mandag den 8. juni 2015

En våd overraskelse

Der er virkelig sket ting og sager i min have de sidste par uger, og i særdeleshed de sidste par dage, hvor jeg har haft et par gode og meget flittige venner på besøg.

Da jeg tog til Kolding i fredags, så det sådan her ud. Jeg var hverken helt eller halvt færdig med at få slået græs i haven, og jeg var kun på anden eller tredje overfyldte trillebør ukrudt (man gider jo ikke at gå flere gange end højest nødvendigt). Skvalderkålen og brændenælderne var vokset de fleste af planterne i bedene her i baghaven over hovedet, og jeg kan virkelig mærke, at jeg er gået op i havestørrelse.

Der lå et træ, som var blevet fældet, men ikke var savet op endnu, så som afveksling til græsslåning og lugning, savede jeg det ud til passende brænde-stykker og fik slæbt grenen væk.


Lige så langsomt, kom der mere og mere have til syne under ukrudtet og det forvoksede græs.

Her kan man se forvandlingen fra en anden vinkel. 

 Lidt vildt, ikk? :-)

I går ankom der så assistance, og her kan man se, at græsset under hængekøjen nu væk. Bag ved ligger lysningen i den første del af skoven.

Og her blev der også slået græs, så man nu rigtig kan se de smukke bregner og prydløgene.Og så til den våde overraskelse. Jeg havde opdaget en betonkant i græsset lige ved bedet med dagliljerne, og undret mig over hvad det kunne være. Jeg opdagede så at kanten fortsatte, og ved at stikke ned i græsset følte jeg mig frem til, at kanten tegnede en ottekant.

Jeg fik den tanke, at det måske kunne være et lille støbt bassin, men der var jo kun en måde at finde ud af det på, og min gode ven Claus kastede sig over opgaven med at få fjernet græs og jord.

Og så kom det til at se sådan her ud.  

Jeg ved ikke, om det kan holde på vandet, men det må jo komme an på en prøve, og lige nu er det igang med at blive fyldt op.

Det bliver rigtig spændende at se, om vandstanden holder, og ellers tænker jeg, at man sikkert kan lappe bunden med noget beton.

Er det ikke fint? :-) 

Ud over græsslåning og bassinudgravning, så er der også gravet et lille stykke køkkenhave til krydderurter, og fældet en ikke særlig køn røn i forhaven. Der er også luget endnu et par trillebøre skvalderkål mm. så jeg skal love for at der er sket noget. Jeg har haft så travlt, at jeg næsten har overset, at bl.a. mine medbragte iris nu blomstrer så fint.

Her er i øvrigt billeder af to af de planter, jeg havde med hjem fra Kolding. En lækker hosta, og en solgul engblomme. Jeg tænker, at de skal have plads ved mit nye bassin.

Jeg er godt træt, men rigtig glad. Det er så skønt at se, hvor meget der er sket i haven nu - og trods mængderne af langt græs, brændenælder og skvalderkål, så har jeg ikke fortrudt et eneste sekund, at jeg er flyttet herop til haven i bjergene. Og jeg priser mig samtidig lykkelig for at jeg har så gode (og flittige ;-)) venner.

20 kommentarer:

 1. Oj oj vilket jobb du gör och fint blir det!/Merja

  SvarSlet
 2. Sikke mange skatte din have indeholder! Det må være overordentlig spændende, og du har da vist fået kam til dit hår - men jeg er også overbevist om, at du er mand for at få styr på herlighederne. Jeg glæder mig i al fald til at følge dig i din nye have - den er jo fuld af overraskelser!

  SvarSlet
 3. Det ser jo fantastisk ud, og sikke mange planter der er i haven. Dejligt med så effektive hjælpere :-)
  Det gør underværker at få slået græs, meget mere skal der faktisk ikke til, før et vildnæs får havepræg :-)
  Det må være spændende at gå og grave en gammel have frem, når det byder på positive overraskelser som havebassin, gad vide hvad der mere gemmer sig af overraskelser.
  Skulle dit bassin være utæt, kunne bassinfolie også være en løsning, så er du da 100% sikker på, det bliver tæt.
  Fortsat god arbejdslyst med din store frodige have :-)

  SvarSlet
 4. Hej Signe, nøøøj for en forvandling. Det er altså godt med gode venner når man har et projekt som dit. Jeg er benovet over hvor meget du når. Og hvor er det skøn det lille bassin, jeg siger som Vivi, hvad mon haven eller gemmer på af skatte som du skal finde. Det er som om at haven bare har ligget der og ventet på du kom :o)
  Kh Linda

  SvarSlet
 5. Hold da op hvor er du flittig. .Dejlig med gode venners hjælp..
  Det ser rigtig fin ud.
  Min have er desværre blevet en vild have. Jeg ved ikke om jeg har energi til at få den til at ligne noget igen. Jeg skal jo flytte når der ellers kommer en køber.

  SvarSlet
 6. Godaften Signe.Utrolig forandring i din have.Skønt med gode venners hjælp.
  Og hvor må det være spændende at opdage alt det der dukker op i din have.............,som nu det fine lille bassin.
  Glæder mig til at følge dig i haven Knus Jette

  SvarSlet
 7. Skønt med et bassin i haven, det var da lidt af en overraskelse. Godt du har gode venner til hjælp, for det er da vist en større omgang at komme igennem.
  Den 27.6. er der lidt blogtræf hos mig, det er Ulla og Malcolm og Birgitte fra bloggen Birgitte på nettet, som kommer. Linda Irving kommer også, hun bor i Slagelse, hvis du har lyst til at følges med hende, er du velkommen. Linda var også i Kolding.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder hyggeligt Lisbeth - jeg finder lige ud af, om jeg kan, og så melder jeg tilbage. Jeg kan jo køre til Kalundborg og sætte bilen der, hvis der er nogen, der kan tage mig med det sidste stykke på øen.
   Knus
   Signe

   Slet
 8. Sikke en dejlig overraskelse der gemte sig der

  SvarSlet
 9. Hvor bliver din have bare fin - og sikke en fantastisk overraskelse med bassin - det måtte godt lige dukke op her hos mig :-)

  SvarSlet
 10. Sikke en dejlig overraskelse med det bassin. Det ser ud til at være en rigtig spændende gammel have du har overtaget.

  SvarSlet
 11. Hvor ser det godt ud, og er da vildt misundelig over det fine bassin. :0)

  SvarSlet
 12. Hej Signe.
  Tak for sidst. Det var hyggeligt at mødes i Kolding endnu engang:-)
  Sikke travlt du har, og den nye have indeholder jo åbenbart endnu flere skatte end hvad man ser ved første øjekast. Sikke en gave med sådan et fint lille bassin. Hængekøjen når du vist ikke ret meget. Men den hygger i dit haverum.
  Venlig hilsen
  Malene

  SvarSlet
 13. Hvor sjovt med det bassin...og hvor ser det godt ud. Det må altså være spændende med sådan en stor have, der er så tilgroet...sikke en masse skatte den gemmer på.

  SvarSlet
 14. Hold nu op... hvor spændende! Fantastisk at du lige kan trylle en havedam frem, gad vide hvad der ellers gemmer sig i krogene. Også dejligt med en ekstra hånd og hvor ser det hyggeligt og dejligt frodigt ud det hele. Men den havedam...... det er da haveguf så det batter! :o)

  SvarSlet
 15. Jeg går lige ud og ser om der er en havedam i min have...

  SvarSlet
 16. Tak for alle jeres søde kommentarer - og jeg er også ret godt tilfreds med mit nye fund :-)
  Knus
  Signe

  SvarSlet
 17. For en flott overraskelse med det bassenget, Signe! Du har virkelig fått en fantastisk hage, det er så spennende å følge med på alt som skjer der! Ha en fin søndag! Klem fra Anne-Kristin

  SvarSlet
 18. Ej, hvor fint Signe. Du ville jo gerne have vand i din gamle have. Så er der vandplanter og guldfisk!

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...