mandag den 11. juni 2012

Queen Elizabeth Park i Vancouver


Denne omgang billeder er fra Queen Elizabeth Park i Vancouver, der ligger i British Columbia ud til Stillehavet ikke så langt fra grænsen til USA. En by der i øvrigt i Canada er kendt for at gå meget op i sine haver, der for størsteelens vedkommende er stærkt inspireret af engelsk havestil, men også den kinesiske og japanske havestil er godt repræsenteret, da byen har mange borgere med asiatisk baggrund. Årstiden lige nu mindede en del om vores, og planterne var ikke så meget længere fremme end hos os, på trods af, at det ikke bliver frost om vinteren.
Parken er bygget op med en indre have, som man kan se her. Gartnerne var igang med at plante sommerblomster ud, så der var en del bar jord i bedene. Om en måned eller to, når de står i fuldt flor, skulle det være en ret farvestrålende oplevelse.


Parken ligger på et af de højeste punkter i byen, og fra toppen af bakken var der en helt fantastisk udsigt med Vancouver by nedenfor og bjergene i baggrunden.På toppen af bakken ligger også Bloedel Conservatory som en kæmpe bobbel. Det er indrettet som tropehus med en masse farvestrålende planter og matchende papegøjer. Jeg har også billeder der fra, men dem viser jeg på et andet tidspunkt


Ved stierne omkring og ned til den indre have, var der til gengæld ikke meget bar jord. Der var en masse forskellige hosta, bregner og andre stauder, der gav indtryk af stor frodighed, samt masser af forskellige træer og buske. Desværre var de fleste af Rhododendronnerne blomstret af. Denne lidt mere vilde del af parken var den, der tiltalte mig mest, og den bød på nogle ret flotte kombinationer af bladformer og -farver.


Denne busk med blå blomster var der en del af rundt omkring i byen
Stor variation af planter

Både her og i den botaniske have (som jeg viser billeder fra på et andet tidspunkt), var der nogle ret flotte eksemplarer af blomstrende duetræer. Jeg var ret fascineret af de lange hvide blade, der hænger ved hver blomst. Jeg tror, jeg bliver nødt til at overveje at få mig sådan et på et tidspunkt, selvom de ikke vokser sig helt så store i vores klima (hvilket måske er meget godt, når man tager størrelsen på min have i betragtning ;-)).

Jeg ved godt, at jeg har det lidt svært med gule blomster, men det er da slet ikke til at stå for sådan et bed her med lodden løvefod og gule valmuer.

For slet ikke at tale om et helt bed fyldt med gule lærkesporer :-)

Som jeg har skrevet før, så var det er stramt arbejdsprogram, men den sidste dag havde jeg eftermiddagen for mig selv, og det var dejligt at kunne bruge den på bl.a. at trisse rundt for mig selv og nyde Queen Elizabeth Park. Jeg nåede ikke rundt og se hele parken, for benene var begyndt at blive trætte, men jeg nød det, jeg så, og det var bare så skønt at kunne koble lidt af og få en tiltrængt dosis "have". :-)

Jeg håber ikke, at I er ved at være træt af alle mine Canada-billeder, for jeg mangler stadig et par indlæg, som kommer på i løbet af de næste par dage, efterhånden som jeg får dem brygget sammen.

10 kommentarer:

 1. Wow for et sted og så mye spennende planter og trær.
  Flotte bilder, så takk for omvisningen , Marit.

  SvarSlet
 2. Der står en del duetræer på kirkegården i Holbæk. En meget smuk kirkegård, som man bør se, hvis man er på de kanter.
  Hilsen Ilse

  SvarSlet
 3. Det er skønt at komme med på rejse! En meget flot park og så stilrent både i den "vilde" del og den mere "velplejede". Meget smukt :) og sikke nogle kæmpestore hostaer og bregner - ja alt er jo faktisk meget stort.

  Du fortsætter bare rejseguiden...:)

  SvarSlet
 4. Tak for at du tog os med på en tur rundt i den skønne park :-)

  Duetræer er noget helt for sig. Jeg er meget fascineret af de hvide "lommetørklæder" der hænger på dem lige nu. Det er en af de træer der står meget højt på min ønskeseddel. Kender en der har et duetræ i haven, ikke nært så stort som det du viser, men stor nok til at bære blomster :-)

  SvarSlet
 5. Tænk! Det vidste jeg ikke, at kirkegården i Holbæk skulle være noget særligt; men nu vil jeg så besøge den næste gang jeg skal derned at handle. Og de duetræer vil jeg gerne se. Jeg har i mange år ønsket mig et sådant. Når man hedder Due behøver man det næsten, men jeg har holdt mig tilbage, fordi det siges at være så længe om at blomstre, tror jeg nok, og da jeg er ved at være en gammel dame, når jeg måske ikke at se det blomstre ... med mindre selvfølgelig at jeg griber dybt i portemonæen og køber et stort et .....
  Happy Gardening
  Jytte Due
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 6. Tak for rundturen i den smukke park Signe - altid spændende med inspiration fra den store verden :-)

  SvarSlet
 7. Jeg kan aldrig bliver træt af så dejige billeder. Bliv endelig ved.

  SvarSlet
 8. Du verden for en flott have. Det er tydelig at de må ha et kobbel av dyktige gartenere til å holde det så perfelt.

  SvarSlet
 9. Hejsa
  sikken nogle skønne billeder, et smukt sted du har været på besøg.
  den busk du viser med de blå /lilla blomster er en amerikansk syren. den står også mange steder i Holland og kan blive meget stor. min kunne desvære ikke så godt klare vejret her i det kolde Nordtyskland. men flot er den.
  god sommer
  mvh Mie

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...