søndag den 7. december 2014

JULEKUGLE

Jeg må indrømme, at det ikke er meget, der er blevet julepyntet i haven i år. Det blev der faktisk heller ikke i min gamle have, hvis jeg skal være ærlig (og det skal jeg jo), for det der med julepyntning, har aldrig rigtig fanget mig. Men i år er det for første gang mig, der skal lægge hus til juleaften i min familie (nu har jeg jo endelig fået pladsen til at kunne gøre det), og så kan jeg godt mærke, at der pludselig er kommet en hidtil ukendt julepyntetrang snigende.

Faktisk kom jeg så meget i julehumør, at jeg bestemte mig for, at jeg skulle forære mig selv en julegave på forskud. Det er en ting jeg længe har ønsket mig, men har syntes var lidt for meget luksus, så dermed opfyldte den jo alle betingelserne for at være en perfekt julegave. Det er en Felco 6 beskæresaks.

Sådan en lækker sag skal selvfølgelig ikke ligge urørt hen, så den er straks taget i brug, og hvad var mere oplagt, end at bruge julegaven til at forme havens første stykke julepynt?

Lige ved indgangen står der en stor busk (tror det er en storbladet buksbom), som havde bredt sig en del, og vist ikke havde været klippet i facon i mange år - måske aldrig. Billedet til højre her er fra i sommers.

Nu er en lille Felco 6 måske ikke det mest optimale og tidsøkonomiske redskab til at faconklippe en stor buksbom, men det ville på den anden side give rig lejlighed til at få prøvet nyanskaffelsen af, så jeg trodsede regnen og kulden og kastede mig med stor entusiasme ud i projekt Julekugle.

Mange timer senere (med jævnligt indlagte varme-fingre-pauser), kunne projektet afsluttes med en løvrive og en lyskæde, og det er så historien om, hvordan julestemningen og det første stykke julepynt fandt vej til min nye have. Nu glæder jeg mig bare til at mørket falder på, så man rigtig kan se min nye lysende julekugle.

Og jeg tror i øvrigt ikke, at det bliver det sidste julepynt, jeg får i haven i år - men nu får vi se :-)

---
Tilføjet senere:

Og nu i tusmørke :-)


11 kommentarer:

 1. Tillykke med din nye saks, den bliver du med garanti glad for :-) Min uundværlige beskæresaks er den helt klassiske Felco 2.
  Hvor er din buksbomkugle blevet flot, men lidt vildt at gå i krig med en vildvoksende buksbom med en lille beskæresaks, men alt kan jo lade sig gøre ;-)

  SvarSlet
 2. Hey - det er du da sluppet godt afsted med :)

  SvarSlet
 3. Jeg kan godt lide din julekugle, den er du sluppet godt fra, nu har du da lidt jul :)
  Jeg kan godt forstå, at det var koldt for fingrene.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 4. Det var en god gave, du fik af dig selv :o) Og selvfølgelig skal sådan en afprøves - og flot resultat både med og uden lys.

  SvarSlet
 5. Hej Signe.Hvor er den blevet flot din store buskbomkugle...............godt gået med din nye beskæresaks.
  Og det ser rigtig hyggeligt ud med lys på.
  Rigtig god advent til dig Knus Jette

  SvarSlet
 6. Sikke et arbejde - men sikke et flot resultat. .
  god advent aften.

  SvarSlet
 7. Sikke en skat, finde i sin have, den er jo guld værd. Det ligner den også med lys i. Tillykke med det nye og held og lykke med juleriet!

  SvarSlet
 8. Her er der også lys at finde i haven. Det er noget af det jeg elsker ved julen, alt det lys der kommer op rundt omkring :-)

  SvarSlet
 9. Flot julekugle, og fint arbejde med at forme den, det ser hyggeligt ud. Og den saks er bare guld værd, jeg har en 2 er, den kom dumpende til ved et tilfælde sidste år omkring denne tid. Tænk dig en eller anden havde lagt en godt brugt en af slagsen på vores bænk, aner ikke hvem den er fra, men det er det absolut bedste stykke værktøj, og en fornøjelse at klippe med.

  SvarSlet
 10. Så fin den ble, og så flott med lys på :-)

  SvarSlet
 11. Hvor blev den flot! Det er bl.a. derfor jeg holder så meget af gamle haver, der er så mange skjulte skatte, der kan få nyt liv.
  Jeg glæder mig til at følge dig på dit nye haveeventyr og hvordan du får bragt liv til alle dine ideer.

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...