fredag den 11. juli 2014

Høstanemonerne

Høstanemonerne ved mit soveværelse på nordsiden af huset, plantede jeg den første sommer i huset - altså for ca. 4 år siden. De var fundet i Den Blå Avis, gratis hvis jeg selv kom og gravede dem op, og det gjorde jeg :-)

De har været nogle år om rigtig at få fat og komme igang, og jeg har sådan gået og glædet mig til, at de på et tidspunk blev ligeså store, frodige og blomstrende, som jeg havde set det for mit indre blik, da de blev plantet.


Billederne her er fra året efter de blev plantet, og de er jo ikke meget imponerende. 


I dag ser de til gengæld sådan her ud :-)

Og sådan er det med en del af de planter, jeg gennem årene har plantet eller sået i haven, og jeg må indrømme, at det er lidt vemodigt at tænke på, at jeg nu snart skal forlade det hele. Men det skal også nok blive fint det nye sted, når nye små planter med årene vokser til :-)

Ha' en rigtig dejlig dag!

6 kommentarer:

 1. Høstanemoner er så smukke - og det ser vældig godt ud med dine høstanemoner mod den mørke baggrund :-) - Mine er ikke kommet i blomst endnu, men de står også lidt i skygge.

  SvarSlet
 2. ja, de er smukke! Kan du ikke tage en masse af dine planter med til det nye sted?

  SvarSlet
 3. Hej Signe
  Høstanemoner er længe om at etablere sig ordentligt, men så tager de til gengæld overhånd. Skynd dig at grave nogen op og sætte i en potte, så har du lidt at starte med. Jeg kan godt forstå, at du synes, det er vemodigt.
  Håber det bliver godt at starte på en frisk.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 4. Det kender jeg godt, jeg har også ventet nogle år på overhovedet at se en blomst på nogle stiklinger jeg fik af min mor. Samme år købte jeg selv nogle flere, men de er gået ud for mig. Tror de kom for sent ud i bedet, synes jeg har læst et sted at de ikke må plantes for sent. Tålmodighed er virkelig en dyd indenfor havedyrkning.
  I år er jeg lykkedes med at frøså små 100 høst anemoner, og det er virkelig sjovt at følge hvordan de fylder mere og mere og skal over i større kasser efterhånden som de kommer frem.
  Du må nyde dem i fulde drag så længe du kan :-)
  Hilsen Lene

  SvarSlet
  Svar
  1. På Havefolket har jeg lige læst mig til at den skal sættes om foråret.... Ahem, hvordan skal jeg så opbevare min små frøplanter vinteren over? Uden drivhus eller bænk.... Hvis du har et bud, så skriv endelig....

   Slet
 5. Signe, jeg når at vinde stort i Lotto.

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...