tirsdag den 6. november 2012

Test af Bosch Beskæresav


For lidt tid siden blev jeg spurgt, om jeg havde lyst til at teste en Bosch Beskæresav, og med 40 meter hæk af blå cypres, der efterhånden var skudt 1½ meter mere i vejret end foreskrifterne i lokalplanen, så var det jo et ualmindeligt fristende tilbud. Så jeg slog til - og nu er saven i den grad blevet testet :-)


Og jeg må indrømme, at den har været et hit. En del af hækken havde jeg allerede haft fat i med en almindelig lille manuel beskæresav, men denne elektriske fætter her er altså både hurtigere og sjovere. Og fordi, man bare skal holde den stille (og ikke skal bevæge den frem og tilbage som en almindelig sav), så er den også lettere at komme til med, der hvor grenene er tætte.Når jeg tidligere har været igang med den almindelige manuelle sav, er jeg efter ca. 8-10 meter gået død med syrede arme og begyndende vabler, så jeg havde håbet, at jeg med hjælp fra Bosch-saven nu ville kunne tage betydeligt længere etaper i et hug.

Men batteriet blev dog drænet ret hurtigt, hvilket betød, at etaperne ikke blev meget længere, end de havde været med den manuelle.


Det næste beskæringsprojekt, jeg skal igang med, er det gamle æbletræ, som fik den helt store tur sidste efterår, men lige mangler lidt finpudsning rundt omkring, og det regner jeg bestemt med, at den kan klare på en enkelt opladning.

Så konklussionen på min test må være, at den er fremragende til mindre beskæringsopgaver og både hurtigere og sjovere, end den manuelle, men man skal ikke planlægge, at kunne bruge den flere timer i træk uden et par mellemlandinger i stikkontakten - så lad være med at lægge den gamle sav alt for langt væk.

Hvis du er blevet fristet til at få fingre i beskæresaven fra Bosch, så kan du jo prøve lykken på HAVEFOLKET, hvor der i øjeblikket bliver udloddet 3 styks ;-)

2 kommentarer:

  1. handyWoman ?? ;) tak for tippet :)

    SvarSlet
  2. Mennesker eller maskiner, alle går åbenbart døde. Jeg synes ikke, de holder så længe på en opladning, men så må man jo tage en pause. Den er god hjælp for de syrede muskler.
    Knus
    Lisbeth

    SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...