tirsdag den 11. juli 2017

Nye plantebørn i præriebedet

Når der indimellem er tid til at komme i haven, er min opmærksomhed i disse dage rettet mod det præriebed, jeg er igang med at etablere i det smalle stykke have mellem huset og engen. Som jeg fortalte i sidste indlæg, skal det udvides en del i længden, og der skal etableres en græsbarriere ud mod engen.Græsset på det første stykke er sået og er nu ved at komme frem, som man kan ane i baggrunden. Det er også bare med at få det igang i en fart, for som man kan se står skvalderkålen på spring bag hegnet klar til at genindtage det tabte land.


I bedet har jeg bl.a. denne mørke Sankt Hansurt. Jeg synes den var ret fin, så for et par måneder siden klippede jeg alle topskuddene af den og satte dem i kanten af en potte med jord.

Efter en måneds tid havde de dannet fine små rødder og er nu blevet plantet ud ved siden af moderplanten. De står for tæt nu, så de skal fordeles lidt bedre, når jeg har fået hele bedet klar og bedre kan overskue, hvor de ellers vil passe godt ind.

Jeg har også taget stiklinger af denne høstfloks, som også snart er klar til at komme fra potten og ud i bedet. Floksen er den yndige 'Charlotte Blanchett', som får blomster i en sart lyserød farve.


 Denne kertepileurt 'Pink Elephant' er også ny i bedet.

Det samme gælder alle de små purpursolhatte, som jeg fik forærende af Fru Hansen, der lagde have til det fotokursus, jeg holdt i sidste måned. Det er kun nogle få af dem, der er store nok til at blomstre i år, men til næste år, bliver det bare så fint :-)


Der kommer nok snart flere billeder fra bedet, for jeg er i fuld gang med at plante en masse nye planter i takt med at jeg får udvidet bedet - bl.a. en masse forskellige græsser. Jeg tror det bliver så fint, når det bliver færdigt :-)

Ha' en rigtig dejlig dag!

3 kommentarer:

 1. Hei Signe. 'Du jobber og står på. Dette bedet kommer til å bli flott. Ønsker deg en fin kveld.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlet
 2. Det er godt nok spændende af følge dit præriebed, især er jeg spændt på hvilke græsser du vælger til bedet. God arbejdslyst

  SvarSlet
 3. Åhhh, helt underbara bilder, magiska...
  Sommarkram från Titti

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...