onsdag den 28. juni 2017

Græsbarriere, bunkeflytning og kommende prærieudvidelse


Tidligere har jeg primært koncentreret mig om baghaven og køkkenhaven, da der har været (og fortsat vil komme) en del gravearbejde rundt om huset. Jeg havde dog lagt an til et præriebed lige syd for huset, men jeg havde været så dum at plante helt ud til hegnet, hvor skvalderkål, kvikgræs og brændenælder konstant sneg sig om på den forkerte side af hegnet og begyndte at mænge sig med mine prærieplanter. Derfor gik jeg sidste år igang med at flytte planterne længere væk fra hegnet, så jeg kunne etablere en græsbarriere mellem bedet og hegnet. Græsslåmaskinen er jo et fortræffeligt våben til at holde ukrudtet ude.

Jeg manglede dog at få flyttet de sidste planter og ikke mindst at få sået noget græs. Nu er jeg stort set blevet færdig med flytningerne, så jeg tænkte, at jeg ville kaste nogle græsfrø senere i dag og udnytte de kommende regnvejrsdage til at få gang i væksten.

Planen er at bedet på længere sigt skal udvides med mindst en halv meter ind mod huset, og ellers fortsætte helt ned til drivhuset. Der lå en stor bunke jord, men min gode ven Claus var forbi i går og fik fjernet det meste af den.

Der står også et par småtræer i vejen. Pilen er så skæv, at den må lade livet, og den lille japanske kirsebær er så uformelig, at den nok også ryger samme vej. Der står dog også en troldhassel, som egentlig er meget fin, så den vil jeg se, om jeg kan få flyttet til efteråret. 

Jeg tror det bliver ret fint med det lange sammenhængende præriebed, når jeg engang kommer så langt, og jeg forestiller mig, at det vil give en god ro og overgang til engen på den anden side af hegnet.

Den store jordbunke har også betydet, at jeg ikke rigtig har kunnet komme til bedet langs drivhuset, så det er desværre helt overgroet af ukrudt. Jeg må se, om jeg kan få luget lidt ud i det i løbet af sommeren, og til efteråret vil jeg redde de planter, der står til at redde og erstatte bedet med en græsstribe, der samtidig bliver afslutning på det udvidede præriebed, når den tid kommer.

Claus fik i øvrigt også slået græsset i hele haven i går. Lysningen begynder jo næsten at ligne en park efterhånden, hvis man måske lige ser bort fra, at den er kantet af to meter høje brændenælder. Ja, der er jo nok at tage fat på :-)

Ha' en rigtig dejlig dag!

4 kommentarer:

 1. Hei Signe. Du har mange prosjekter på gang. En blir ikke arbeidsledig med hage hvor det alltid er noe å gjøre. Det er ikke arbeid. Det er rekreasjon. Ønsker deg en fin kveld.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlet
 2. Dejligt med planer og skønt at du ikke kommer til at kede dig her i sommertiden :-)

  SvarSlet
 3. Kære Signe, det er helt moderne med en hæk af brændenælder, sådan en har vi også :-) Men jeg vil klart anbefale konceptet med græsstriben, især når man har have nok, det er jo ikke noget man ellers har glæde af, men det giver god adgang rundt på grunden i det hele taget. God arbejdslyst, han er da en knag ham Claus, der lige slå græs, sådan en ven skulle jeg gerne have også.
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...