lørdag den 17. juni 2017

Veloverstået kursus og de første plante-modeller

I dag har jeg holdt kursus om have- og blomsterfotografering i Haveselskabest Ringsted-kreds. Det foregik i Fru Hansens Have, der er en skøn landbohave med en overflod af fine motiver. Vejret var fantastisk, deltagerne utrolig søde og meget engagerede, og vi fik serveret den skønneste frokost. Med andre ord har det været en virkelig dejlig dag i dag.


En stor tak til Anette Hansen for at arrangere det og en stor tak til deltagerne for at være med til at gøre dagen til en sådan fornøjelse!

I går kom der i øvrigt en lastbil forbi mit hus med det førte læs plante-modeller fra Gunnar Christensens Planteskole, som jeg både skal have taget katalog- og stemningsbilleder af. Jeg have håbet, at jeg kunne nå at tage billeder af nogle af dem her til aften, men solen stod så lavt, da jeg kom hjem fra kurset, så det må vente til imorgen tidlig - heldigvis har modellerne det rigtig fint, så de er uden tvivl mindst ligeså smukke i morgen.


Jeg nåede dog lige at tage et billede af denne fine dahlia inden solen helt forsvandt bag bakkerne. Er den ikke bedårende?

(Nu hvor jeg lige har haft kursus, vil jeg da for en god ordens skyld oplyse eventuelle foto-nørdede læsere om, at jeg på dahlia-billedet her har brugt diffuser til at skærme for solen, der kommer skråt bagfra, og desuden en blitz forfra til at opbløde skyggerne)

En weekend som denne er det meget, meget let at holde af mit arbejde som fotograf :-)

10 kommentarer:

 1. Ja det var en heldig dag at afholde fotokursus på.
  Held og lykke med fotografering af plantemodellerne.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth
   Ja, vejret var helt fantastisk :-)
   Knus

   Slet
 2. Dejligt. Det er ikke så let at tage gode havefotis som man kunne tro.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej det er sjældent forholdene er 100% optimale, men når jeg nu har fået leveret så fine modeller, kan jeg jo heldigvis "snyde" og rette lyset lidt til på forskellig vis for at prøve at yde dem retfærdighed.
   Jeg er i øvrigt ret vild med dine havefotos Morten - du er en utrolig dygtig fotograf :-)

   Slet
 3. Tusind tak Signe. Jeg nyder også dine fotos. Lyset er altafgørende, og jeg bruger også indimellem en reflektor for at løfte lyset. Inden længe vil jeg lægge video ud fra haven også. Det bliver meget sjovt at prøve den del af også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Morten. Jeg glæder mig meget til at se videoerne fra din have - det ved jeg jo, at du også er virkelig dygtig til :-)

   Slet
 4. Tak for et super godt kursus. Du formidler fantastisk - pædagogisk, illustrativt og inspirerende. Det var en fornøjelse at deltage i.
  Glæder mig til at følge din Blog og Hjemmeside

  SvarSlet
  Svar
  1. 1000 tak for de søde ord Niels-Henrik. Jeg er rigtig glad for, at det var en god oplevelse :-)

   Slet
 5. Nyder dine billeder på din blok. Desværre bor jeg for langt væk til at deltage i dine fotokursus.
  Hilsen Lene fra Langeland.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der er et stykke vej til Langeland :-)

   Slet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...