mandag den 28. juli 2014

Et par af de nye havedrømme

Ja, jeg ved jo godt, at der stadig ikke er noget, der er 120% sikkert, men jeg kan simpelthen ikke holde det inden i mig længere: Jeg bliver nødt til at dele nogle af de drømme, der tumler rundt i hovedet på mig :-)

Her kan man se forhaven der ligger vest for huset (billedet er fra ejendomsmægleren). P.g.a. kameravinklen ser den lidt større ud, end den er, men det er her, jeg har tænkt mig at mit første haveprojekt skal være: en hækomkranset (og i første omgang også trådhegn af hensyn til rådyr) køkken- og "børnehave"-have. Her skal bl.a. de planter jeg tager med mig sættes, til jeg får gjort deres blivende plads klar, samt alle de småplanter, som jeg regner med, at jeg skal igang med at så til foråret.

Allerede i efteråret har jeg derfor planer om, at nå at sætte hegn og bøgehækplanter, samt en lille allé i indkørslen (formentlig af den japanske kirsebær Prunus Accolade), samt få gravet mindst et af bedene.

På tegningen her har jeg også "pyntet" lidt på huset, med nye vinduer og et lille tagudhæng over hoveddøren, men det bliver nok ikke de første par år, det bliver lavet. Jeg havde bare lige brug for at se, hvor fint det kunne blive :-)

Jeg er ikke nået så langt med planlægnningen af resten af haven, men måske kunne det være hyggeligt, med endnu et "stramt" rum ved siden af køkken/børnehaven, der også fik en bøgehæk og måske en lille dam med trædesten og åkander :-)

Bagved tænker jeg at haven gradvist skal blive vildere i sit udtryk ned mod bækken  - og selvfølgelig også ind i skoven, der ligger til venstre for huset her på billedet.

Hvis jeg engang bliver velhavende ville det også være oplagt, med et lille orangeri her - men nu drømmer jeg vist for alvor ;-)

Magnolien i midten af køkken/børnehaven som man kan se her, har jeg dog tænkt mig at plante i efteråret - men der kommer selvfølgelig til at gå en del år, før den for alvor får vokset sig stor.

Åhh, nu kan jeg altså snart ikke vente længere! Det bobler i maven og kribler i fingrene for at komme igang.

I dag har jeg igen Åbent Hus her i Signes Vals, så jeg skal igen til at igang med at svinge støvsuger, gulvklud og græsslåmaskine, men det bliver formentlig også den sidste fremvisning, inden budrunden slutter på torsdag. Det bliver godt nok spændende at se, hvad det hele ender med.

Ha' en rigtig dejlig dag!

(Og fortsæt gerne med at krydse finger for mig ;-)

26 kommentarer:

 1. Hvor ser det hyggeligt ud!
  Kan så godt følge din iver - og rammerne er der jo-:)
  Hvornår regner du med at overtage (hvis alt falder på plads)?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susanne :-)
   Måske allerede midt i september, hvis alt falder på plads hurtigt :-)
   Knus
   Signe

   Slet
 2. Nøøøjjj et dejligt sted du har fundet og hvor er det nogle gode ideer/drømme du har.

  Jeg krydser fingre :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gitte :-)
   Jeg kan også godt mærke, at forelskelsen nu er ved at få tag i mig :-)
   Knus
   Signe

   Slet
 3. Skønne drømme... Det er det, der driver værket :) Jeg følger spændt med.

  SvarSlet
 4. Hej Signe, det ser rigtigt dejligt ud, og meget flot visualisering, jeg er virkelig imponeret. De stramme haverum er da lige sagen til sådan en klassisk dansk bedre byggeskik/murermester villa. JEg kan godt forstå det bobler fuldstændigt, kender godt følelsen. Jeg krydser fingre for det hele.
  Henrik

  SvarSlet
 5. Uha, det lyder godt nok godt og herligt, at du er blevet "forelsket" og dermed dejlige drømme - man kan mærke, at dine drømme er næring til sjælen :-)

  Og heldigvis er september lige om hjørnet. Det kunne være fedt for dig, om du kunne få lov til at komme i haven i det nye inden september, så du kan flytte planterne lidt efter lidt.

  SvarSlet
 6. Det ser bare så dejligt ud dit nye sted.
  En unik perle.
  Jeg kan ganske let se for mig hvor skønt det bliver. Dit første projekt ser spændende ud. Det bliver så flot. Frodigt og alligevel stramt og klassisk. Planerne passer godt til stedet, og din ide med overgang fra hus til kultiveret og over i natur er rigtig god.
  En ting ville jeg dog gøre anderledes. Jeg ville ikke vælge Japanske kirsebær, men i stedet paradisæbler. Japanerne er kun smukke i den korte tid de blomstrer. Paradisæbler er både smukke når de blomstrer og med de små æbler. De giver føde til insekter og fugle, og kan bruges til lækker gele (specielt, hvis du vælger nogen med lidt større æbler).
  Og så syntes jeg (lidt nørdet:-) ja jeg ved det) at Japanere passer bedre i byhaver imens Paradisæblerne er gode overalt.
  Held og lykke med projektet. Man bliver helt grebet af stemningen.
  Kh Lotte

  SvarSlet
 7. Dejligt med drømme som forhåbentlig bliver til virkelighed, det lyder lovende.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 8. Kan godt forstå du sidder og drømmer og planlægger, det er jo ikke til at lade være ;-)
  Krydser fingre for, at der ligger et godt bud på dit hus på torsdag.
  Det er simpelthen et fantastisk sted du har fundet. Kolonihaven er skøn, men det her er jo nærmest en drøm, og set med mine øjne mange gange bedre :-) Der er så mange muligheder på den store grundmed både bæk og skov :-)
  Det er super flot, det du har tegnet med køkkenhaven, men jeg synes, du skal overveje det Lotte skriver med hensyn til træerne. Paradisæbler har prydværdi en meget, meget længere periode end de japanske kirsebær, og pladsen op langs indkørslen er jo et meget centralt sted, som du helst skal kunne glæde dig over en stor del af året. Jeg kan dog godt forstå, du er vild med japanske kirsebær i blomst, for de er noget helt for sig - fuldstændig overdådige :-)

  SvarSlet
 9. Du forstår da at visualisere dine drømme!

  SvarSlet
 10. Det ser fantastisk ud, Signe. Glæder mig til at følge med i dine planer og krydser alt, hvad der krydses kan. Hva med at foreslå TV2 Fri at følge med i processen. Jeg ville elske at følge med i din have på tv

  SvarSlet
 11. Hold nu op det ser godt ud. Glæder mig til at se endnu mere :)

  SvarSlet
 12. Hej Signe.Hvor ser dit nye hus bare fantastisk ud................og dejlige drømme du har for stedet.
  Kan slet ikke vente til du flytter derop...........og viser skønne billeder derfra.
  Håber din sidste åbent hus er gået godt knus Jette

  SvarSlet
 13. Sikke nogle herlige drømme, hvor ser det godt ud, og huset er skønt, jeg fortsætter med at krydse fingre:-D Det er utrolig spændende at få lov at se med på sidelinjen.

  SvarSlet
 14. Er ny på din blog, men sikke et herligt sted du drømmer om. Held og lykke med det - vil følge med på din blog frem over.

  Finn

  SvarSlet
 15. Nej, hvor ser det hyggeligt ud. Kan godt forstå at det kniber med tålmodigheden. Sikke nogle skønne planer du har for det nye sted. Håber at du holder åben have om et par år ;o) Mange hilsner fra Trine Blair

  SvarSlet
 16. Hej Signe. Det ser godt nok helt utrolig romantisk ud! Det var også spændende at se billede af huset, det ser ud til at være et godt et. Jeg håber, det hele går i orden og at du får en god fremtid i dette hus og have!

  SvarSlet
 17. Et virkelig flot hus, og du har nogle dejlige drømme :) - og hvornår skal vi komme til indflytterfest ???

  SvarSlet
 18. Jeg kender ingen der kan drømme som dig, Signe. Det bliver meget, meget smukt.

  SvarSlet
 19. Som sædvanlig med store armbevægelser og vilde planer - fedt!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 20. Jeg gleder meg til å følge din blogg videre. Du er til stor inspirasjon!!!!!

  SvarSlet
 21. Det ser mere end godt ud, Morelhavens forslag er ikke helt tumpet! :-)

  SvarSlet
 22. Ah men......for den hvor ser det godt ud Signe......jeg er helt overbevist om at det bliver helt fantastisk. Drømmene længe leve......og med dit gåpåmod så skal drømme blive til virkelighed inden du får set dig om......

  .....og sikke en natur du kommer til at omgive dig med - godt for legeme og sjæl :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 23. Hvor er det fint, og det skal nok blive godt. Jeg følger med i din blog, og du er jo godt igang allerede. Må jeg ikke spørge hvilket tegneprogram du har brugt til at lave din visualisering? Kunne nemlig godt bruge noget tilsvarende til min egen have ;) Mvh Carina

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...