søndag den 14. december 2014

NÆSTEN EN ARKÆOLOGISK UDGRAVNING

Jeg har gravet videre i mit bed på vestterrassen, og selvom jeg har været godt træt af at skulle flytte de mange små og store sten, så er er jeg nu nået til nogle sten af en helt anden kaliber, som ikke sådan lader sig flytte. Det har nemlig vist sig, at der ligger tre kæmpe store trappesten.

Den nederste ligger på tværs i næsten hele bedets bredde, men i knapt en halv meters dybde, så den kommer ikke til at genere så meget. Den næste trappesten ligger dog noget i vejen. Til gengæld ligger den tredje trappesten lige ved kanten af bedet lige under fliserne, så den bliver ikke noget problem.

Hvis jeg ser bort fra at de ligger i vejen for mine bed-planer, så synes jeg faktisk, at det har været lidt sjovt at grave dem fri. Det giver en ide om, hvordan indgangen tidligere har set ud med en noget mere imponerende trappe, hvor nederste sten (vil jeg tro) vel er 3-3½ meter bred.

Jeg får næsten lyst til at grave dem helt fri og forsænke den halvdel af terrassen, der ligger ved indgangen - det vil svare til, at den ca. kommer i niveau med gårdspladsen/indkørslen.

Meeen det bliver ikke lige nu. Desuden mangler jeg stadig at få sat en masse tulipanløg, så jeg tror, jeg i første omgang fylder jord i hullet og planter mit bed til som planlagt, og så kan jeg jo altid vende tilbage en anden gang og blotlægge min imponerende trappe :-)

Ha' en dejlig søndag!

3 kommentarer:

 1. Ja, det kunne være et interessant (og krævende) projekt. Jeg har også lidt en svaghed over for statelige trapper :)

  SvarSlet
 2. Smil - gad vide hvad du mere finder frem på din grund, efterhånden som du graver rundt omkring.
  Det vil kræve et par dages arbejde at få den trappe og pladsen foran befriet med en håndholdt skovl, men det må kunne lade sig gøre. En lille støttemur mod terrassen, så den ikke skrider ud og et par trappetrin op til terrassen, så har du jo en hævet terrasse, og en mere statelig trappe ved fordøren.
  Fortsat god arbejdslyst :-)

  SvarSlet
 3. Kors, hvor du dog knokler. Jeg forstår godt, at du overvejer en gang, at føre indgangspartiet tilbage til det oprindelige. Gad vidst hvorfor der er lavet om på noget, som sikkert har været smukt.

  Jeg er helt lettet over at erfare, at jeg ikke er den eneste, som stadigt mangler er at lægge forårsløg. Jeg har i dag sorteret lidt i poserne, og måtte desværre smide en del ud, da nogle af dem havde fået lidt mug. Øv og æv. Så kan jeg måske lære at være i lidt bedre tid næste år. HOV, det er snart "næste år", men det var ikke lige det jeg mente ;-)

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...