fredag den 4. juli 2014

Signes Vals skal sælges

Jeg må desværre konstatere, at jeg ikke har råd til at blive boende i mit lille sorte træhus, så i går havde jeg besøg af den lokale ejendomsmægler, så han kunne vurdere huset, og før han gik igen, havde jeg skrevet under på, at han gerne måtte sælge det. Det er godt nok en lidt mærkelig følelse.

Kolonihavehuse med helårsstatus i København er heldigvis meget nemme at sælge i øjeblikket, så han regnede ikke med, at der ville gå mange uger, før der var en køber (og formentlig flere), så det er ikke utænkeligt, at jeg skal flytte allerede omkring 1. september.


Jeg har ikke rigtig kunnet bære tanken om at bo uden have, og hvis jeg skal blive boende i København, er alternativet lige nu en lejlighed, så jeg har istedet kigget på huse på landet. I mandags var jeg i den anledning en tur i Odsherred (ca. 1 times kørsel fra København), for at se på et hus, der var til salg i et af Sjællands smukkeste naturområder.
Huset i Odsherred koster kun det halve af mit, så det ville jeg have råd til. Jeg har ikke skrevet under på en købsaftale endnu, men jeg håber på, at det hele falder på plads hurtigt, for nu hvor beslutningen er taget, og jeg har accepteret, at jeg er nødt til at flytte, så ville det egentlig bare være rart at få det hele overstået, så jeg kan komme videre det nye sted.

Fotografen kommer formentlig og tager billeder af huset her i løbet af næste uge, så nu får jeg travlt - ikke mindst med at få skik på haven, der stort set ikke har været passet det sidste år, hvor jeg først arbejdede alt for meget og serene blev sygemeldt. (Hvis du bor i nærheden og skulle få lyst til at komme forbi et par timer i weekenden og give en hånd med i haven, skal du i øvrigt være meget, meget velkommen - bare send mig en mail på signesvals(a)gmail.com).

Ukrudt der stortrives i indkørslen - et af weekendens mange projekter

Jeg skal selvfølgelig nok holde jer opdateret her på bloggen, og hvis det falder på plads med huset i Odsherred, skal jeg nok vise billeder og fortælle mere.

29 kommentarer:

 1. Jeg kommer og hvis vi bliver flere tager jeg lidt hjemmebagt brød, ost og pølse med!

  SvarSlet
 2. Og Norge algefjerne til havelågen!

  SvarSlet
 3. Pøj-pøj med det hele, Signe. Jeg håber det hele falder på plads og at du får held til at finde en anden skøn plet hvor du kan dyrke have og etablere Signes Vals II. Det er næsten for hårdt at tænke på at du skal sælge dit dejlige kolonihavehus, men kan man bare se målet for enden af vejen, går det måske lidt lettere.
  knus, Ulla

  SvarSlet
 4. Jeg har haft stort fornøjelse af at følge Sigens vals, og håber meget at du vil skrive videre i nye rammer. Held og lykke med salget!

  SvarSlet
 5. Hej Signe. Held og lykke med dine planer. Jeg håber det falder på plads hurtigt, nu hvor du har besluttet dig. Jeg håber du får en ny spændende have.

  SvarSlet
 6. Hvor må det være barsk at skille sig af med sådan en lille perle, og så alt det som du har fået ud af Signes Vals. Men op på hesten igen - det må også være lidt spændende med nye projekter og forhåbentligt giver det lidt energi at udfolde dig på et nyt sted. Jeg har beundret dine fotos fra Signes Vals, og håber at dit nye sted vil komme med samme oplevelser:-) Desværre bor jeg ikke lige i nabolaget, mens ellers gav jeg gerne en hånd med:-)

  SvarSlet
 7. Så ledsamt att behöva sälja men det kommer säkert något gott ur det. Jag hade gärna kommit om jag bott närmare dig. Kram Merja

  SvarSlet
 8. Jamen hold nu op.... Ønsker dig alt det bedste med både hussalg og køb. Håber du når det du gerne vil i week-enden og jeg følger med hvorend du ender... :o)

  SvarSlet
 9. Kære Signe. Det gør mig ondt at høre, at du skal miste dit drømmehus, men jeg er sikker på, at du med din sikre hånd og dygtige fotoøjna kan få,skabt en ny drøm i Odsherred. Jeg,gav gerne en hånd med, men skal på højskole i Ikast fra,søndag morgen. Giv et praj på bloggen, hvis du skal bruge flere hænder i løbet af næste uge
  Jeg glæder mig til at følge med i dine nye planer, og hvem ved måske et blogtræf i din nye have en gang.
  Mange hilsner Susan

  SvarSlet
 10. Kære Signe.
  Sikke jeg håber det lykkedes for dig, at få det hele på plads hurtigst muligt. Når man først har besluttet at det er dét - og man også har hjertet med, så er det rart at komme videre.
  Men jeg har elsket at følge med i din have, og din have og dine indlæg var nogle af de første som jeg virkelig sugede til mig. Din lille have har givet mig SÅ meget inspiration.... tusind tak for det.
  Jeg glæder mig til at følge dig i på dit nye sted... for jeg håber du også vil blogge derfra.
  Desværre kan jeg ikke komme og gi´ en hånd med i haven.... Der er lige langt nok for mig.
  Knus Susan

  SvarSlet
 11. Hej Signe
  Det er jeg rigtig ked af at høre, men det glæder mig meget, at du er kommet så langt, så du har nye planer for fremtiden, planer som stadig indbefatter en have, for den kan vi ikke leve uden.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 12. åh nej, åh nej - din smukke smukke have....... men selvfølgelig.... så bliver der nye bede at designe og tilplante.... man må jo se på de positive sider.

  SvarSlet
 13. Håber meget for dig, at du får solgt hurtigt, nu hvor beslutningen er taget.
  Det er utroligt, at man kun skal 1 times kørsel væk fra Kbh. før priserne falder til det halve.
  Ønsker dig al mulig held og lykke, og håber du snart kan starte på en frisk uden for byen :-)

  SvarSlet
 14. Åh Signe, tænk at det skulle komme dertil, jeg kender følelsen og når først beslutningen er taget, så er det jo sådan det er, men smerten kan jeg ikke fortælle dig hurtigt forsvinder. Jeg selv opvokset i Holbækområdet, så det er absolut et skønt område og landskab, men meen meeeen, Hvordan ser det ud med dit fremtidige arbejde, det er dræbende at pendle en time eller mere, og også meget dyrere end først antaget, både i tid (tabt liv) og økonomisk, du kan bo meget dyrere hvis du ikke behøver bil. Odsherred er et marked i krise, så måske du lige nu gør et godt køb, men det er vigtigt at bosætte sig meget meget tæt på kollektiv infrastruktur TOG til KBH, hvor du kan fx cykle til stationen. Alt ser godt ud i juli, men ikke i november. Lov mig nu at du tænker dig rigtigt godt om, hvordan med netværk, venner, familie alle de der skal hjælpe og støtte dig videre. Bor de langt fra Odsherred ?, så er der en stor risiko for at der bliver længere og længere imellem den spontane kop kaffe, og gæster til aftensmad.
  Billigst er siden vest for Holbæk, og det er der en grund til, vent lige lidt med at flytte væk fra netværk og købe i et skønt område, som dog ikke mange lige kommer forbi.
  Henrik

  SvarSlet
 15. Jeg køber som sagt en lottokupon og stiller på søndag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Og tager ost, brød og pølse med alligevel!

   Slet
 16. Held og lykke med dine nye planer :-)

  SvarSlet
 17. Kære Signe
  Jeg kan kun forestille mig at det har været en hård beslutning, men mon ikke det viser sig at være vejen til noget endnu bedre? Du ønsker herfra al held og lykke med din beslutning. Jeg er sikker på, at du ender det helt rigtige sted for dig.

  God arbejdsweekend til dig!
  - det har vi også her i huset... med både belægninger, der skal lægges, og have, der skal vedligeholdes, inden sommerferien for alvor sætter ind :-)

  SvarSlet
 18. Hej Sigen.Har kun ventet på at høre nyt om din boligsituation.Håber du hurtigt får solgt dit lille hus og kommer videre.Kan desværre ikke komme og hjælpe dig............da jeg får besøg af familien fra Jylland.
  Men er spændt på med Odsherred ..............har lige været nogle dag deroppe og besøge min svoger og svigerinde der bor fast deroppe.Jeg spørger som Henrik............hvad med job?
  Håber det hele falder i hak for dig knus Jette

  SvarSlet
 19. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 20. Kære Signe
  Jeg er en af de sandsynligvis mange, der nyder at følge dig her på bloggen. Og jeg kan godt forstå, at du vil have det hurtigt overstået. Men selv om det sikkert slet ikke er til at holde ud at tænke på, at du skal sælge, må du ikke helt tabe modet. Tænk på, hvordan huset og haven så ud, da du overtog i sin tid. Du kan gøre det igen. Og du vil gøre det igen, for på et eller andet tidspunkt begynder du atter at gøre det, du er god til: grave;o), sprede glæde, skabe:o)

  Jeg tillader mig at skrive det, fordi jeg på mange måder har stået, hvor jeg fornemmer, du står for tiden. Som der engang stod i en overskrift i Information: "Inderst inde er vi alle langt ude." Skræmmende? Ja, for fanden. Men godt at vide, at man ikke er alene om det. og det er du ikke.
  Mange gode tanker Lotte.
  ps. Har du overvejet at leje ude på landet til en begyndelse?

  http://huspaalandet.dk/lej-hus-landet-udlejning.hus

  http://naturstyrelsen.dk/naturbeskyttelse/skovbrug/statsskovene/salg-og-udleje/huse-til-udleje/

  SvarSlet
 21. Kære Signe
  Jeg ved at du allerede har tænkt dette grundigt igennem og jeg ønsker dig alt mulig held og lykke med salget af Signes Vals. Når beslutningen er taget skal det bare gå hurtigt og du skal videre i dit liv.
  Det må unægtelig være meget bedre at have økonomisk frihed frem for at bo i Københavnsområdet.
  Og en lille perle i en smuk natur lyder tillokkende:-)
  Jeg forstår godt Henriks velmenende advarsel, men der er forskel på hvad en times transport til/fra arbejde og venner har af betydning alt efter om man er småbørnsfamilie eller man er ovre tiden med børn.
  Ha det godt og god arbejdslyst i haven.
  Knus

  SvarSlet
 22. Kære Signe

  Det gør mig ondt at høre, at du skal væk fra din vals, men jeg håber for dig, at du kan se frem mod noget nyt med forhåbninger og kriller i maven på den gode måde. Jeg bor i et vidunderligt område nær København, men går da også ind i mellem med nogle fluer i hovedet og tænker på, hvordan det ville være at bo i et lille hus på landet. Personligt ville også jeg meget hellere have en halv times transport længere hver vej til arbejde end ikke at have en have. Det er helt sikkert et vidunderligt område, du har kig på.

  SvarSlet
 23. Tak for alle jeres søde kommentarer.
  Flere af jer spørger til min jobsituation, og det gode vellønnede job er desværre ikke lige dukket op endnu, det har været meget tæt på et par gange, og det skal nok komme, men det betyder jo, at jeg ikke længere har råd til at blive boende her.
  Jeg har godt været klar over, at det var en risiko for, at det ville ende sådan, så jeg har haft tid til at indstille mig på det, og til at kigge efter et andet hus (på landet), som jeg kunne trives i og blive glad for (og som jeg havde råd til ikke mindst). Det er selvfølgelig meget vemodigt at skulle sælge, og jeg ville gerne være blevet, hvis det havde kunnet lade sig gøre, men når det nu skal være, så tegner det lige nu ok, også i forhold til at kunne komme hurtigt videre.
  Min far bor ikke så langt fra det hus jeg har kig på i Odsherred, så det giver selvfølgelig også en tryghed i forhold til ikke at blive alt for isoleret det nye sted. Og så går jeg da ud fra, at der også bor andre søde mennesker på de kanter ;-)
  Så jeg har ikke mistet modet - jeg glæder mig bare til, at det hele forhåbentlig snart falder på plads, så jeg kan begynde at skaber mig et nyt hjem.
  Knus Signe

  SvarSlet
 24. Sødeste Signe......jeg sidder med et lille stik i hjertet på dine og dit skønne paradis´ vegne.....når det er sagt er jeg sikker på at du har tænkt alt grundigt igennem og fundet frem til den bedste løsning af dem alle - og jeg føler mig overbevist om at Valsen sagtens kan spilles videre uden for København - måske vil tonerne endda vise sig at blive smukkere ude hvor der er åbne vidder og højt til himlen.

  Jeg håber at alt snart flasker sig med handel både den ene og den anden vej så du kan starte på en frisk - for det har du om nogen fortjent.

  Jeg ville så gerne have udbudt min hjælp her i weekenden......men kunne ikke heller ikke selv om jeg havde læst dit indlæg lidt tidligere.

  Til gengæld påtænker vi en tur til Kbh. på et tidspunkt sidst i juli/først aug. - og så kunne det måske godt lade sig gøre at vi stiller to til at give et nap med i haven. Hvis turen bliver en realitet sender jeg lige en SMS eller mail for at høre om du stadig har brug for lidt hjælp.

  Kæmpe knus og varme tanker
  Dorthe

  SvarSlet
 25. Åh nej Signe! Hvor er jeg ked af at høre, at du er tvunget til at sælge dit smukke sted. Jeg håber virkelig for dig, at valsen kan spilles på dit nye sted, når du finder det! :) Held og lykke med det hele!

  SvarSlet
 26. Lidt forsinket - ønsker jeg dig lykke til med salg og køb af fremtidigt hus og ikke mindst have!

  SvarSlet
 27. Trist men måske en god chance for at starte på en frisk. I nærheden af familien og helt sikkert en masse andre søde mennesker ;-). Jeg krydser fingre for at alt flasker sig.

  /Birgitte

  SvarSlet
 28. Kære Sine. Jeg har læst med på din blog fra start - og har nydt at følge dit kolonihaveliv. Jeg er selv lejligheds-beboer med nyttehave - og drøm om kolonihave :) Jeg håber det hele flasker sig, så du kan bo et sted med have. Det er svært at undvære når man er have-tosse :) Og jeg håber, du har lyst til at dele billeder og tanker fra dit nye sted :)

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...