorte halvvæg langs hækken. Jeg har nu bestemt mig for, at sådan bliver det :-)

16 kommentarer:

 1. Så krydser jeg også fingre for smertefri opsætning/nedsætning? af sidste stolpe, det bliver bare så fint og spændende:0)
  Det er i sandhed en helt fantastisk forvandling, der er sket på gårdspladsen!
  Til en forandring har jeg også været flittig i haven i dag, dog i meget, meget mindre målestok med at flytte nogle planter og male et vindue.
  Æblet har jeg desværre intet bud på, men det ser lækkert ud.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 2. Jeg kan desværre ikke genkende æblesorter, men hvor ser det dejligt ud med et æble af egen avl, glæder mig til, at jeg engang får lavet den frugthave jeg har på tegnebrættet.

  Det ser så godt ud, det du har lavet, men lidt surt, når du støder på noget i jorden, som ikke kan flyttes. Nå pyt, inden længe er det glemt og dit projekt står færdigt, med alle de glæder der følger med :-)

  SvarSlet
 3. Puh, hvor jeg kender det. Så står man lige der med alle sine talenter og er klar til at lægge sidste hånd på værket og så lyder det der helt forkerte "klonk" når man graver. Og hvorfor er det, at det ALTID er den sidste stolpe den slags sker med?????? :o) Nå, godt at du fik løst det og kom videre for godt ser det ud og du kan med rette være stolt af dit værk.
  Mange hilsner
  Trine

  SvarSlet
 4. Dine to sidste indlæg vidner om stor energi og foretagsomhed, hvor er det altså stærkt gået af dig, og det ser forrygende godt ud. Jeg bemærker at du også har malet havemøblerne sorte - der er stil over det :)

  Æblerne kan jeg desværre ikke hjælpe med navnet på, men de ser lækre ud.

  Knus Ulla

  SvarSlet
 5. Øv hvor træls, men du er ikke sådan at slå ud, mon ikke du var lidt træt af at skulle flytte rundt med det hele igen. Det er i hvert fald forståeligt nok.
  Æblet kan jeg ikke hjælpe dig med, men du kan google gamle æblesorter måske finder du den rigtige. Det ser i hvert fald lækkert ud, men får lyst til at sætte tænderne i det :)
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
 6. Godaften Signe.ØV! med den stolpe,men du har løst problemet og så er det bare videre.Jeg tilslutter mig også med hensyn til den halvvæg ind til naboen.Det bliver supergodt.Æblet kan godt minde om filipa-har selv et gammelt æbletræ.Knus Jette

  SvarSlet
 7. prøv at se på Gråsten æble .......det er et godt æble
  http://www.dyrkfrugt.dk/index.php/%C3%A6blesorterne/aeblesort-grasten-aebler.html

  SvarSlet
 8. Uha, for nogle spruttelyde der ville være kommet ud af min mund, hvis det var sket for mig...ret sejt den måde du "bare" knokler videre på. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Indlægget er censureret - der blev bandet højlydt - gentagende gange ;-)

   Slet
 9. 1000 tak for jeres søde kommentarer - og for de gode æblenavneforslag :-)

  SvarSlet
 10. Det var ærgerligt med den stolpe, men du er nu nået langt med gårdspladsen -og hvor ser det godt du :-)

  SvarSlet
 11. Træls når man støder på noget uventet der kan drille men ikke andet at gøre end tage det, som det kommer.
  Det ser bare godt ud, og som altid gode billeder.
  Ha` en dejlig dag.

  SvarSlet
 12. Hej Signe

  Der er godt nok sket meget siden jeg var indenom sidst. Det er ellers ikke så længe siden ;-)

  Jeg kan rigtig godt lide dit pergola-byggeri. Det passer så godt til stedet. Det med drænrøret er da øv. Fortsat god arbejdslyst!

  SvarSlet
 13. Hvor blir det bare flot! Æv, hvor ærgerligt du måtte flytte stolper - kan godt forstå det er et censureret indlæg!! Smart at bruge pallebrædder, de har også en lækker rustik overflade.
  Jeg er ikke æble-kender, så håber svaret kom længere oppe.
  Kh
  Rose

  SvarSlet
 14. Æblet kender jeg ikke - men den pergola + halvvæg var lige havd der manglede på din gårdsplads.
  Hvor er det fint.

  kh
  Bettina

  SvarSlet
 15. Hej Signe.
  Det er bare så typisk, når man arbejder med et projekt i haven, at der dukker et eller andet uforudset op, så man må korrigere lidt. Godt det alligevel kan lade sig gøre, og hold da op, hvor det går fremad med dit projekt. Det bliver virkeligt flot.

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...