mandag den 2. maj 2016

Forårstravlhed


Maj startede på smukkeste vis med en solskinsforårsmorgen fulgt at en næsten sommerlig dag med masser af aktivitet i haven. Først kommer lidt af morgenbillederne fra i går. Her er det violer med mørke blade.
Påskeliljer i lysningen i skoven

På Akacie-øen blomstrer bl.a. perlehyacinter og påskeklokker og bladene fra storkenæb og iris er begyndt at fylde.

Der står også disse italienske scillaer, som jeg fik fra min mors have sidste forår.


Magnolie-bedet begynder også snart at leve op til sit navn, for de to små lyserøde stjernemagnolier er nu meget, meget tæt på at springe ud

Træ-pæonen, som jeg var bange for var gået til, viser også tegn på liv, og så er den lille mørke hyld med de fligede blade også ved at folde sig ud.

Ved det lille havebassin (som ikke er blevet gjort forårsklar, renset og genopfyldt endnu) blomstrer en påskeklokke og snart også den sart lysegule engblomme.Der er også pæoner på vejOg så til forårstravlheden. Jeg har nemlig haft besøg af to af mine rigtig gode venner, Claus og Andreas, her i weekenden. De er ofte kommet forbi for at hjælpe mig både med projekter i huset og i haven, og denne gang fik vi bl.a. lavet en hel del i køkkenhaven. Her er det Claus, der er igang med at grave græstørv væk, så jeg kan få et nyt bed til kartofler og ærter. I forgrunden kan man se rammerne til de højbede, jeg er igang med at få på plads på det stykke, der blev gravet ud sidste år.Dem har Andreas samlet for mig, og de er lavet af lærketræ, så de kan forhåbentlig holde nogle år før de skal skiftes ud. Der blev også slået græs her i køkkenhaven for første gang i år (utroligt så langt, det allerede var blevet), så bortset fra de sidste højbedsrammer, som jeg mangler at få på plads (og luget færdig der hvor de skal stå), så begynder køkkenhaven nu at se helt ordentlig ud. Den er langt fra færdig, men i år bliver det nok ikke til så meget mere - nu får vi se.Her til morgen var der dog ikke meget sommerstemning, men allerede nu er solen ved at få godt fat igen :-)Ha' en rigtig dejlig dag!

9 kommentarer:

 1. Hej Signe, det ser lyst ud nu derude. Dejligt for Jer at komme rigtigt i gang med køkkenhaven, det er så givende at høste sine egne grønsager. Det kan simpelthen ikke overvurderes.
  God arbejdslyst derude.

  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
 2. Hej Signe
  Der sker noget hos dig, godt at du har haft besøg af gode hjælpere.
  Her var der også rim i morges.
  Knus

  SvarSlet
 3. Dejligt med hjælp i haven :) :) - og du er dælme dygtig med kameraet :)

  SvarSlet
 4. Det er helt utroligt så meget der sker der oppe i Bjergene, hvor ser det godt ud det hele

  SvarSlet
 5. Du har det altså bare så smukt Signe, tænk at kunne stå op til alt den skønhed hver morgen :o) det må være så fantastisk.
  Kram fra Linda

  SvarSlet
 6. Så fint det är med allt som blommar, härliga bilder. Den Italienska scillan skall jag lägga på minnet. Så vacker. Trevligt med hjälp i trädgården. Min Magnolia har mycket små knoppar, väntar med spänning, om det blir några blommor. Den har i alla fall klarat första vintern.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
 7. Det ser ud til at du allerede er nået et godt stykke med haven. Dejlige billeder:-)

  SvarSlet
 8. Hej Signe.
  Skønt med hjælp i haven. Du kan sikkert bruge al den hjælp du kan få, med det kæmpe projekt, du har kastet dig ud i. Det er dejligt, når det for alvor rykker, efter nogle gode arbejdsdage i haven.
  Smukke billeder, de er som små kunstværker. Du kan bare det der.
  Rigtig dejlige forårsfornemmelser.
  knus
  Malene

  SvarSlet
 9. Så mange fine planter du allerede har :-)
  Det er spændende at følge udviklingen i din store have, og med højbedene begynder din køkkenhave for alvor at træde i karakter :-)

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...