mandag den 8. december 2014

TRÆT AF STEN

Jeg fik den idé at nogle af mine tulipanløg skulle lægges ved den vestvendte (og indhegnede) terrasse ved indgangen, og da jeg i forvejen havde overvejet at opdele terrassen med et bed, så tænkte jeg, at det da ville være en smal sag lige at fjerne nogle fliser og mikse et par poser jordforbedring i, og så plante nogle af de medbragte planter og lægge et par poser løg - det kunne vel klares på en eftermiddag. Og til foråret vil jeg så kunne sidde der i eftermiddagssolen, mens fuglene kvidrer og bierne summer, og nyde alle de skønne tulipaner og andre dejlige planter, der samtidig ville være sikret mod sultne rådyr. Jeg kan lige se det for mig!

Men som med så mange andre projekter gennem tiden, så er der stødt er par forhindringer til - eller snarere en hel bunke, for hold da op, hvor er der mange sten i jorden lige her. Foreløbig har jeg forsøgt at sortere dem fra, så godt jeg kunne, men jeg er ved at nå til den konklusion, at her er der ikke bare brug for jordforbedring, men en desideret jordudskiftning, hvis jeg skal gøre mig håb om at blive færdig med bedet i år.

Jeg er godt nok træt af sten lige nu - men jeg må indrømme, at jeg har nydt at være ude og føle, at jeg er kommet igang med min nye have :-)

10 kommentarer:

 1. Det ser ud som om, der er stabilgrus under den terrasse, dvs. der er lavet en god bund, så fliserne bliver hvor de skal være. Det er faktisk godt, men ret arbejdskrævende at fjerne, når du vil have bede i terrassen.
  Kan se du sidder med en lille planteske. Jeg tror det vil være en god ide, at ønske en god skovl og spade i julegave, hvis du ikke har det, for med det rette værktøj skrider arbejdet noget hurtigere frem. Håber du får dine tulipanløg i jorden :-)
  God arbejdslyst !

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Vivi - arbejdslysten fejler heldigvis ikke noget :-)
   Jeg har brugt planteskovlen til at sidde og prøve at sortere stenene fra, men i morgen tror jeg bare, at jeg griber til den store spade og udskifter jorden helt, så jeg kan komme videre og få plantet til inden frosten begynder at spænde ben for projektet.
   Knus
   Signe

   Slet
 2. Ja det er da godt nok træls med alle de sten, jeg kan godt forstå, at du er lidt træt af dem. Godt du har nydt at komme i gang, heldigvis har det også været fint vejr i dag.
  Jeg kan se, du ikke har mistet modet, så mon ikke du får tulipaner til næste år, jeg tror det, du er jo stædig :)
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth - jeg håber også, at jeg har stædighed nok :-)
   Knus
   Signe

   Slet
 3. Hej Signe.Hold da helt op med sten....................lidt træls når man gerne vil have løg og stauder i jorden.
  Men du må da kunne bruge nogle af dem hvis du har planer med alt lægge lidt pigsten.
  Ja !!! der er nok at gå i gang med.................men dejligt med det nilde vejr.
  God arbejdslyst Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jette
   Jeg tror desværre ikke, de kan genbruges, men i første omgang skal jeg bare have dem fjernet. Og ja, det er skønt med det milde vejr - det må meget gerne fortsætte :-)
   Knus
   Signe

   Slet
 4. Det lyder hårdt og jeg forstår godt at du er træt af sten efter idag:) Jeg tænkte dog også at du skal være glad for at terrassen er lavet grundigt, så den ikke buler og bugter - men for søren det er hårdt at grave i stabilgrus.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er tungt arbejde Lisbeth - men så får jeg da rørt musklerne lidt :-)
   Knus
   Signe

   Slet
 5. Pyha, Signe - det er hårdt med stabilgrus, men du er jo fuld af gåpåmod og en stærk pige, men der findes da det, der er sjovere...

  Da vi etablerede det hvide, gule og blå bed forrige år, gravede vi også stabilgrus op i mange trailerfulde - jeg skal love for at det strammede op på mormor-armene :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig også til, jeg er færdig med at fjerne sten og kan begynde at plante - det er så meget sjovere :-)
   Knus
   Signe

   Slet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...