mandag den 4. maj 2015

Tre små kyllinger

Som jeg fortalte for et par dage siden, så har vi fået høns her i Haven i Bjergene, og dem er vi meget, meget begejstrede for. I dag kørte vi så ud for at købe mere fodder og lidt andet tilbehør. Det viste sig så, at de ud over hønse-tilbehør, bl.a. havde disse små kyllinger til salg, som var klækket i lørdags.

Hvem kan stå for dem? Jeg kunne ikke. Og da jeg allerede havde besluttet mig for, at hønsegården skulle udvides med endnu et par høns, så var der jo ikke langt til en beslutning om, at få en lille flok kyllinger med hjem - og vi havde allerede en varmelampe (som den tidligere beboer havde efterladt), og det ville give os mulighed for virkelig at præge dem fra starten og gøre dem til rigtige kælehøns.

Så der blev fundet en lille papkasse frem og tre af de små Maran kyllinger blev fanget ind, så nu er vores hønsebestand fordoblet fra 3 til 6.

Min datter fik kassen på skødet på hjemvejen i bilen. Der var en hjerteskærende pippen, så hun endte med at åbne kassen og stikke en hånd ned til dem, for at prøve at berolige dem. Og det virkede. Før vi nåede hjem havde hun adopteret tre små kyllinger, der tilsyneladende lige så gladelig havde acceptere, at de nu havde fået sig en ny mor, og sad og puttede sig i hendes hænder. Hvis hun fjernede hænderne affødte det promte en masse pippen og kalden, og de faldt først til ro, når hun rakte hænderne ned til dem igen.

Planen var at de tre små nye beboere skulle indstaleres i stalden i et hjørne der tydeligvis var indrettet til netop denne slags små beboere. Men da de nu havde fået sig en adoptivmor på vejen hjem, så blev planerne ændret, og nu er både kyllinger og varmelampe flyttet ind på min datters værelse - i hvert fald for et par dage, for de har jo godt af at være meget i hænder ik'? ;-)

De er som man kan se, helt utrolig nuttede, og selvom vi ikke lige havde regnet med, at vi allerede skulle have kyllinger med hjem i dag, så har vi ikke fortrudt. Nu håber vi bare, at de alle er høner, så vi kan få dem indlemmet i resten af flokken, når de er store nok, men de er for små til at man kan kønsbestemme dem endnu.

Er de ikke søde? :-)

10 kommentarer:

 1. joooooooooo for søren, hvor er de nuttede

  SvarSlet
 2. Og blir det høner, kan du se frem til smukke mørkebrune æg....
  Hvor de dog nuttede.

  SvarSlet
 3. Ja man bliver virkelig forelsket når man ser sådan små dunede totter.
  Håber I får stor glæde af dem.
  Hilsen Bente.

  SvarSlet
 4. Hvor er de bare søde, tillykke med familie forøgelsen :o))

  SvarSlet
 5. Hvor er de fine, tillykke med dem.

  SvarSlet
 6. Jo de er både søde og nuttede :-) Slet ikke til at stå for. Tillykke med fordoblingen af hønsefarmen. Det er en stor glæde at se de små vokse op, det går hurtigt. Din datter får helt sikkert et helt særligt forhold til de nye kyllinger, som hun vil huske på resten af livet og glad fortælle videre til sine børn og børnebørn om.
  Jeg har en silkehøne der lige er blevet skruk, så i morgen lægger jeg hende på æg, så om 3 uger har vi sikkert små dunede bløde uimodståelige kyllinger :-)
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
 7. Jeg Elsker fugle, Skønne kyllinger, vi ville også frygteligt gerne have høns med kylliger. Men ingen til at passe dem i 5-6 uger om sommeren. Man kan ikke få det hele. Håber du har modet til at svinge øksen senere....Jeg vil se frem til at følge jeres hønseliv.
  venligst
  Henrik

  SvarSlet
 8. Jo det er de bestemt og det er rørende at de også adopterede en mor på hjemvejen :-) God fornøjelse med dem.

  SvarSlet
 9. Hej. Jo, de er rigtig søde, sikke en god oplevelse for din datter. Kyllingerne skal nok hurtigt falde til.

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...