torsdag den 31. marts 2011

Kort rundtur i haven 

 

Nu begynder der virkelig at ske noget rundt omkring i bedene. Her er det f.eks. akelejer, natvioler, rølliker og stokroser, der er godt på vej. De blev sået sidste år (mit første år i haven), så jeg har ikke nået at få så meget glæde af dem endnu, men det skulle jeg gerne få i år - håber det har været hele ventetiden værd.

Faktisk havde jeg en del diskussioner med mig selv, da jeg skulle så sidste forår, for skulle jeg bruge krudtet på sommerblomster, jeg ville få glæde af med det samme, eller skulle jeg tænke lidt mere langsigtet og vælge stauder. Jeg valgte efter lange overvejelser at satse mest på det sidste - primært fordi mange af mine yndligsblomster er stauder, og så er der jo ingen vej uden om at væbne sig med tålmodighed, når der er en helt tom have, der skal fyldes, og der kun er plads til frøposer og ikke færdige planter på budgettet.

Der var dog et par undtagelser: Dels såede jeg en del stolte kavalerer, som jeg kunne få glæde af med det samme. Det er en af de mest fantastiske sommerblomster efter min mening, og de lyste dejligt op i min ellers bare have. Dels såede jeg en del natvioler, som jo egentlig hverken er hurtige eller langsigtede, da de er to-årige og først blomstre andet år, men til gengæld dufter de bare så fantastisk. Dem måtte jeg altså have. Jeg sår formentlig et nyt hold i år. De skulle være flinke til at selvså, og så går det måske alligevel hen og bliver lidt mere langsigtet :-)

5 kommentarer:

 1. De danske hagene er nok kommet langt lengre enn mine snødekte bed. Kjekt å se aleleie stokkrose blader. Så kan jeg se hva jeg gleder meg til. Takk for titten! Ønsker deg en fin helg1

  SvarSlet
 2. Flerårige problemer - hvad der skal plante, for at nyde farverne og duften af blomster. Med venlig hilsen

  SvarSlet
 3. Hej Giga

  Ja, jeg har da også haft mange overvejelser dette forår :-)

  Men nu er der da trods alt nogle stauder, der allerede er kommet igang i haven, så udgangspunktet er lidt bedre end sidste år, hvor jeg startede helt på bar bund.

  SvarSlet
 4. Natviol er er forholdsvis nyt bekendtskab for mig - den er jeg blevet rigtig glad for! Så jeg samlede frø i sommers og har lige i dag sået i urtepotte i drivhuset. Jeg drysssede også lidt frø på friland - det bliver spændende og se om det lykkes at få "et hav" af dem til næste år.
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 5. Hej Berit

  Ja, jeg synes jo også, den er dejlig, og så dufter den helt fantastisk. Jeg håber det lykkes for mig at holde den selvkørende ved selvsåning år efter år. Du må endelig fortælle, hvad du får af erfaringer - og alt mulig held og lykke med det.

  Mange hilsner
  Signe

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...