onsdag den 10. juni 2015

Bunddække-forslag?

I mit sidste indlæg viste jeg bl.a. disse billeder af rhododendron-bedet under birketræet. Som man kan se, var det godt groet til.

Jeg har nu brugt en hel del timer over de sidste par dage, for at forsøge at få det renset for skvalderkåls- og brændenælderødder, og jeg er endelig blevet færdig.

Nu kunne det jo være dejligt, hvis det ikke bare groede til igen - eller hvis det f.eks. groede til med noget, der ikke groede over hovedet på rhodoerne, så jeg tænkte på at plante noget buddække af en slags. Og så ville jeg da lige høre, om der var nogen, der havde gode forslag. Gerne så lavt som muligt.

Jeg tror ikke jorden generelt er specielt sur her (selvom der står rhododendron - dem har jeg dog tænkt mig at give et par poser gødet rhododendronjord lige omkring fødderne). Den er heller ikke ekstremt tør, på trods af at der står en stor birk i bedet.

I bedet står der i øvrigt også, som man kan se, denne brogede klokkebusk. Den er nu også ret fin, synes jeg :-)

9 kommentarer:

 1. Hej Signe
  Hvis du kommer herover d. 27. kan du se noget bunddække hos mig og få lidt med hjem. Du skal endelig købe ugødet rhododendronjord til dine rhodoer, de vil blive glade for at få noget ekstra, ingen tvivl om det. Det er en god idé at gøde dem med rhododendron gødning, men det er en anden snak. Det skal helst være nu her inden d. 15.6., så de nye skud kan nå at hærde.
  Jeg laver lidt reklame for d. 27. så må vi se, om vi kan fylde en bil fra Sjælland, det kunne være hyggeligt med flere bloggere.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 2. Jeg har hasselurt under mine rhodoer det ene sted og efeu og vinca under de andre. Hasselurt er smuk, lav og langsomtvoksende, men ikke så god til at lukke af for ukrudt. Vincaen og efeuen lukker for ALT og gror hurtigt og skal styres. Ellers er en lav geranium måske en mulighed?

  SvarSlet
 3. Jeg har byttet ut så mye som mulig av jorden under mine Rhododendron med sur jord. Der kommer det veldig lite ugress. Så kanskje det er en mulighet.
  Mange av mine laveste bunndekkere må jeg ta opp annenhvert år for å fjerne ugresset i dem, så jeg har ingen god forslag .

  SvarSlet
 4. Jeg er ret begejstret for storkenæb, som har dækket et ellers skvalderkålsdækket bed på smukkeste vis. Jeg startede med at luge semi-grundigt igennem, og så plantede jeg en tidlig sort storkenæb (kan ikke huske navnet). Jeg er på tredje år med den nu, og jeg behøver kun at luge minimalt inden de kommer frem igen, og så har jeg ellers et vedligeholdelsesfrit bed fuldt af smukt grønt løv, pink blomster og summende bier. Jeg købte mine planter hos ham her på dba http://www.dba.dk/bunddaekke-storkenaeb-fanta/id-1016263235/

  SvarSlet
 5. Ajuga reptans, hvad synes du om den? Jeg har den mørkbladede som giver en ret flot baggrund for andre planter, og ukrudt får ikke mange chancer!! Ellers er der lave lungeurt typer, men jeg ved ikke hvor tossede de er med surbrød? Klatrehortensia, som får lov til at kravle hen over jorden i stedet for at klatre, er også flotte ( og giver sene blomster i bedet) , men lidt mere åbne for ukrudt. ... Hilsner

  SvarSlet
 6. SurBUND, dumme stavekontrol!!! :-)

  SvarSlet
 7. Hei! Hva med Geranium cantabrigiense 'Cambridge'? Den har lignende blomsterfarger, lav og har fine høstfager. Anne

  SvarSlet
 8. Hej Signe - jeg har mørk alunrod og lyng omkring mine rhodoer ;)

  SvarSlet
 9. Der er da rigtig mange gode foreslag på bunddække. Jeg vil lige nævne en som er god til surjord og ikke er foreslået endnu; tranebær. Men der skal nok luges lidt inden de lukker helt til.

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...