lørdag den 23. juni 2012

På nettet igen


Så kom TDC endelig forbi i går, så nu er jeg atter forbundet med den store verden. Det må selvfølgelig straks udnyttes til at vise en af mine absolutte yndlingsroser Scepter'd Isle, der står og byder velkommen ved havelågen her i morgensolen :-)


Og så har jeg iøvrigt fået mig en lille rosenoverraskelse. Sidste forår (tror jeg det var) plantede jeg en rose mellem vinduerne op af huset på gårdspladsen. På navneskiltet på rosen står der "Queen Elizabeth" - en rose, der får store lyserøde blomster.Sidste år blomstrede den slet ikke, men den skød gevaldigt i vejret. Nu er der så kommet blomster, og de er ikke særlig store, og ikke særlig lyserøde. Der er vist et eller andet, der ikke helt stemmer.


Nogen husker måske, at jeg sidste efterår gav mit gamle æbletræ en voldsom beskæring, hvor kronen blev mere end halveret. Efter jeg var gået igang med saven, kom jeg dog noget i tvivl om, hvorvidt jeg nu havde været for hårdhændet, som man kan læse i indlægget her - det så jo ret voldsomt ud.


Men som man kan se, så ser det allerede nu ret fint ud, og der er masser af æbler på vej - så det slap jeg vist alligevel ok fra. Pyha :-)

Ha' en rigtig dejlig dag!

13 kommentarer:

 1. Kære Signe

  Dejligt du er med igen, du har godt nok været savnet med altid dine dejlige indlæg her på bloggen. Men det er ikke sådan med alt det mekanik, vi bliver hurtig afhængige af det.
  Skønne roser du har plantet, men det er lidt ærgerlig at du er blevet snydt med den på væggen, men den er da meget sød.
  Nogle gange må man være hård og så gøre noget drastisk , det måtte dit æbletræet jo sande, men resultatet er blevet godt, så prøv du bare igen med noget andet.
  Rigtig god dag.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 2. ......og velkommen tilbage til cyperspace.....du og dine fantastiske skønne sommerbilleder har været savnet ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 3. Velkommen tilbage kære Signe, du og dine skønne indlæg har været savnet. Smukke billeder og hvor er dit æbletræ blevet fint ;o)

  SvarSlet
 4. Hej Signe
  Dejligt at du er med igen, internetforbindelse kan man ikke undvære, slet ikke når man har en blog :o)
  Der er da godt nok noget forskel på Queen Elisabeth og den der, men det er nu ikke et dårligt bytte. Den der er godt til at klatre op, det ville den anden nok ikke have været.
  Jeg fristes til at sige, at det er Helenae Lykkefund, men er ikke helt sikker.
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
 5. Hej Signe
  Ja, det er ikke nemt at undvære nettet i dag, for ti år siden, havde jeg ikke troet at jeg ville komme til at sige sådan, men tiderne forandrer sig.

  Min første tanke mht din ukendte rose er også ligesom Lisbeth, at det måske er en Lykkefund, jeg har selv købt to i foråret, men de er stadig små og blomstrer jo slet ikke endnu.

  SvarSlet
 6. Velkommen tilbage, Signe! Elsket og savnet!
  Jeg tror, at din r. 'Fejlleverance' er en rosa multiflora også kaldet japansk klatrerose. Dufter blomsterne af honning?
  Og nej, den ligner da overhovedet ikke 'Queen Elizabeth'. Men måske har hun oprineligt været podet på r. multiflora, eller din rosenbusk er simpelthen startet som fuglebåren frø i din have. Det er tilfældet med mit eksempllar, som jeg for en halv snes år siden fandt i hækken ind til naboen. Og den bliver kæmpe-kæmpe-kæmpestor, hvis den ikke holdes strengt i ave. Min rose vokser op ad og rundt om en fire meter høj og kraftig træskulptur, og hvis den ikke bliver skånselsløst beskåret hver efterår, splitter den simpelthen skulpturen ad. Den vokser i næsten ren sand, har ikke fået gødning i mange år og får ikke andet vand end det, Vor Herre tildeler. Utroligt, men ikke desto mindre sandt!
  Lars-Åke Gustavsson har beskrevet den udførligt i sin svenske havebibel, som findes på alle bibnlioteker, tror jeg.
  Glædelig Sankt Hans
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 7. Kære Signe
  Hvor er det dejligt at høre fra dig igen - det må være frustrerende at være afskåret fra nettet i så mange dage;)
  Scepter'd Isle er helt skøn.
  Jeg holder med Jytte at der er en Rosa Multiflora der har overhalet Quen Elisabeth nedefra, den vil sikkert være flot op i dit æbletræ, men jeg ved ikke om træet kan holde sig i live da det bliver en enorm stor rose.
  Hvis du har lyst og tid har jeg plads i bilen i morgen formiddag, hvor jeg skal til åben have hos KreaLone?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil MEGET gerne med!!! :-)

   Slet
  2. Det lyder hyggeligt, jeg har ikke rigtig kunne lokke andre. Jeg har sendt dig en mail

   Slet
 8. Dejligt at du igen kan berige os med dine skønne billeder her i blogland :-)

  Da jeg så billedet af æblerne på dit beskårne æbletræ, var min første tanke - selvfølgelig kommer der æbler :-)) Mange mennesker er så nervøse for at beskære med hård hånd, men langt de fleste planter kan sagtens klare det.

  SvarSlet
 9. Tak for alle jeres søde kommentarer - hvor er det bare skønt af være tilbage :-)
  Jeg har lige kastet et blik på rosens fødder, og det ser ud til, at det er et vildskud, der har overtaget planten, og det er formentlig Miltiflora, som flere af jer har været inde på.
  Jeg vil overveje at skifte den ud med en anden rose (med store lyserøde blomster), men måske kan jeg finde plads til Multifloraen op af skuret eller i resterne af de gamle blommetræ. Men det bliver ikke liiige nu.

  SvarSlet
 10. Hej Signe. Ærgeligt at du ikke havde internet og rigtig godt, at du har fået det igen. Dine roser er meget smukke. Jeg tror nok, jeg også har den Gerbe i et af mine stativer, men mine er slet ikke lige så langt fremme som dine. Dit æbletræ er rigtig flot og hvor ser det sundt ud med alle æbleknopperne. Der bliver nok rigtig mange æbler.

  SvarSlet
 11. Godt nettet er i orden igen, for det er dejligt at følge med i dine roser og andet.

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...