lørdag den 28. januar 2017

Masser af syrener til foråret

Så har forsikringen godkendt oprydningen og reetableringen af min hæk/levende hegn, som den unge spritbilist nedlagde i sidste weekend.

Det nye hegn kommer til at bestå af syrener - formentlig bliver det en blanding af "Beauty of Moscow", "Katherine Havemeyer" og "Michel Büchner", hvis de er til at skaffe hjem.

Åhh, hvor jeg glæder mig til at få det ordnet og se dem vokse til - og selvfølgelig ikke mindst til at opleve blomsterfloret og duften fra ca. 40 blomstrende syrenbuske. Det bliver da helt fantastisk :-)

20 kommentarer:

 1. Det bliver så fantastisk Sine, Beauty of Moscow har jeg den er så skøn. De andre kender jeg ikke, så dem vil jeg da lige google.
  Knus fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. De er allesammen ret fine, men nu må vi se, om de kan skaffes (og indenfor budgettet).
   Knus
   Signe

   Slet
 2. Waw, det er da lige dig med et syrenhegn :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg tror jeg bliver rigtig glad for det. Jeg elsker syrener :-)
   Knus
   Signe

   Slet
 3. Du er da godt nok heldig, at du kan få dækket så mange dyre syrener.
  Jeg tror, du kan få dem alle hos Heides Planteskole i Thisted.
  Held og lykke med det duftende hegn.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne Marie
   Jeg tror bare, at det bliver mindre/yngre planter, hvis det er dyrere sorter. Det er anlægsgartneren, der står for at skaffe dem, men hvis han ikke lykkes, så vil jeg bestemt have Heides Planteskole i baghovedet.
   Knus
   Signe

   Slet
  2. Dem, du ønsker dig, er alle forædlet/podet, så derfor er de dyrere end dem på egen rod, som sætter rodskud.
   Anne Marie

   Slet
 4. Kære Signe. Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget andet... Jeg tror du bliver så glad for dine syrener, når de først kommer i vækst og begynder, at blomstre. Det er vel 7 år siden, at mine syrener blev klippet total af ved jorden, og nu er de 3 - 4 m. høje, og blomstrer så smukt i foråret, så god fornøjelse. Dejligt at læse du får flere og flere opgaver :-) Kærligst Merete

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det tager nok nogle år, før der er lukket helt af ud til vejen igen - men det bliver så fint med alle de skønne duftende blomster :-)
   Knus
   Signe

   Slet
 5. Svar
  1. Jeg glæder mig også :-)
   Knus
   Signe

   Slet
 6. Det lyder rigtig godt, men sørg for at købe nogle, som ikke laver rodskud. Jeg købte ægte syrener i sin tid, de skyder alle rodskud, det er irriterende. Den eneste som ikke gør det, er Ludwig Späth. Anne Marie fra Lønbæk ved noget om det, det vil være så ærgerligt, hvis du får rodskydende syrener.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved faktisk ikke, om de laver rodskud. Det kunne da godt være, at jeg lige skulle undersøge det. Og ellers må jeg jo bare ud med ørnenæbet fra tid til anden. Skønne er de ihvertfald :-)
   Knus
   Signe

   Slet
  2. Hvis du får de podede, er det vigtigt, at anlægsgartneren er opmærksom på, hvad de er podet på. Det skal helst være ungarsk syren og ikke alm. syren, for så har du lyseblå vilde syrener over det hele.
   Hvis det var alm.syren på stedet før, vil de skyde efter oprydningen, da rodstumper en meget grovillige.
   Held og lykke.
   Hilsen
   Anne Marie

   Slet
  3. Tak for nyttig info Anne Marie :-)
   Jeg skal nok huske at spørge om, hvad de er podet på.
   Der var ikke syrener i hegnet før. Tror mest det var tjørn (men der kan også have været andet, der har blandet sig). De gamle rødder bliver selvfølgelig fjernet, inden der bliver plantet nyt. Uanset hvad tænker jeg, at jeg skal være opmærksom på at holde området rent for hvad der evt. måtte komme af rodskud ol.
   Knus
   Signe

   Slet
 7. Åhr! Det lyder vel nok dejligt. Held og lykke med det.

  SvarSlet
 8. Åh det bliver fint! Dejligt det lader sig gøre med forsikringen - så kommer der da endnu mere godt ud af forskrækkelsen, som kunne være gået grueligt galt.

  SvarSlet
 9. Det bliver så godt, du skal bare sikre dig at der ikke kommer nogen forbi og klipper hegn mod vejen, for så får du ingen blomster.
  Vores ud mod naboens mark blev klippet hvert år og dermed ingen blomster på den side. Det ville ellers have været så kønt, for alle vore gæster kommer fra den side. Nu har vi i stedet plantet en... bøgehæk :-)

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...